Nora in cautatea identitatii -fragment -1 Martie

Nora---4-carti

Nora in cautatea identitatii

Autor: Mara Popescu Vasilca 

 fragment

1 Martie

Sunt cu Nora de mână, hoinărim fără să avem o direcție. Lăsăm gândurile să se ducă pe unde vor ele. Ea se tot uită prin vitrinele magazinelor. Mai mult ca să se admire. Ăsta cred că e unul din defectele ei. Îi place să se admire. Dar pe mine nu mă deranjează. Se îmbracă cu gust, e chiar interesantă. Adevărul e că e făcută să poarte orice pe ea. Nu există, până și prosopul de baie pe care și-l pune ostentativ, cu care se plimbă prin fața mea, cu care nu acoperă aproape nimic, pare că-l prezintă la parada modei. E fantastică. Începe să-mi placă.

În fața unei cofetării, văd o grămadă de bărbați care se îmbulzesc, se agită cu mâinile pe sus.  Mai văd pe cealaltă parte a străzii, doamne cu ghiocei de vânzare. Mai sunt alte locuri în care bărbații par turbați. Se împing să ajungă undeva, unde? Nu știu, că nu văd nimic. Ne apropiem. Un tip ține în mână câteva mărțișoare. Mă prind. Of, e 1 Martie. O întorc pe Nora cu fața la mine, îi desfac jacheta.

– Ce vrei? mă întreabă.

-Cum ce vreau? Nu vezi că nu ai mărțișor? Ea mă privește mirată. O postez lângă o vitrină cu genți marca Armani, n-aș mai fi făcut-o, și îi spun:

-Așteaptă-mă aici, te rog.

-Nu, eu intru în magazin, îmi spune hotărâtă.

-Bine, vin și eu. Și mă arunc în grămadă, ca la rugbi, noroc că sunt înalt. Cu banii într-o mână și cu cealaltă încerc să-mi fac loc. Ajung lângă locul unde văd o inimă mare, roșie, din pluș, pe care sunt atârnate o mulțime de mărțișoare. Îmi iau toate ghionturile celor care ar fi vrut să treacă de mine. Sunt mai înalt decât ei, așa că le iau pe toate. Mă amuz, deși dorința mea de a nu le mai simți era evidentă. Mă străduiesc să ies din locul acesta groaznic. În sfârșit, vânzătorul mă vede, ia banii.

-Câte vreți?

-Cinci spun, făcând repede o socoteală ca să nu-mi mai dea restul. Acum nu mai puteam să ies. Mă forțez, dau cu spatele, până când ies din grămadă, boțit și transpirat, cu părul răvășit, obosit de parcă fusesem cu adevărat pe un teren de rugbi. Doamne, mă gândesc, oare de ce se împing, nu pot sta la rând civilizat? Mă îndepărtez de ei, îmi pieptăn părul, desfac pardesiul de primăvară, elegant, îmi trag manșetele de la cămașă, erau pe undeva pe la coate, mă uit și eu în geamul vitrinei să mă văd. Plec la Nora ca un erou. Ea intrase în magazinul cu poșete, marca Armani.

-Sunt aici. Face un semn discret. Mă apropii de ea. Îmi aruncă o privire galeșă, gata, mă gândesc, sunt terminat. Îmi arată poșeta pe care o alesese. Era într-adevăr elegantă, deosebită, dar ea mai are acasă, altele. Na, ce să fac? Zâmbesc amar. Mă uit la numărul de pe etichetă. 1997!

-Ce e ăsta Nora, anul de fabricație?  se schimbă la față.

-Nu, dragul meu, e prețul. Mă ia cu călduri. Mă caut prin buzunare. Știu sigur că nu am atâția bani la mine. Caut portofelul, scot cartea bancară, bancomat-ul, mă duc spre casă de parcă mă duceam la ghilotină. O tânără blondă, superbă îmi zâmbește, mă vede schimbat la față. Țin cardul în mână, mă uit la cititorul de card. Primul gând a fost că poate e defect și că de aia nu mai e nimeni în magazin, decât noi. Dar nu a fost așa. Îl introduc cu milă, pare că vrea să mă terorizeze, îmi arată suma, apoi așteaptă să apăs eu pe OK. Simt că mă doare degetul. Mă duc cu arătătorul spre el, închid ochii și gata, îl aud cum scoate un sunet delicat, un clinchet, semn că și-a luat banii. Nora stă nepăsătoare lângă mine, uitându-se încă primprejur cu rafturile pline cu alte poșete. Când am văzut, am luat repede punga elegantă, soția și dus am fost.

În sfârșit, afară, respir, sunt viu, 1997, 1997. O cifră pe care nu pot să o uit repede. Mergem de braț, mai exact eu mă țin de brațul ei. Ea senină și mulțumită. Se oprește.

-Și mărțișorul? Ce mai contau zece lei pe care-i dădusem pe cinci mărțișoare. Bag mâna în buzunar și le scot pe toate, i le pun în mână. Alege….

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

Mai citeste : 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

AURELIA RÎNJEA-Recenzia romanului  BIANCA, PRINTRE CASTELE DE NISIP al scriitoarei MARA POPESCU – VASILCA

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Măiestria de a stârni emoții-Lacrimioara Iva -recenzie-Nora, in cautare identitatii-Mara Popescu Vasilca

DĂRUIEȘTE CA SĂ FII DĂRUIT!

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

oferta 3+1

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.