Dragi prieteni,
Din culisele cărții ”Iubește-mă în fiecare anotimp”
Acum doua săptămâni când v-am anunțat sosirea acestei cărți nu credeam că voi primi într-un timp atât de scurt asa de multe mesaje, sunt copleșită dragii mei, vă mulțumesc din toată inima mea oameni minunați ce știți să vă bucurați împreună cu mine, dragi prieteni cititori vă mulțumesc pentru nenumăratele mesaje, întrebări și comentarii și nu în ultimul rând pentru comenzile voastre! Asa cum v-am promis iată că răspund cu drag la toate întrebările voastre, chiar dacă unele dintre ele se repetă îmi face o imensă plăcere să vă răspund și să fiu în dialog cu voi, pentru că împreună să aflăm lucruri interesante din culisele acestei cărți.
Îmi face o deosebită plăcere și voi răspunde pe rând la toate întrebările și mesajele pe care le primesc, deasemenea cei care îmi trimiteți poze am sa le pun cu drag în CARUSELUL PRIETENIEI care va fi publicat în revistă!
Vă îmbrățișez cu drag pe toți și aștept cu drag comenzile si mesajele voastre, vă aștept tot aici cu alte răspunsuri la întrebările voastre!
Întrebări și răspunsuri
1.Cum ați ales titlul cărții ”Iubește-mă în fiecare anotimp”? Există și o poezie cu acest titlu?
‘’Iubește-mă în fiecare anotimp” este un titlu îndelung gândit și ales pentru că în opinia mea titlul unei cărți trebuie să reprezinte conținutul cărții dar să nu devoaleze total, ci să lase loc unei interpretări, (unei curiozități) încât să ascundă un înțeles mai profund. Astfel semnificația acestui titlu subliniază spiritul profund liric al creațiilor literare din carte, care sunt clădite pe tema dragostei ce trece prin ”anotimpurile” iubirii. Termenul ”anotimpuri” are aici un dublu înțeles, el poate fi interpretat ca și sezon calendaristic (iarnă, vară, primăvară toamnă) dar și ca și etape ale vieții. Citind cartea veți înțelege punctul meu de vedere și anume că dragostea și iubirea adevărată nu sunt un atribut al tinereții, acestea dăinuind prin ”vânt și ploi” la ”bine și la rău” trecând prin ”ierni viscolite” și ”toride veri”.
În același timp ați intuit foarte bine, da, titlul cărții se regăsește și în poezia cu același nume ‘’Iubește-mă în fiecare anotimp” care se află în capitolul nr 1 : ”Șoapte de iubire”. Acest lucru este destul de des întâlnit, autorii aleg deseori o poezie reprezentativă care dă și numele volumului de poezii sau în ordine inversă, unii autori aleg mai întâi un titlu cărții și apoi scriu un poem cu același titlu.
Iubește-mă în fiecare anotimp
*
Când iarna-ți bate-n geam cu fulgi de dor
Iubește-mă iubite, la fel precum odinioară
Când fulgii cei mărunți pășesc încet încetișor
Și ninge-n suflet amintiri din prima vară.
*
Și-n vântul fin ce-adie primăverile din noi
Iubește-mă iubite,la fel precum odinioară
Când ne sorbeam din ochi văpăile din ploi
Și inimile ne cântau la unison ca o vioară
*
Și-n verile toride ce ni le vibrăm în doi
Iubește-mă iubite,la fel precum odinioară
Când ne-am jurat să respirăm doar amândoi
Și ne-adoram în șoapte-n fiecare seară
*
Iubește-mă iubite, la fel precum odinioară
Și-atunci când toamnele nu mai au timp
Sărută-mă și alintă-mă la fel ca prima oară
Iubește-mă iubite, în fiecare anotimp !
*
2.Cum ați început colaborarea cu pictorul Mircea Rustiuc, cine a inspirat pe cine?
Artistul Mircea Rustiuc este un bun prieten care pictează de foarte multi ani fiind membru al Uniunii Artiștilor plastici din Romania, cu expoziții personale sau de grup atât în țară cât și în străinătate.Picturile sale deosebit de expresive fie că sunt portrete, imagini din natură sau natură moartă, sunt fascinante prin arta detaliului, finețea umbrelor și luminilor și vibrațiile emoțiilor pe care le transmit. Am fost impresionată și inspirată de lucrările sale realizând mai întâi câteva poezii după picturile sale publicate în revista ”Poezii pentru sufletul meu” începând cu anul 2018, iar mai apoi continuând cu o frumoasă colaborare în cartea ”Focul din Noi”, editura Celestium 2020 Romania , urmată de traducerea și adaptarea în limba engleză, cartea ”The Fire Within Us” editura Globart Universum 2021 Canada.
3.Am văzut că fiecare carte o dedicați cuiva, iar această carte este dedicată soțului dumneavoastră, în ce măsură credeți ca cititorul se va regăsi în această carte?
Vă mulțumesc foarte mult pentru întrebare și mă bucur că ați observat acest lucru. Fiecare carte a mea este dedicată unei persoane dragi. Scrierile mele sunt bucățele din sufletul meu și de aceea consider oportun să dedic volumele mele în integralitatea lor, printr-un gest simbolic ( dedicația reprezinta un gest simbolic de mulțumire) persoanelor care au un rol important în viata mea.
Există aici un aspect care trebuie menționat, se face deseori o confuzie intre dedicație și adresare. Cărțile mele se adresează cititorului universal eu fac aceste dedicații ca un gest de mulțumire, însă dedicarea unui volum nu înseamnă că toate creațiile literare din acea carte se referă la persoana căruia ii este dedicată cartea.
Spre exemplu am dedicat cartea ”Focul din noi” mamei mele iubite dar în carte sunt și poezii de dragoste, de tristețe, amintiri, gânduri, rugi etc și doar un singur capitol din aceasta carte conține poezii dedicate mamei. Cartea ”Pași de catifea” am dedicat-o nașilor mei de botez dar în carte sunt poezii diverse care se adresează cititorului iar poeziile care se adresează cuiva anume au o dedicație sub titlu. Cartea ‘Iubește-mă în fiecare anotimp” este dedicată soțului meu în semn de mulțumire, însă ea se adresează tuturor cititorilor prin creații literare variate în care cititorul se va regăsi pentru că dragostea este dezbătută în toate aspectele sale fiind tratată în diversele stări și etape evolutive, iubire, melancolie, despărțire, tristețe, extaz, împăcare, etc
4. Cartea ”Iubește-mă în fiecare anotimp” fiind vorba de un volum de poezii de dragoste dedicat soțului dumneavoastră se referă la viața dumneavoastră?
Nu, aceasta este o confuzie pe care o fac mulți dintre cititori. Așa cum am arătat la răspunsul precedent, dedicarea unei cărți în integralitate înseamnă un gest simbolic, iar dedicarea unei poezii/creații literare cuiva anume se adresează persoanei respective.
Inspirația unui scriitor vine din viata reală, familie, mediu înconjurător, natură, amintiri etc dar și din propria fantezie creativă pe care o folosește, o dezvoltă și o desăvârșește atunci când este inspirat de o poveste auzită, de un film , o imagine sau o pictură. Prin folosirea formelor stilistice, a personificării și a dialogului, autorul participă emotiv în ”povestea” creată iar prin folosirea persoanei întâi se transpune în personaj făcându-l real și apropiindu-l mai mult de cititor.
In cartea ‘Iubește-mă în fiecare anotimp” sunt poezii care ating toate tema iubirii, a dragostei, inspirate în majoritate din viată, cu bune cu rele, din povesti ale celor din jur, dar mai ales din picturile maestrului Mircea Rustiuc.
5. Cărțile dumneavoastră vă reprezintă desigur iar intre ele există asemănări dar și deosebiri. As dori sa ne prezentați în linii mari aceste asemănări și deosebiri.
Va mulțumesc pentru întrebare. Eu as porni prin a spune că frații se aseamănă intre ei fiind făcuți de aceeași mamă deci la fel și cărțile mele fiind scrise de aceeași ”mamă ” se aseamănă intre ele mai ales prin stil. In general scriu poezii cu rimă dar nu neapărat în stil clasic, eu am un stil al meu propriu și original intre clasic și modern, nu imit pe nimeni, nu scriu o poezie neapărat bazată pe formă ci mai degrabă mă axez pe mesajul poeziei și nu exclud scrierea în vers alb. Acest stil al meu se regăsește în toate cărțile mele chiar și în aforisme.O altă asemănare intre cărți ar fi structurarea acestora în 17 capitole, fapt care ajută cititorul să urmărească mai ușor cartea și să identifice o anumită temă, pentru mine numărul 17 este un număr energetic și pozitiv ca un talisman de noroc. Imaginile cu marea despre care am vorbit mai sus sunt un alt punct comun al cărților mele ca și imaginile color prezente în mai toate cărțile.
Ca și deosebiri as putea să amintesc : tematica, fiind vorba de cărți majoritar cu tematică universală sau cu temă specifică ”Dialog peste ocean” și ”Iubește-mă în fiecare anotimp” au tematica iubirii. Iar cartea ”Uneori elefanții zboară” este o carte de aforisme cu tematică motivațională. Fiecare carte este unică în felul ei având un concept unic, creații literare diferite și elemente distinctive ca și : coperta, titlu, format, imagini, etc. De exemplu cartea ” Binecuvântare și chin ” nu are o prefață și o postfață și nici poza autorului pe coperta din spate. Cartea ”Focul din noi” are prefață și postfață dar nu are ”cuvânt de început” și ”cuvânt de încheiere” cum are ”Pasi de catifea” iar ‘‘Iubește-mă în fiecare anotimp” are o prefață ”altfel” numită ”In loc de prefață”. Unele dintre cărți au un capitol ”despre autor” altele nu au, unele au un capitol cu ”impresii ” altele nu au pentru că au altceva în schimb, aceste diferențe le fac unice pe fiecare în parte pentru că ele au pornit de la o altă idee, un concept unic îmbrăcat în anumite gânduri dintr-un anume moment al vieții autorului.
6.Cine a scris cuvântul de început în cartea ”Iubește-ma în fiecare anotimp” De ce nu ați scris un cuvânt de autor ?
Interesantă întrebarea dumneavoastră, am să încerc o explicație punctată ca să se înțeleagă de ce nu mai era nevoie sa scriu un ”Cuvânt de autor”. După cum am mai spus, structurarea unei cărți este extrem de importantă și ea se stabilește împreună cu editorul. Cuvântul de autor se scrie atunci când autorul dorește să explice sau să spună ceva în plus fată de ceea ce au spus alții despre el în ”Cuvântul editorului” , ”Cuvânt de început”, ”Cuvânt de încheiere”, etc sau în lipsa acestora. In cartea ”Iubește-ma în fiecare anotimp ” , există un cuvânt al editorului în care acesta vorbește despre autor și carte din punctul său de vedere, apoi este ”Cuvântul de început” semnat de doamna Aurelia Oancă un cunoscut poet și scriitor, redactor de reviste si membru al Ligii Scriitorilor Romani care face o superbă prezentare a autorului cât și a pictorului Mircea Rustiuc, iar la pagina 14 mai este o prezentare ”Despre Mihaela CD” făcută de domnul Trandafir Simpetru,poet scriitor, jurnalist și editor binecunoscut, Președintele World Poets Association. In acesta structură nu mai era necesar un ”Cuvânt de autor”
7. Vă felicit pentru activitatea dumneavoastră, sunteți foarte prolifică și mă întreb cum și când aveți timp să scrieți aceste cărți într-un timp atât de scurt una după alta?
Vă mulțumesc pentru întrebare și pentru aprecieri.Ceea ce dumneavoastră vi se pare foarte scurt timp intre o carte și alta, mie ca și scriitor mi se pare un ”infinit” de așteptare, am să vă explic de ce: Eu scriu arzând ca o flacără! Atunci când scriu nu scriu numai o poezie ci scriu 10, 15 sau chiar 30-40 uneori.Deci scrisul efectiv, pe foi, nu îmi ia foarte mult timp pentru că le scriu de mână, unde și când îmi vine inspirația, uneori într-o sală de așteptare, alteori acasă la biroul de scris. Creația mea curge ca un fluviu nu știu pană când dar acest lucru mi se întâmplă de câțiva ani, de când am hotărât să pun pe hârtie toate versurile care îmi vin parcă șoptite de cineva la ureche. Acest har l-am primit într-o perioadă de grele pierderi sufletești și spre bucuria mea continuă încă și în ziua de azi. Așadar de scris scriu foarte mult, scriu poezii pentru o carte în doua-trei luni, însă aceste manuscrise trebuiesc culese de tipar, editate și pregătite pentru a deveni cărți. Munca de editare durează cel mai mult, apoi conceptul cărții, structura, corectura, concepția coperții alegerea imaginilor, etc Acestea sunt lucruri care durează (în cazul meu) mult mai mult decât creația în sine și din acest motiv o carte se naște practic în 7-10 luni. De aceea spuneam că mie mi se pare un ”infinit” căci după ce le-am scris mai durează vreo 5-6 luni pană ajunge cartea tipărită.
Va mulțumesc din suflet pentru întrebările pe care mi le-ați trimis și aștept în continuare cu mult interes întrebările voastre, la care voi răspunde cu mare drag! Deasemenea vă invit pe toți să îmi trimiteți fotografii pentru a participa în CARUSELUL PRIETENIEI!
Comanda” Iubește-mă în fiecare anotimp”atât în format tipărit cât și în format electronic
Aici puteți să aflați mai mult despre cartea Iubește-mă în fiecare anotimp :
Trandafir Simpetru-Despre Mihaela CD -Iubeste-ma in fiecare anotimp
Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp
Al Florin Tene -Iubirea ca vibrație a inimii exprimata in eul Poetei -Iubește-mă în fiecare anotimp
AURELIA OANCA-TARAMUL IUBIRII -Iubeste-ma in fiecare anotimp
In curand ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”
Despre cartea Iubește-mă în fiecare anotimp
BUCURIE! ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”a sosit!
Avancronica ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”
Din culisele cărții ”Iubește-mă în fiecare anotimp”
Secrete -”Iubește-mă în fiecare anotimp”
Curiozități ale cititorilor ”Iubește-mă în fiecare anotimp”
Mai citeste:
Despre cartile autoarei Mihaela CD
Avancronica ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”
Radio Power Love -Interviu-Mihaela & Johnny CD- realizator Lucian Dumbrava
LANSARE DE CARTE PASI DE CATIFEA MIHAELA CD RADIO ROMANTIC 7 nov 2021

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-format TIPARIT (SOFTCOVER)
IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-poezii de dragoste contine 250 pagini color in care veti gasi minunate picturi ale talentatului artist Mircea Rustiuc care au fost o sursa de inspiratie pentru autoarea Mihaela CD. Cumparati aceasta minunata carte in format TIPARIT si veti primi gratuit un semn de carte! Transport gratuit pentru primele 100 de volume comandate!
35,00 CAD

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-format ELECTRONIC-(E-BOOK)
IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-poezii de dragoste contine 250 pagini color in care veti gasi minunate picturi ale talentatului artist Mircea Rustiuc care au fost o sursa de inspiratie pentru autoarea Mihaela CD. Cumparati aceasta minunata carte in format electronic (e-book) pentru numai 20$ CAD si veti primi in email in 48 de ore cartea in format pdf. Mai ieftin mai rapid mai ecologic!
20,00 CAD