Florin Caprar despre romanul Bianca, printre castele de nisip de Mara Popescu Vasilca

229848014_5936735573034306_4281576995213186643_n

         Mara Popescu-Vasilca aduce publicului ei o nouă poveste de viață, din ciclul ”Dragostea arză-o-ar focul!”, un roman care, prin tema abordată nu face decat sa mai adauge o pagina la intregirea unei largi panoplii a tipologiilor umane. Eroinele ei sunt reale și veridice, pot fi gasite prin jurul tau sau printre personajele publice ale momentului, indiferent daca momentul se afla in trecut, prezent sau chiar viitor, iar aici nu am gresit, am spus personaje deoarece ele merg pana la identificarea cu o anumita tipologie a unui personaj literar, fiind o intrepatrundere reversibila a transformarilor din persoana in personaj si invers.
         Astfel romanele domniei sale capata o autenticitate care face ca citirea lor sa prinda intr-un con al trairilor personajelor, uneori indentificandu-se cu acestea, doar empatizand cu ele, cu toate ca, adesea, nu sunt chiar personaje pozitive.
         Asa se intampla si in romanul de fata, Bianca, printre castele de nisip, in care problematica sociala precara impletita cu dezorganizarea familiala, saracia profunda si dezinteresul total pentru educatie si progres fac ca eroina, la o varsta frageda, sa isi infrunte destinul si sa actioneze in consecinta, asumandu-si riscul compromisului fata de societate si mai ales fata de propria ei persoana.
         Su aici se ajunge la punctul cheie al romanului, arta compromisului in viata, dar pana la ce punct si, indeosebi, cu ce urmari? Cat esti dispus sa induri si ce pretuesti gata sa platesti pentru a trece o punte plina de pacate pentru desavarsirea ta ca persoana?
          Nimic in viata nu este intamplator pentru ca viata insasi este o insiruire de ”intamplari” mai mult sau mai putin intamplatoare, pe care, daca vei sti sa le gestionezi, costul final al alegerilor tale va fi cu mult mai mic.
          Inca odată, Mara Popescu-Vasilca ne introduce intr-o lume a moravurilor usoare si a decadentei umane, pe cat de veche, atat de actuala, in care lupta pentru supravietuire nu este decat un modus vivendi, intr-o societate in care valorile morale cunosc o prabusire masiva. dar privind din  unghiul de vedere al personajului principal? De ce oare ajungem sa empatizam cu acesta chiar daca imoralitatea lui este evident intentionata? Nu cumva alegerile lui ar fi fost si ale noastre? Nu cumva, la o scara mai mica sau mai mare, am parcurs aceiasi pasi pe cale compromisului?
           Sunt multe intrebari, dar va invit sa descoperiti singuri raspunsurile citind romanul care, cu siguranta, va fi o lectura captivanta.
 
                                                                                                        Florin Caprar
Aceste romane se pot citi pe eBook, intrand pe GOOGLE si Barns&Nobles , scriind numele autoarei: MARA POPESCU-VASILCA.
 
244383322_559032282045829_853733661446404781_n (1)

  Mai citeste:

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

De vorbă cu Mara Popescu-Vasilca,autoarea colecției de romane “Dragostea, arză-o-ar focul”! 

Romanul -”Ursula, o mamă judecată de copii”Mara Popescu Vasilca 

Gala artelor editia a 2-a-Montreal scriitoarea MARA POPESCU VASILCA – laureata la sectiunea CREATII LITERARE                                                                               

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.