Vanda, între dorință și rațiune -fragment -Întâlnire neprevăzută

59276234_840931639587348_190488637165535232_n

Vanda, între dorință și rațiune

Autor: Mara Popescu Vasilca 

 fragment

Întâlnire neprevăzută

Ies în stradă, răsuflu ușurată, oare e bine ce fac? Am renunțat la lucrurile mele, acum le înlocuiesc cu câteva ale altor persoane. Cine știe ale cui sunt, cine știe cum de au ajuns acolo? Oricum am înlocuit niște lucruri care au fost martore la eșecul meu matrimonial. Poate că astea au alte povești triste, dar eu nu știu, și asta e important, să ies din problemele mele.

Merg pe stradă fără direcție, mă simt bine, nu înţeleg dacă am un nou corp şi o nouă minte. Poate că reorganizarea îmi face bine mai ales că nu mai am timp să mă gândesc la trecut. Am prezentul în care îmi pun toate speranţele. Şi când mă mai gândesc şi la Andrei, chiar cred că am aripi şi că pot să zbor. Plutesc, am trenciul descheiat, eşarfa fâlfâie la gâtul meu, sunt mângâieri venite de undeva, de sus, din cer sau de la cei care nu mai sunt, dar mă însoţesc pe drumurile vieţii?

Vanda---4-carti

Mă opresc, mă uit în vitrină, îmi aranjez părul rebel, acolo nu se vede clar, e ca într-o oglindă şi asta îmi place, e ca într-un film, cu tot ce se reflectă din decorul străzii, restaurantul de peste drum, trecătorii, copacii, maşinile, ca într-o scenă dintr-un film, doar că nu sunt regizori şi nici rolurile altora de intrepretat, doar pe ale lor, proprii.  Nu suntem actori, numai că suntem pe scenă, pe scena vieţii. Totul e nou, nu mai avusesem atâta bucurie, să hoinăresc aiurea prin magazine, pe străzi, sunt liberă, liberă şi bucuroasă…

Îmi pun geanta pe umăr şi dau să apuc cordonul de la trenci care atârnă la spate, dau de ceva cald, două mâini care mă cuprind, privesc în vitrină şi-l văd pe el, pe Andrei, nu-mi vine să cred. Mă  întoarce spre el, îi sar de gât, îl îmbrăţişez cu toată dragostea mea de femeie surprinsă de prezenţa lui. Nu mai credeam că o să-l mai văd sau cel puţin aşa de curând.

-Ce faci aici năzdrăvanule? Cum de m-ai găsit? Râdeam cu lacrimi amândoi, învârtindu-ne de parcă eram doi păuni cu cozile desfăcute, trecătorii ne făceau loc şi se bucurau odată cu noi de spectacolul nemaipomenit al străzii, pe care un bărbat şi o femeie îl pot da, în plină zi, printre oameni cu probleme şi greutăţi. Andrei mă ia de mână, trecem strada intrând în restaurantul unde fusese să mănânce. Ne aşezăm la masa unde erau farfuriile lui cu ce comandase şi de unde sărise ca ars când m-a văzut, fără să ia diplomatul şi trenciul, și cu ospătarul care alerga după el crezând că nu vrea să plătească, dar, când vede cum trecuse strada printre maşini şi mă îmbrăţişează se întoarse resemnat şi sigur că  va reveni, zâmbind şi dând din cap a mirare şi, poate, şi jenă…

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

Mai citeste : 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

AURELIA RÎNJEA-Recenzia romanului  BIANCA, PRINTRE CASTELE DE NISIP al scriitoarei MARA POPESCU – VASILCA

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Măiestria de a stârni emoții-Lacrimioara Iva -recenzie-Nora, in cautare identitatii-Mara Popescu Vasilca

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.