Curiozități ale cititorilor ”Iubește-mă în fiecare anotimp”

Dragi prieteni,

Curiozități ale cititorilor ”Iubește-mă în fiecare anotimp”

Nu am destule cuvinte  ca să pot exprima ceea ce  simt  când primesc mesajele voastre, sunt  atât de fericită că ați  răspuns  prezent  și de această dată la întâlnirea cu cel mai nou  pui literar al meu, cartea ” Iubește-mă în fiecare anotimp” publicată la editura Globart Universum, din Montreal, Canada (dec 2021) 

Vă mulțumesc dragi prieteni cititori  pentru  curiozitățile voastre, pentru  zecile  de  mesaje, felicitări, întrebări  și comentarii și nu în ultimul rând  pentru  comenzile voastre! Asa cum v-am promis iată că ne reîntâlnim  ca să aflăm lucruri interesante (curiozități)  pe marginea acestei cărți.

Îmi face o deosebită plăcere și  voi răspunde pe rând la toate întrebările și mesajele pe care le primesc, deasemenea  cei care îmi trimiteți poze  am sa le pun cu drag în  CARUSELUL  PRIETENIEI  care va fi publicat în revistă! 

Vă îmbrățișez cu drag pe toți și aștept cu drag comenzile  si mesajele voastre,  vă aștept tot aici  cu alte  răspunsuri  la întrebările voastre! 

Întrebări și răspunsuri

265562316_1192746841133275_3915688302821460295_n

1.Cum ați ales imaginea de pe copertă, de ce  ați ales această pictură, ce reprezintă?

Întrebarea  este  excepțională   pentru că  alegerea  imaginii de pe copertă este și ea  foarte importantă la fel ca și titlul cărții, trebuie să reprezinte  interiorul/conținutul dar și să fie în strânsă legătură  cu titlul cărții. Am ales această pictură în mod special  pentru că,  asa cum ați bănuit ea reprezintă ceva anume. Pictura  aparține artistului plastic Mircea Rustiuc, un talentat pictor  român cu care  am mai colaborat la încă două cărți, picturile sale reprezentând un adevărat  izvor de  inspirație pentru creația mea literară. 

Din titlul  ‘’Iubește-mă în fiecare anotimp”  accentul este pus  pe iubire, acest sentiment sublim cu care ne hrănim, iar pictura de pe copertă oferă imaginea romantică și melancolică a femeii ce privește pe fereastră tânjind după iubire ”în fiecare anotimp”, o imagine ce împletește prezent, trecut și viitor.    

264778147_392982182620989_2411910003148407071_n

2.Este mai ușor să scrii o carte de poezii  de dragoste decât o carte de poezii cu o tematică universală? 

Deși pare ușor la prima vedere  în realitate nu este deloc ușor să scrii o carte de poezii de dragoste. Atunci când  ai stabilit o tematică a unei cărți  trebuie să iți  concentrezi  scriitura  pe acea temă  încercând să o abordezi din  toate unghiurile. O carte de poezii  cu o tematică universală este mai ușor de scris pentru că iți lasă posibilitatea să abordezi ce subiect dorești grupându-le  în capitole.

Tema iubirii  este una foarte vastă și foarte  interesantă dar o carte pe acest subiect  nu este atât de simplu de realizat. Dragostea este dezbătută în toate aspectele sale, pentru că dragostea nu înseamnă numai iubire  și  fericire, dragostea însemnă și suferință, dor,  lacrimi, împlinire sau neîmplinire, înțelegere, armonie  și trădare, despărțire, împăcare, etc. In poeziile de dragoste trebuie să se regăsească toți  cititorii și de aceea iubirea trebuie surprinsă pe tot parcursul său evolutiv, cu bune și rele în toate  etapele vieții.

264031694_217071940591766_139050640576810864_n

3.Ce înseamnă  imaginea pentru dumneavoastră și de ce  însoțiți  toate sau aproape  toate cărțile dumneavoastră cu imagini color? 

O întrebare  excelentă pentru care vă mulțumesc foarte mult. Așa este imaginea reprezintă pentru mine o stare de bine,  eu am această bucurie a imaginii încă de mică atunci când obișnuiam să privesc cărți cu  imagini colorate sau  albume cu poze. Am început să pictez de la vârsta de 5 ani și  întotdeauna m-au fascinat culorile. Cărțile mele îmbină imaginea vizuală cu imaginea cuvântului scris și am convingerea, că astfel,  cititorul este ajutat  să  pătrundă  mai ușor în povestea cărții să o înțeleagă, să și-o imagineze. In unele din cărțile mele  am inclus imagini din natura, care pe mine ma inspira foarte mult, poze personale făcute  pe parcursul  vieții în diverse excursii  sau poze care pur și simplu mi s-au părut interesante, iar alte cărți  sunt însoțite de  minunate picturi  cum este și cartea aceasta ‘‘ Iubește-mă în fiecare anotimp” care  are în ea 17 picturi ale  talentatului artist  Mircea Rustiuc. Aceste picturi m-au inspirat în scrierile mele și constituie un  dar de suflet adus cititorului  care  își sporește starea de bine admirându-le.

266736403_195640969444250_5867063344778109140_n

4. Am văzut în  anumite cărți unde apare și cv ul autorului la început sau la sfârșit și chiar în cartea dumneavoastră ”Dialog peste ocean”  am văzut acest lucru. De ce nu apare și în cartea ”Iubește-mă în fiecare anotimp” ?

Vă mulțumesc foarte mult pentru întrebare și mă bucur că ați  observat acest detaliu citind cărțile mele.  In cartea ”Dialog peste ocean”  fiind vorba de doi autori,  structura cărții făcută împreună cu editorul a  cuprins și doua cv uri scurte ale celor doi autori.

In cartea ”Iubeste-mă în fiecare anotimp” fiind vorba de un singur autor a fost aleasa o alta structura a cărții, foarte bogată din punctul meu de vedere,  care a avut: ”Cuvântul editorului” , ”Cuvânt înainte”, ”Despre Mihaela CD” ,”In loc de prefață” , ”Postfață”, ”Impresii” ,”Cuvânt de încheiere”,  si”Recenzie de carte”. Aceasta structură am considerat-o suficient de bogată și cuprinzătoare, semnatarii  acestora vorbind și despre  autoarea cărții,  nemaifiind nevoie să fie adăugat și un CV al autorului. Cei care doresc pot sa citească CV ul de autor  on line în revista  accesând linkul următor:  CV MIHAELA CD & CV MIRCEA RUSTIUC

263700142_3066255920283921_8889107212748134268_n

5.Care este semnificația citatului  pe care l-ați pus pe coperta spate a cărțiiIubește-mă în fiecare anotimp”? 

Citatul de pe coperta spate”” Zboară poemul iubirii într-un dulce alint…Bucurie că-mi ești, fericire că-ți sunt…” este un fragment din poezia mea: ”Bucuria clipelor în doi”  de la pagina 24 și care  mi s-a părut foarte reprezentativ pentru aceasta carte care  conține poezii de dragoste, pentru că vorbește despre ”poemul iubirii”  și bucuria  dragostei  împărtășite intre doi  iubiți, momentul actual  trăit la intensitate maximă ” Bucurie  că-mi ești,  fericire că-ți sunt” 

Aceasta poezia  cred că întruchipează  foarte bine miracolul vieții, bucuria zilei de azi, norocul de a se fi  găsit și a împarți un sărut. Iată poezia aici: 

Bucuria clipelor în doi 

 Zboară…

un tandru poem peste zare și timp…

Un noroc

că trăim să-mpărțim un sărut…

O mirare

că suntem… adieri peste câmp

Bucurie

că-mi ești, fericire că-ți sunt!

 

O surpriză

ni-i timpul ce zboară ușor…

Mângâiere

că încă există ziua de azi…

Ne-mbătăm 

cu ispita unui mâine trișor…

Norocoși

să mai fim ai clipei nomazi.

 

Iluzia

vremii apare în cercuri de ceas

Se-nvârte

tic-tac-ul proscris pământean

Ne lasă

speranțe… atât ne-a rămas

Bucuria

că suntem și-un noroc să te am!

 

Zboară…

poemul iubirii intr-un dulce alint…

Bucurie

ca-mi esti, fericire ca-ti sunt…

6. Am urmărit cu deosebit interes parcursul dumneavoastră ca și scriitor și am observat o  nestăvilită dorință  de a împărți iubirea  și binele în lume  de unde vin aceste  atribute?

Vă mulțumesc foarte mult pentru  că mă urmăriți, fără dumneavoastră cititorii, noi scriitorii nu am mai exista! Ați observat   foarte bine această dorință a mea  de a împărți iubirea  și binele în lume, și  am să vă răspund cu foarte mare drag. Cred  ca fiecare dintre noi  are o menire cu care se naște dar care nu ii este dezvăluită  în totalitate decât atunci când este pregătit. Printr-un cumul  de întâmplări eu am fost  norocoasă să aflu  că aceasta este menirea mea, să răspândesc  frumosul prin literatură și artă  în aceste momente triste prin care trece întreaga omenire. Cred că rolul nostru este acela  de a face lumea mai bună  și de a ajuta oamenii să înțeleagă că numai prin iubire și bunătate  vom putea merge mai departe. Aceste atribute cred că le-am moștenit de la tatăl meu care a fost un mare iubitor de oameni,  un om de aleasă omenie cu o bunătate înnăscută care a plecat  din păcate în lumea de dincolo dar care probabil și-a încheiat rolul său de înger pe pământ. 

 

7.  Cât de importantă este editura pe care o alegeți pentru editarea cărților  dumneavoastră

Prin această întrebare  ați  atins un aspect extrem de important pentru scriitor  și anume alegerea editurii  cu care lucrează. Editura pentru mine este extrem de importantă, ea reprezintă un punct cheie pentru autor,  prin natura meseriei de scriitor și redactor am lucrat și lucrez cu mai multe edituri și de aceea sunt în măsură să vă răspund foarte concret  și la obiect.

Editura este la fel de importantă ca și calitatea creațiilor  literare cuprinse în carte. Poți să fii un autor foarte bun dar  dacă editura cu care lucrezi nu este de calitate sau dacă  editura nu reușește să răspundă nevoilor și așteptărilor  autorului  va ieși o carte slabă calitativ. Este extrem de importantă  colaborarea cu editura, stabilirea  tuturor  detaliilor, înțelegerea ideii de bază, asa cum vede autorul cartea, ca editura să facă o muncă de bună calitate.  Aici  nu este vorba numai de redactare și  corectură ci inclusiv  de conceptul și realizarea coperților, estetica așezării în pagină, structurarea cărții și prezentarea autorului, etc Din păcate multi autori foarte buni  își aleg editura doar pe criteriul cost și timp, uitând că în final rezultatul este cel care va conta și va rămâne  imprimat.

Foarte multi confundă editura cu tipografia care sunt două lucruri  total diferite, tiparul nefiind altceva decât o imprimerie care va realiza ceea ce  editorul a lucrat. Este importantă desigur și calitatea imprimării, alegerea hârtiei  și a cernelii dar editura este cea care trebuie să realizeze cartea, produsul în sine  și ea joacă cel mai important rol pentru că este  în fapt ”designerul” care va creea macheta  produsului tău, cartea pe care tu iți pui numele.

263871270_430571548653749_3046290334098304772_n

Va mulțumesc din suflet  pentru întrebările pe care mi le-ați trimis și  aștept  în continuare cu mult interes  întrebările voastre,  la care voi răspunde cu mare drag! Deasemenea vă invit pe toți  să îmi trimiteți fotografii pentru a participa  în CARUSELUL PRIETENIEI! 

oferta 3+1

Comanda” Iubește-mă în fiecare anotimp”atât în format tipărit cât și în format electronic

big-news-v2

 

IU-left

 

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-format TIPARIT (SOFTCOVER)

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-poezii de dragoste contine 250 pagini color in care veti gasi minunate picturi ale talentatului artist Mircea Rustiuc care au fost o sursa de inspiratie pentru autoarea Mihaela CD. Cumparati aceasta minunata carte in format TIPARIT si veti primi gratuit un semn de carte! Transport gratuit pentru primele 100 de volume comandate!

35,00 CAD

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-format ELECTRONIC-(E-BOOK)

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-poezii de dragoste contine 250 pagini color in care veti gasi minunate picturi ale talentatului artist Mircea Rustiuc care au fost o sursa de inspiratie pentru autoarea Mihaela CD. Cumparati aceasta minunata carte in format electronic (e-book) pentru numai 20$ CAD si veti primi in email in 48 de ore cartea in format pdf. Mai ieftin mai rapid mai ecologic!

20,00 CAD

Mai citeste: 

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Cadouri SI OFERTE

Avancronica ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”

BUCURIE! ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”a sosit!

Din culisele cărții ”Iubește-mă în fiecare anotimp”

Secrete -”Iubește-mă în fiecare anotimp”

Curiozități ale cititorilor ”Iubește-mă în fiecare anotimp”

Radio Power Love -Interviu-Mihaela & Johnny CD- realizator Lucian Dumbrava

LANSARE DE CARTE PASI DE CATIFEA MIHAELA CD RADIO ROMANTIC 7 nov 2021

Aici puteți să aflați mai mult despre  cartea Iubește-mă în fiecare anotimp :

Trandafir Simpetru-Despre Mihaela CD -Iubeste-ma in fiecare anotimp

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

Al Florin Tene -Iubirea ca vibrație a inimii exprimata in eul Poetei -Iubește-mă în fiecare anotimp

AURELIA OANCA-TARAMUL IUBIRII -Iubeste-ma in fiecare anotimp

In curand ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”

Despre cartea Iubește-mă în fiecare anotimp

Lucky 7 format ELECTRONIC (EBOOK)

Pachetul Lucky 7 contine cele sapte volume ale autoarei Mihaela CD , versuri si aforisme imbinate cu superbe imagini color si picturi ale artistului Mircea Rustiuc. Acest pachet insumeaza 1680 de pagini care va aduc bucurie in suflet. Comandati acum acest pachet extraordinar in format electronic (ebook) la un pret promotional de numai 110 de dolari (valoare de 145 dolari) si le veti primi in emailul dvs in mai putin de 48 de ore in format pdf.Mai ieftin mai rapid mai ecologic.

110,00 CAD

Lucky 7 format TIPARIT(softcover)

Pachetul Lucky 7 contine cele sapte volume ale autoarei Mihaela CD , versuri si aforisme imbinate cu superbe imagini color si picturi ale artistului Mircea Rustiuc. Acest pachet insumeaza 1680 de pagini care va aduc bucurie in suflet. Comandati acum acest pachet extraordinar la un pret promotional de numai 220 de dolari (valoare de 255 dolari) cu taxe postale incluse. Fiecare carte va fi insotita si de un semn de carte din partea autoarei.

220,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.