Din culisele cărții ”Iubește-mă în fiecare anotimp”

 

IUBEȘTE-MA ÎN FIECARE  ANOTIMP  autor MIHAELA CD

 

Dragi prieteni,

Din culisele cărții ”Iubește-mă în fiecare anotimp”

Acum doua săptămâni  când v-am anunțat  sosirea acestei cărți  nu credeam  că voi primi  într-un timp atât de scurt asa de multe mesaje,  sunt copleșită dragii mei, vă mulțumesc din toată inima mea  oameni minunați ce știți să vă bucurați împreună cu mine,   dragi prieteni cititori vă mulțumesc   pentru nenumăratele  mesaje, întrebări  și comentarii și nu în ultimul rând  pentru  comenzile voastre! Asa cum v-am promis iată că răspund  cu drag  la  toate întrebările voastre, chiar dacă unele dintre ele se repetă îmi face o imensă plăcere  să vă  răspund și să fiu în dialog cu voi, pentru că împreună  să aflăm lucruri interesante din culisele acestei cărți.

Îmi face o deosebită plăcere și  voi răspunde pe rând la toate întrebările și mesajele pe care le primesc, deasemenea  cei care îmi trimiteți poze  am sa le pun cu drag în  CARUSELUL  PRIETENIEI  care va fi publicat în revistă! 

Vă îmbrățișez cu drag pe toți și aștept cu drag comenzile  si mesajele voastre,  vă aștept tot aici  cu alte  răspunsuri  la întrebările voastre! 

Întrebări și răspunsuri

 

264061786_1254083255067639_9129414610923388348_n

1.Cum ați ales titlul cărții  ”Iubește-mă în fiecare anotimp”? Există și o poezie cu acest  titlu?

‘’Iubește-mă în fiecare anotimp”  este un titlu îndelung gândit și ales pentru că în opinia mea titlul unei cărți  trebuie să reprezinte  conținutul cărții dar să nu devoaleze total, ci să lase loc unei interpretări, (unei curiozități)   încât să ascundă un înțeles mai profund. Astfel semnificația  acestui titlu subliniază  spiritul profund liric al creațiilor literare din carte, care sunt clădite pe tema dragostei ce trece  prin ”anotimpurile” iubirii. Termenul ”anotimpuri” are aici un dublu înțeles, el poate fi interpretat ca și sezon calendaristic  (iarnă, vară, primăvară toamnă) dar și ca și etape ale vieții.  Citind cartea veți  înțelege  punctul meu de vedere și anume că  dragostea și iubirea adevărată nu sunt un atribut al tinereții,  acestea dăinuind  prin ”vânt și ploi”  la ”bine și la rău”  trecând prin ”ierni viscolite” și ”toride veri”.

În același timp ați intuit foarte bine, da,  titlul cărții  se regăsește și în poezia cu același nume ‘’Iubește-mă în fiecare anotimp” care se află în capitolul nr 1 :  ”Șoapte de iubire”. Acest lucru este destul de des întâlnit,  autorii  aleg deseori o poezie reprezentativă care  dă și numele volumului de poezii sau în ordine inversă, unii autori aleg mai întâi  un titlu  cărții  și apoi  scriu un poem cu același titlu. 

Iubește-mă în fiecare anotimp 

 *

Când iarna-ți bate-n geam cu fulgi de dor

Iubește-mă iubite, la fel precum odinioară

Când fulgii cei mărunți pășesc încet încetișor

Și ninge-n suflet amintiri din prima vară.

Și-n vântul fin ce-adie  primăverile din noi

Iubește-mă iubite,la fel precum odinioară

Când ne sorbeam din ochi văpăile din ploi

Și inimile ne cântau la unison ca o vioară

Și-n verile toride ce ni le vibrăm în doi

Iubește-mă iubite,la fel precum odinioară

Când ne-am jurat să respirăm doar amândoi

Și ne-adoram în șoapte-n fiecare seară

 *

Iubește-mă iubite, la fel precum odinioară

Și-atunci când toamnele nu mai au timp

Sărută-mă și alintă-mă la fel ca prima oară

Iubește-mă iubite, în fiecare anotimp !

*

263832270_3147373565551907_3760002878417865812_n

2.Cum ați început colaborarea  cu pictorul Mircea Rustiuc, cine a inspirat pe cine?

Artistul Mircea Rustiuc este un bun prieten care pictează de foarte multi ani fiind membru al Uniunii Artiștilor plastici din Romania, cu expoziții personale sau de grup atât în țară  cât și în străinătate.Picturile sale deosebit de expresive fie că sunt portrete, imagini din natură sau natură moartă, sunt fascinante prin arta detaliului, finețea umbrelor și luminilor și  vibrațiile emoțiilor  pe care le transmit. Am fost impresionată și inspirată de lucrările sale realizând mai întâi câteva poezii după picturile sale  publicate în revista ”Poezii pentru sufletul meu” începând cu anul 2018, iar mai apoi continuând cu  o frumoasă colaborare în cartea Focul din Noi”, editura Celestium 2020 Romania ,  urmată de  traducerea și adaptarea în limba engleză, cartea ”The Fire Within Us” editura Globart Universum 2021 Canada. 

 

263785595_601310437746981_1294500498166579926_n

  3.Am  văzut că fiecare carte o dedicați cuiva, iar această carte este dedicată soțului dumneavoastră, în ce măsură credeți ca cititorul  se va regăsi în această carte?

Vă mulțumesc foarte mult pentru întrebare și  mă bucur că  ați observat acest lucru. Fiecare carte a mea este dedicată unei persoane dragi. Scrierile mele sunt bucățele din sufletul meu și  de aceea consider  oportun să dedic volumele mele în integralitatea lor, printr-un gest simbolic ( dedicația reprezinta un gest simbolic  de mulțumire)  persoanelor care  au un rol important în viata mea.

Există aici un aspect care trebuie  menționat, se face deseori  o confuzie  intre dedicație  și  adresare. Cărțile mele se adresează cititorului universal eu fac aceste dedicații ca un gest  de mulțumire, însă  dedicarea  unui volum nu înseamnă că toate creațiile literare din  acea carte se referă la persoana căruia ii este dedicată cartea.

Spre exemplu  am dedicat cartea ”Focul din noi”  mamei mele iubite dar în carte sunt și poezii  de dragoste, de tristețe,  amintiri, gânduri, rugi etc și doar un singur capitol din aceasta  carte conține  poezii dedicate mamei. Cartea ”Pași de catifea” am dedicat-o  nașilor mei de botez dar în carte sunt  poezii diverse care se adresează cititorului  iar poeziile care se adresează  cuiva anume au o dedicație  sub titlu. Cartea  ‘Iubește-mă în fiecare anotimp”  este dedicată soțului meu în semn de mulțumire,  însă ea se adresează tuturor cititorilor prin  creații literare  variate în care cititorul se va regăsi pentru că dragostea este dezbătută în  toate aspectele sale fiind tratată în diversele  stări și etape evolutive, iubire,  melancolie, despărțire, tristețe, extaz,  împăcare, etc 

263832264_900828173971063_6390659165648478624_n (1)

4. Cartea  ”Iubește-mă în fiecare anotimp” fiind vorba de un volum de poezii de dragoste dedicat soțului dumneavoastră se referă la viața dumneavoastră?

Nu, aceasta  este o confuzie pe care o fac mulți  dintre cititori. Așa cum am arătat la răspunsul precedent, dedicarea unei cărți  în integralitate înseamnă  un gest simbolic, iar dedicarea unei poezii/creații literare cuiva anume  se adresează persoanei  respective.

Inspirația unui scriitor vine  din viata reală, familie, mediu înconjurător, natură, amintiri etc  dar și din propria fantezie  creativă pe care o folosește, o dezvoltă și o desăvârșește atunci când   este inspirat  de o poveste auzită, de un film , o imagine sau o pictură. Prin folosirea  formelor stilistice,   a personificării  și a dialogului, autorul participă emotiv în ”povestea” creată iar prin folosirea persoanei întâi  se transpune în personaj făcându-l  real și apropiindu-l mai mult de cititor.

In  cartea ‘Iubește-mă în fiecare anotimp”  sunt poezii  care  ating toate tema iubirii, a dragostei, inspirate în majoritate din viată,  cu bune cu rele,  din povesti ale celor din jur,  dar mai ales din picturile maestrului Mircea Rustiuc.  

264527339_433080124968182_1974218919014534576_n

5. Cărțile dumneavoastră  vă reprezintă desigur iar intre ele  există   asemănări  dar și  deosebiri. As dori sa ne prezentați în linii mari  aceste asemănări și deosebiri.

Va mulțumesc pentru întrebare. Eu as porni prin a spune că  frații se aseamănă intre ei fiind făcuți de aceeași mamă deci la fel și cărțile mele fiind  scrise de  aceeași ”mamă ” se aseamănă intre ele mai ales prin stil.  In general scriu poezii  cu rimă dar nu neapărat  în stil clasic, eu am un stil al meu propriu și original   intre clasic și modern, nu imit pe nimeni, nu scriu o poezie neapărat  bazată pe formă ci mai degrabă mă axez pe mesajul poeziei  și  nu exclud scrierea în vers alb. Acest stil al meu se regăsește în toate cărțile mele chiar și în aforisme.O altă asemănare intre cărți ar fi  structurarea acestora în 17 capitole, fapt care ajută cititorul să urmărească mai ușor  cartea și să identifice o anumită temă, pentru mine numărul 17  este un număr energetic  și pozitiv  ca un talisman de noroc. Imaginile cu marea  despre care am vorbit mai sus sunt un alt punct comun al cărților mele ca și  imaginile color prezente în mai toate cărțile. 

Ca și deosebiri as putea să amintesc : tematica, fiind vorba  de cărți majoritar  cu tematică universală sau cu temă specifică ”Dialog peste  ocean” și ”Iubește-mă în fiecare anotimp”  au tematica iubirii. Iar cartea ”Uneori elefanții zboară” este o carte de aforisme cu tematică motivațională. Fiecare carte este unică în felul ei având  un concept unic, creații literare diferite și elemente distinctive ca și : coperta, titlu, format, imagini, etc. De exemplu cartea ” Binecuvântare și chin ”  nu are o prefață și o postfață și nici  poza autorului pe coperta din spate. Cartea ”Focul din noi” are prefață și postfață dar nu are ”cuvânt de început” și  ”cuvânt de încheiere” cum are ”Pasi de catifea” iar ‘Iubește-mă în fiecare anotimp”  are o  prefață ”altfel” numită ”In loc de prefață”. Unele dintre cărți au un capitol  ”despre autor”  altele nu au, unele au un capitol cu ”impresii ” altele nu au  pentru că au altceva în schimb,  aceste diferențe le fac unice pe fiecare în parte pentru că ele au pornit de la o altă  idee,  un concept unic îmbrăcat în anumite gânduri dintr-un anume moment al vieții autorului. 

241829126_1653011961576722_7531090722769272824_n

6.Cine a scris cuvântul de început în cartea ”Iubește-ma în fiecare anotimp” De ce nu ați scris un cuvânt de autor ?

Interesantă întrebarea  dumneavoastră, am să încerc o explicație punctată ca să se înțeleagă de ce nu mai era nevoie sa scriu un ”Cuvânt de autor”. După cum am mai spus, structurarea unei cărți este extrem de importantă și ea se stabilește împreună cu editorul. Cuvântul de autor se scrie atunci când  autorul  dorește să explice sau să spună ceva în plus fată de ceea ce au spus alții despre el  în ”Cuvântul editorului” ,  ”Cuvânt de început”, ”Cuvânt de încheiere”, etc  sau în lipsa  acestora. In cartea  ”Iubește-ma în fiecare anotimp ” , există un cuvânt al editorului în care  acesta vorbește despre autor și carte din punctul său de vedere, apoi este ”Cuvântul de început”   semnat de doamna Aurelia Oancă un cunoscut poet și scriitor, redactor de reviste si membru al Ligii Scriitorilor Romani care  face o superbă prezentare a  autorului  cât și a pictorului Mircea Rustiuc, iar la pagina 14  mai este o prezentare ”Despre Mihaela CD” făcută de  domnul  Trandafir Simpetru,poet scriitor, jurnalist și editor  binecunoscut, Președintele  World Poets Association.  In acesta structură nu mai era necesar un ”Cuvânt de autor” 

264377582_591369482165694_7201709696150777977_n

7. Vă felicit  pentru  activitatea dumneavoastră, sunteți foarte prolifică și mă întreb cum și când aveți timp să scrieți  aceste cărți  într-un timp atât de scurt una după alta? 

Vă mulțumesc pentru întrebare și pentru aprecieri.Ceea ce dumneavoastră vi se pare foarte scurt timp intre o carte și alta,  mie ca și scriitor  mi se pare un ”infinit”  de așteptare, am să vă explic de ce:  Eu scriu  arzând ca o  flacără! Atunci când scriu nu scriu numai o poezie ci scriu 10, 15 sau chiar 30-40 uneori.Deci scrisul  efectiv, pe foi,  nu îmi ia foarte mult timp  pentru că le scriu de mână,  unde și când îmi vine inspirația, uneori într-o sală de așteptare, alteori acasă la biroul de scris. Creația mea curge ca un fluviu  nu știu pană când  dar acest lucru  mi se întâmplă de câțiva ani, de când am hotărât să pun pe hârtie toate versurile care îmi vin parcă șoptite de cineva la ureche. Acest har l-am primit  într-o perioadă de grele pierderi sufletești și  spre bucuria mea continuă încă și în ziua de azi. Așadar de scris scriu foarte mult,  scriu  poezii pentru o carte în doua-trei  luni,  însă  aceste manuscrise  trebuiesc culese  de tipar, editate și pregătite pentru a deveni cărți. Munca de editare durează cel mai mult, apoi conceptul cărții, structura, corectura, concepția coperții alegerea imaginilor, etc Acestea sunt lucruri care durează (în cazul  meu)  mult mai mult decât creația în sine și  din acest motiv  o carte se naște practic în 7-10 luni. De aceea  spuneam  că mie mi se pare un ”infinit” căci  după ce le-am scris mai  durează  vreo 5-6 luni  pană ajunge cartea tipărită.  263926646_1719464008264876_3386904987676295202_n            

Va mulțumesc din suflet  pentru întrebările pe care mi le-ați trimis și  aștept  în continuare cu mult interes  întrebările voastre,  la care voi răspunde cu mare drag! Deasemenea vă invit pe toți  să îmi trimiteți fotografii pentru a participa  în CARUSELUL PRIETENIEI! 

 

oferta 3+1

 

Comanda” Iubește-mă în fiecare anotimp”atât în format tipărit cât și în format electronic

big-news-v2

 

IU-left

Aici puteți să aflați mai mult despre  cartea Iubește-mă în fiecare anotimp :

Trandafir Simpetru-Despre Mihaela CD -Iubeste-ma in fiecare anotimp

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

Al Florin Tene -Iubirea ca vibrație a inimii exprimata in eul Poetei -Iubește-mă în fiecare anotimp

AURELIA OANCA-TARAMUL IUBIRII -Iubeste-ma in fiecare anotimp

In curand ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”

Despre cartea Iubește-mă în fiecare anotimp

BUCURIE! ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”a sosit!

Avancronica ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”

Din culisele cărții ”Iubește-mă în fiecare anotimp”

Secrete -”Iubește-mă în fiecare anotimp”

Curiozități ale cititorilor ”Iubește-mă în fiecare anotimp”

Mai citeste: 

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Cadouri SI OFERTE

DĂRUIEȘTE CA SĂ FII DĂRUIT!

Avancronica ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”

Radio Power Love -Interviu-Mihaela & Johnny CD- realizator Lucian Dumbrava

LANSARE DE CARTE PASI DE CATIFEA MIHAELA CD RADIO ROMANTIC 7 nov 2021

Interviu cu Mihaela CD

 

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-format TIPARIT (SOFTCOVER)

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-poezii de dragoste contine 250 pagini color in care veti gasi minunate picturi ale talentatului artist Mircea Rustiuc care au fost o sursa de inspiratie pentru autoarea Mihaela CD. Cumparati aceasta minunata carte in format TIPARIT si veti primi gratuit un semn de carte! Transport gratuit pentru primele 100 de volume comandate!

35,00 CAD

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-format ELECTRONIC-(E-BOOK)

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-poezii de dragoste contine 250 pagini color in care veti gasi minunate picturi ale talentatului artist Mircea Rustiuc care au fost o sursa de inspiratie pentru autoarea Mihaela CD. Cumparati aceasta minunata carte in format electronic (e-book) pentru numai 20$ CAD si veti primi in email in 48 de ore cartea in format pdf. Mai ieftin mai rapid mai ecologic!

20,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.