Paul SURUGIU-FUEGO-SĂ DĂM VOIE TIMPULUI SĂ SE AȘTEARNĂ

paul

Paul SURUGIU-FUEGO

 

SĂ DĂM VOIE TIMPULUI SĂ SE AȘTEARNĂ

 

Am și eu momente în care nu prea mai văd totul în nuanțele cele mai colorate și mai pozitive. Sunt om, nu robot! Am impresia de multe ori că ne e frică să recunoaștem că avem slăbiciuni. În cazul meu nu e așa. Eu mereu am afirmat că am clipe în care nu sunt la fel de puternic, că mi-e teamă de pierderea celor dragi și că oricât am încerca să afișăm scutul invincibil, inima ne trădează și deseori scoate la iveală sentimentele noastre profunde. Nu sunt om extrem de sensibil, ba chiar sunt bine ancorat în lumea care trăiesc, dar nici nu evit să-mi dau frâu liber trăirilor atunci când e cazul. V-am mai spus eu – viața e cu de toate, ca un ghiveci de primăvară viu colorat. Important este să găsim ingredientele potrivite nouă și să-i dăm gustul cel mai bun! În felul acesta, involuntar, ea devine mai frumoasă și mai captivantă!

 

Încrederea este o redută care se câștigă, este acel soi de iubire necondiționată care nu are nevoie de prea multe definiții sau explicații.Mie mi-a fost deseori înșelată încrederea, am fost dezamăgit de oameni și chiar așa, după toate aceste experiențe, nu mă învăț minte și acord șanse celor care au profitat de felul meu de-a fi.

 

Nu știu dacă-i bine sau nu, dar cred din suflet că fiecare om, până la proba contrarie, merită prezumția de nevinovăție, o sinceritate pe care e bine să o avem față de toți cei de lângă noi. Mai apoi, dacă încrederea aceasta e trădată și se pierde, asta e, face parte probabil din firea umană! Eu am încredere, dincolo de orice, că fiecare poate demonstra că e un om destoinic și poate ține fruntea sus fără a fi nevoit să calce pe sufletul altuia pentru a reuși!

 

Corectitudinea m-a ajutat mereu să fiu cu un pas înainte și să am succes, chiar dacă sunt un artist independent. Toate premiile pe care le-am adunat, toate satisfacțiile și performanțele, nu au venit pentru că aș fi fost cel mai bun, cel mai deștept, cel mai frumos sau cel mai talentat, ci pentru că sunt un om serios, muncesc, sunt perseverent, îmi văd de treaba mea și dăruiesc artă fără să aștept ceva în schimb. Deși sunt frumoase, eu nu sunt fanul adjectivelor. Și nu dintr-o modestie exagerată, ci pur și simplu pentru că știu cât am muncit ca să ajung unde am ajuns. Iar fiecare atribut care se asociază cu numele meu este rodul unor eforturi, al seriozității și determinării. Iar dacă mă bucur de aprecierea oamenilor este pentru că întotdeauna am fost sincer, am transmis și ei au simțit că nu există bariere între mine și ei. Sunt, poate, “cel mai lipsit de fițe” artist pe care-l cunoașteți!

Nu am un secret și nici un elixir când vine vorba de energie și de forță de muncă! Pur și simplu iubesc ce fac și-atunci nimic nu mai pare greu! Chiar dacă fac drumuri lungi, chiar dacă am un program full și multe proiecte, găsesc timp pentru fiecare și încerc să le fac cât mai bine, nu doar pentru public, ci și pentru sufletul meu! Inspirația vine din viața mea, din emoțiile și sentimentele puternice pe care le am! Dacă nu-ți pui inima pe tavă, în profesia asta, nu ajungi prea departe și nu reușești să faci față, atâția ani, provocărilor! Eu iubesc să găsesc noi resurse și-mi place la nebunie să mă reinventez, să găsesc noi proiecte în care să mă implic, fie că e vorba de muzică, pictură, scris, radio sau televiziune! Cred că fiecare activitate pe care o fac e parte din mine și mai cred că munca ne înnobilează, oricum ar fi!

 

Mă uit în jur şi parcă din ce în ce mai mult nu mai recunosc ţara în care trăim. Spaime, teamă şi o incertitudine în tot. Am ajuns să ne fie frică să ajungem în spitale, să ne îngrijorăm față de siguranța noastră și nu mai avem o perspectivă pentru viitor. Cred că atunci când oamenii nu mai au o viziune despre ce va fi, când viața le este pusă zi de zi la încercare și neputincioși, asistă la această decădere, societatea este într-o pantă din care greu își va reveni. Mie îmi e drag de România și chiar îmi doresc ca cineva să o revitalizeze și să ne aducă pe fiecare dintre noi pe linia de plutire! Măcar să nu ne mai fie frică pentru viața noastră! România are dreptul să strălucească și are nevoie ca fiii ei să o iubească și să creadă în ea, cu fapte, nu doar cu vorbe! E bine ca uneori să ne oprim un pic din goana de principii, de adevăruri şi să luăm un răgaz. Să dăm voie timpului să se aștearnă, să-și spună cuvântul și apoi să așteptăm la vremuri mai bune.

 

Am învățat în perioada asta că nu e cazul să-mi mai fac planuri mărețe. Mi-am dat seama că oricât aș încerca eu să pun ceva pe picioare, în orice secundă poate fi spulberat. Astfel că, trăiesc clipa și aștept să văd ce se va întâmpla. În timpul acesta încerc să fac tot felul de lucruri frumoase pentru voi și promit deja melodii noi pentru decembrie.

 

Ce mare bucurie este că vin sărbătorile, că se apropie decembrie și luna cadourilor și încercăm, măcar puțin, să ne revenim și să uităm pentru câteva săptămâni de toată apăsarea din jur, de probleme și de griji! Spiritul acesta, cel autentic, nu are legătură cu partea comercială, dar chiar și așa, nu strică să ne bucurăm de lumini, de brazi, de colinde și de liniștea pe care sufletul nostru o primește cu atâta căldură! Eu unul sper să am parte de o lună în care muzica mea să ajungă la cât mai multe suflete și să aducă alături de ea, alinare, emoție și fericire!

–––––––––––

Paul SURUGIU-FUEGO

București, 4 decembrie 2021

 

7-carti-2

Mai citeste :

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

ZIUA ROMANIEI, Ziua Românilor de Pretutindeni în Montreal, Canada

Invitatie la concurs: Gala Artelor la ceas aniversar editia a 3-a- cu participare in revista de colectie nr 8 tiparita

DĂRUIEȘTE CA SĂ FII DĂRUIT!

oferta 3+1

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Un gând despre „Paul SURUGIU-FUEGO-SĂ DĂM VOIE TIMPULUI SĂ SE AȘTEARNĂ

  1. Oare poporul român nu a dat uneori, de cele mai multe ori,prea mult timp ,,…,,TIMPULUI SĂ SE AȘTEARNĂ ,, ??? .Istoria este plină de elocvența, răbdarea poporului român față de ,, ceea ce va fi să fie….și să iau numai două exemple: cei doi ani de neutralitate în primul război mondial..ce-au făcut puternicii vremii? că mai devreme sau mai târziu au căzut ostașii secerați ca spicele care dintre ei cu ochii spre cer, care cu fața la pământ……ce le – a adus celor din dec. 1989 care au căzut secerați…care cu ochii spre cer..care cu fața la pământ..( asfalt, prundiș și pe fierul rece și necruțător de tanc…)
    Citindu-vă, auzindu-vă muzica și muzicalitatea și cu deosebită plăcere și tot așa admirație privind picturilor dvs., înțeleg că din punctul dvs. de vedere, Stimate Artist PAUL SURUGIU sunteți îndreptățit să spuneți apostolic ,, SĂ DĂM VOIE TIMPULUI SĂ SE AȘTEARNĂ,, pentru că ați folosit timpul într-un mod lăudabil.
    În mod deosebit am remarcat în acest articol pasajul ,, Mă uit în jur și parcă din ce în ce mai mult nu mai recunosc țara în care trăim. Spaime, teamă…..,,(articolul interesant cu remarci pertinente pe tot parcursul lui…..merită citi, recitit…)…,,,.România are dreptul să strălucească,, frumos spus. Să ai parte PAUL SURUGIU ,, de o lună în care muzica ( ta ) să ajungă la cât mai multe suflete și să aducă alături de ea, alinare, emoție și fericire ( și ție)!!,,

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.