Ignoranța  și joaca de-a libertatea

citate-despre-libertate

Ignoranța  și joaca  de-a libertatea

de Mihaela CD260644317_977409679797205_5916377091225638737_n (1)

Ne-am trezit ca  dintr-un vis, într-un joc sau mai bine zis o joacă de-a libertatea, o realitate tot mai evidentă în care nu vrem să fim, nu știm cum am intrat și  nu  știm ce-i de făcut ca să mai  ieșim căci pare un coșmar fără sfârșit! Dar oricât pare de ciudat, nu facem mai  nimic  căci nu știm  ce să facem, suntem paralizați și  parcă am vrea sa ne spună cineva că a fost doar un vis urât care s-a terminat și că  ne vom putea continua viața noastră  cea minunată,  cu rutina și ignoranța zilnică în care ne scăldam  ca peștele în apă.
Suntem obligați să trăim niște vremuri fără precedent  pe care nu le-au trăit nici părinții nici bunicii noștri, oricât de asemănătoare ni s-ar părea,  tehnica de azi nu exista atunci iar inamicul și armele erau cunoscute.Umanitatea a evoluat iar acum este un alt fel de  război : mut, psihologic, tacit și perfid  între niște  lupi care  sunt grotesc de flămânzi, pregătiți de multă vreme să atace  și niște oi  care habar nu au ce li se întâmplă iar oile care totuși își dau seama se auto-flagelează, se auto-conving că orice ar face tot vor sfârși mâncate de lupi pentru că nu au  încredere în ele  iar atunci când le e frică nu mai gândesc și acționează instinctiv de cele mai multe ori sub influenta efectului de turmă.

Tot ce se întâmplă în lumea  întreagă este dincolo de puterea noastră de înțelegere, ne simțim mici și neputincioși,  ne doare și  totuși   mintea noastră refuză să accepte  de cele mai  multe ori  informațiile  pe care le primim și care ar putea lămuri măcar într-o mică măsură  bizareriile care se întâmplă sub ochii noștri.  Dintr-un spirit de conservare, un  simț al prezervării binelui interior le ignorăm sau chiar ne impunem  pur și simplu să nu le vedem pentru că ne fac rău.
Orice om integru care mai gândește normal,  știe în sinea lui și simte că nu se va termina prea curând nebunia  asta, dar nu o spune, îi este frică căci și pereții au urechi,  sperând  într-o minune pe care nici el nu o mai crede dar simte că nu este bine că i se ciuntesc drepturile pe zi ce trece și se află într-un  carusel amețitor care se tot învârte, nu se mai oprește. Nu trebuie să ne amăgim crezând că doar ni se pare și cel mai adesea să ne mințim pe noi înșine căci instinctele nu ne înșeală!  Ai încredere omule  în ceea ce simți, ai fost programat  să simți primejdia  să știi când ceva nu merge bine,  ASCULTĂ-ȚI INSTINCTELE, nu le ignora!  

de_ce_intarzie_trezirea1
Așteptăm o schimbare în bine, așteptăm un miracol salvator  dar cred că  a venit vremea să  analizăm fiecare cu propria conștiință  să ne informăm și să judecăm singuri ce este mai bine  să facem  și să luăm decizia corectă după ce analizăm profund  înainte. Omule,nu lua decizii  sub amenințarea  nimănui pentru că acele decizii NU SUNT CORECTE!  
Puterea binelui stă numai în noi și singuri putem schimba ceva  începând chiar cu noi înșine, încercând  să facem ceva bun pentru noi și pentru aproapele nostru. Nu  asculta ce ți se spune direcționat, trage singur concluzii și INFORMEAZĂ-TE!  Chiar dacă nu ești  un specialist încearcă să cauți și să înțelegi!  Gândirea ta ÎNCĂ ÎȚI APARȚINE!
Știu că vă pasă, știu că în interiorul fiecăruia există  încă sâmburele  divin pe care l-a așezat Dumnezeu  atunci  când ne-am născut, pentru că ne-am născut toți buni  fără păcate și fără ură, fără răutate și fără  dușmănie. Trebuie să încercăm să revenim la  acea stare  și mai ales SĂ NU FIM  ignoranți căci  ignoranța nu ne va  scăpa de probleme. Omule fii stăpân pe gândurile tale și mai ales DESCHIDE OCHII până nu e prea târziu! AJUTĂ-ȚI  APROAPELE , FII BUN, FĂ BINE ALTUIA!
Știu că pare  ciudat ceea ce vă spun dar  analizând  cei doi ani care au trecut am sesizat cum se transformă  umanul din noi, cum ni se spală creierele,  ne îndepărtăm unii de alții și  cum tindem să devenim mai răi mai ignoranți, mai egoiști și mai zgârciți. Suntem îndemnați  să vedem doar un metru în fată să cautăm doar o soluție de moment ca  să intrăm în jocul murdar! Din păcate cele întâmplate în ultima vreme  dovedesc faptul că suntem departe  încă de final și că mai avem de tras. Merităm oare asta?  Vă întrebați desigur și voi așa cum m-am întrebat și eu:  De ce?  Ce rău am făcut?  Și  tot cercetând am aflat și răspunsul : Am fost ignoranți! Aceste lucruri s-au întâmplat încet-încet sub ochii noștri  fiind prea preocupați de noi înșine, am lăsat loc  pas cu pas, puțin câte puțin să se dezvolte răul   în jurul nostru .Noi toți am fost IGNORAȚI   nu unul anume.Trebuie să ne asumăm și să ne recunoaștem greșeala  altfel nu o vom îndrepta niciodată!
Știu că vor fi multe  comentarii  și că nu veți fi toți de acord cu ceea ce  spun eu aici însă  înainte să aruncați cu pietre stați puțin și analizați. Când v-ați implicat ultima oară în  acțiunile comunității sau ale bisericii sau  în ale cartierului, când ați ieșit ultima oară din zona voastră  de confort și ați încercat să schimbați ceva în bine? Am fost toți prea ocupați cu viața zilnică,  am crezut orbește  că lucrurile se vor îndrepta de la sine deși mulți dintre noi am observat multe deraieri ale moralei  sociale și creștine  de mulți ani încoace. Anomalii  ce nu  ar fi putut să apară dacă nu ar fi fost  ignorate. Nu vă spun nicio noutate, le știți, le-ați văzut, le-ați auzit  dar  am mers cu toții mai departe  sperând că  nu ni se va întâmpla chiar nouă. Ei bine uite că ni se întâmplă  și  pas cu pas ne-au înconjurat din toate părțile și   încet încet ne transformăm  și devenim tot mai ignoranți pe zi ce trece.
Cel mai important este să acceptăm și să înțelegem că  EXISTĂ LUCRURI pe care nu le știm și care dacă noi nu le știm, nu înseamnă că ele nu există!  De aici pornește  totul,  am fost ținuți  departe de adevăr, am fost orbi, surzi și muți  și  acum observăm cu frică și cu mirare că suntem prinși în capcană, o  cursă din care se pare că nu vom scăpa toți oricât am vrea,  doar unii dintre noi. Jocul de șah se joacă cu ușile închise iar noi  suntem reprezentați  de câțiva pioni neobservabili. Acum e momentul SĂ NE TREZIM și să ii deșteptăm  și pe cei din jurul nostru!
Vor scăpa doar  cei care au curaj și cei care își pot înfrânge frica ( fiindcă se știe că frica înrăutățește psihicul și apoi fizicul, este cea mai puternică armă)  și cei care nu se vor lăsa doborâți  REFUZÂND SĂ SE SUPUNĂ!  Vorba ”Capul plecat sabia nu-l taie” este cea mai mare minciună  care există! Nu e adevărat! IGNORANȚA și  SUPUNEREA totală  DISTRUG  totul  și fac cărare RĂULUI să se instaleze confortabil și să își facă misiunea mai ușoară!

CUNOAȘTEREA  este cel mai bun instrument pentru a decide singur  dacă vreți  să vă salvați sau nu,  depinde numai de noi  ce decizii luăm  și ce răspunderi ne asumăm, dar trebuie să le luăm în deplină cunoștință nu trebuie să ne lăsăm orbiți  și antrenați în joaca de-a libertatea. Dacă vreți  să protejați  viitorul copiilor voștri NU  acceptați să vă fie condiționată libertatea, v-ați născut liberi și asa trebuie să rămâneți!trezirea-incepe-cu-mine
Pe parcursul  anilor  diferite personalități au tras semnale de alarmă  pe care le-am ignorat însă nu este încă prea târziu Nu uitați puterea stă numai în noi înșine, în fiecare dintre noi. Omule , CREDE în  BINE și el se va realiza,  fii pozitiv și atunci când ești cel mai nenorocit,  gândește mereu  cât ești de norocos că ești în VIAȚĂ, nu te lăsa  dezorientat, fii propriul tău stăpân , nu îți vinde sufletul pentru nicio bogăție căci nu îți va servi la nimic. Fii conștient  că jocul e prea mare și nu  are cum să se mai  oprească  de la sine!
Amarul și pelinul ne sunt servite cu lingurița  câte puțin,împreună cu  STRESUL și FRICA și asta înseamnă  o transformare lentă și mai puțin observabilă căci cere TIMP. A trecut vremea războaielor cu arma-n mână  și neexistând un precedent  este foarte UȘOR să obțină ceea ce vor folosind  ca și arme  multe din ”JUCĂRIILE” tehnice pe care le folosim  azi dar folosindu-se și de IGNORANȚA noastră. Sistemul nostru imunitar slăbește  din cauza stresului, a fricii, a grijilor și a  substanțelor nesănătoase pe care le  ingerăm sau ni le administrăm cu bună știință. Nu uitați ÎNCĂ MAI PUTEȚI LUA DECIZII!
Este interesant de privit  și partea cealaltă a medaliei  căci o parte din armele folosite împotriva noastră ne pot servi și nouă ca să ne apărăm   (” jucăriile” tehnice, cunoașterea, informația adevărată, timpul de care au nevoie, întărirea sistemului imunitar, dreptul de a decide pentru corpul tău ).Trebuie  să observăm că  ne sunt servite informațiile  unitar  din toate părțile, pe toate canalele aceleași ”adevăruri” pe care noi singuri trebuie să le  discernem să știm  să privim dincolo de aparențe și să  nu  acceptăm să intrăm în niciun joc pentru că  pe măsură ce avansăm ne ardem tot mai tare și consecințele vor fi tot mai grave. ÎNCĂ NU E PREA TÂRZIU până când nu vor cădea măștile și adevărul va fi recunoscut! Când adevărul va fi spus pe fată va fi prea târziu! 
Dezbinarea  este  o altă armă care se folosește  împotriva noastră,  împărțindu-ne în tabere  ca să ajungem să ne  urâm unii pe alții  scăzând vibrațiile pozitive devenim mai  fragili și mai ușor de distrus. Este important să avem vibrații pozitive  și să  ne păstrăm calmul, să fim calculați,  să nu ne pierdem credința, (odată cu rugăciunile aducem în corp pozitivism și vibrații pozitive)  dar atunci când  avem de luat o decizie să nu așteptăm miracole de la Dumnezeu  (căci el ne-a dat deja cel mai mare miracol  puterea minții  noastre) ,  ci să judecăm bine  și să luăm DECIZIILE CORECTE!
Iubirea și frumosul  din jur  trebuiesc CONSTRUITE prin căldura umană, vibrații  înalte pozitive, întrajutorare, pacifism, generozitate și bunătate, dacă lăsăm să pătrundă răul, ura, dușmănia, invidia zgârcenia și răutatea  ne facem rău singuri  pentru că  vibrațiile noastre scad și suntem încărcați negativ fiind o țintă ușoară.  ÎNCĂ NU E PREA TÂRZIU SĂ CONȘTIENTIZĂM CĂ TREBUIE SĂ FACEM O  SCHIMBARE CHIAR ÎN NOI ÎNȘINE!  
 Umanitatea este în  mare pericol , luptând  și strigând neauzită sperând să fie salvată înainte de a fi prea târziu. Sclavia și  controlul total ne  pândesc de după  colț și așteaptă să ne înșface în bucăți mari, pline de ignoranță…
Salut cu deosebit respect pe toți scriitorii, gazetarii, jurnaliștii,  artiștii, etc care au luat atitudine  și prin scrierile lor  transmit pozitivism, speranță,  curaj și iubire de semeni  și care prin acțiunile lor  luminează alte minți  ce la rândul lor vor dori  să cunoască, vor dori  să  se informeze,  căci cunoașterea este cheia  luării  celor mai bune decizii!

Să avem puterea, curajul  și șansa  să fim mai buni  să ne înfrânăm răutatea, să ne informăm, să căutăm  să ieșim  întregi din ”joc”  și  noi  și cei din jur, să nu fim  IGNORANȚI, ca să ne fie BINE atât  nouă cât  și  generațiilor ce vor  veni după noi!

Doamne ajută!

7-carti-2

Mai citește: 

ÎNSCRIERILE la Antologia GALAXY-volumul 2-3-4- au început!Vă asteptăm cu drag!

PORȚI ÎNCHISE 

FENOMENUL GLOBALIZĂRII PERICOLUL DISPARIȚEI NEAMURILOR…

IPOCRIZIA SCRIITORILOR ROMÂNI DIN PERIOADA REALIZMULUI SOCIALIST

Lăsați-mi versul  

„DOAMNE, OCROTEȘTE-I PE ROMÂNI”

Wow! Oferte promotionale!

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. A câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -” PUBLICATIA LITERARA A ANULUI 2023 ” Revista de colecție de o calitate excepțională, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colecționează fiecare număr al revistei tipărite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR


Descoperă mai multe la Poezii pentru sufletul meu

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

6 gânduri despre „Ignoranța  și joaca de-a libertatea

  1. Bine spus jocul de-a libertatea. Despre ce libertate se mai poate vorbi în țara noastră când de la o zi la alta ni se anunță noi îngrădiri, noi restricții, noi datorii până la epuizarea oamenilor, a resurselor a tot ce mai există datorită acelora ce s-au jertfit degeaba. Sunt așa de multe de spus, noua formă de sclavie s-a instaurat de mult timp iar tinerii noștri sunt iar și iar sacrificati pe toate meridianele lumii în timp ce sate întregi se pierd în negura ierburilor înalte cât un stat de om. Noi nu putem face mai nimic dar, ne rugăm Bunului Dumnezeu să nu uite țara noastră, pe românii plecați și pe cei rămași în țară, să ne mai dea o șansă, poate se va găsi cineva care să redreseze situația actuală și probabil zece generații viitoare vor plăti datoriile externe. Vai de urmașii noștri.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Citind acest ,, STUDIU PE CAZ,, cu titlul ,, ,,IGNORANAȚA ȘI JOACA DE-A LIBERTATEA,, cazul fiind ,, realitatea socială,, a momentului , am remarcat din primele rânduri că lucrarea este foarte sonoră că trebuie să fie auzită, să pătrundă până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii…Conținutul , mesajul acestei lucrări, sunt sunete puternice a clopotelor trase drept avertisment că ,,trăim niște vremuri fără precedent pe care nu le-au trăit nici părinții noștri. ,, scrie, ne strigă disperarea Doamna Mihaela CD în paginile revistei pe care o păstorește.
    Parcurgând cursul lucrării la îndemnul cuvintelor,, stați puțin și analizați,,…așa am făcut. Am punctat din lucrare întrebarea,, Când v-ați implicat ultima oară în acțiunile comunității sau ale bisericii sau în ale cartierului, când ați ieșit ultima oară din zona voastră de confort și ați încercat să schimbați ceva în bine?,, și cu un real sentiment de vinovăție am notat-o pe o foaie…. Căutând ,,cauze,, le-am găsit prin continuarea lecturii:
    –-,,Dintr-un spirit de conservare, un simț al prezervării binelui interior le ignorăm sau chiar ne impunem pur și simplu să nu le vedem pentru că ne fac rău,,,…
    .Imediat mi-am pus întrebarea ,, și ce să fac, cum să procedez,,???
    Mi-am notat ce trebuie să fac eu și nu numai eu toți care aud sunetul clopotelor de avertizare:
    1.,,Ai încredere omule în ceea ce simți, ai fost programat să simți primejdia să știi când ceva nu merge bine,,,
    2.,, ASCULTĂ-ȚI INSTINCTELE, nu le ignora! ,,
    3. ,, Omule,nu lua decizii sub amenințarea nimănui pentru că acele decizii NU SUNT CORECTE! ..
    4. ,,Puterea binelui stă numai în noi și singuri putem schimba ceva începând chiar cu noi înșine, încercând să facem ceva bun pentru noi,,
    5. ,,Chiar dacă nu ești un specialist încearcă să cauți și să înțelegi! Gândirea ta ÎNCĂ ÎȚI APARȚINE!,,
    .6 ,,Omule fii stăpân pe gândurile tale și mai ales DESCHIDE OCHII până nu e prea târziu! ,,
    7. ,,AJUTĂ-ȚI APROAPELE , FII BUN, FĂ BINE ALTUIA!,,
    8. ,, IGNORANȚA și SUPUNEREA totală DISTRUG totul și fac cărare RĂULUI să se instaleze confortabil și să își facă misiunea mai ușoară!,,
    9. ,,Nu te lăsa dezorientat, fii propriul tău stăpân , nu îți vinde sufletul pentru nicio bogăție căci nu îți va servi la nimic.,,
    1o,,, Fii conștient că jocul e prea mare și nu are cum să se mai oprească de la sine!,,
    ,, Fii conștient că jocul e prea mare,,,!!… sunetul clopotului conștiinței îl mai aud… aud glasul semnatarei ca în a douăsprezecea bătaie de ceas : ,, ÎNCĂ NU E PREA TÂRZIU SĂ CONȘTIENTIZĂM CĂ TREBUIE SĂ FACEM O SCHIMBARE CHIAR ÎN NOI ÎNȘINE!!!!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Dragă doamnă Mihaela CD,
    Articolului dumneavoastră îndeamnă la gândire, atitudine si comportament care onorează pe om așa cum a fost creat de Dumnezeu. Cei care in anii aceștia dovedesc integritate morală, judecată obiectivă, respect față de adevăr sunt, se pare, în minoritate. Ignoranța, teama, corupția sunt comune in lumea in care trăim. Realitatea aceasta face existența omului cinstit, cunoscător de adevăr, iubitor de drepturile suverane primite de la Dumnezeu foarte grea emoțional și social. Gândurile și sentimentele comunicate in articol aduc o ușurare în experiența acestor oameni – judecata morală, curajul, înțelegerea lumii pe care, ca persoană, le-ați făcut, încă o dată, cunoscute sunt dovadă pentru oamenii acestia că nu sunt singuri, că au aliați și modele de gândire sănătoasă.
    Marian P. Belciug

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.