Mara Popescu Vasilca -Dorința de a fi cu Dan -Bianca printre castele de nisip 

108733539_4158591700848711_5624456661975004628_n

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul  Bianca  printre castele de nisip 

Dorința de a fi cu Dan

      Au trecut trei săptămâni de când ne-am apucat serios de treabă. Nu, nu am mai plecat. Vreau ca viața mea să ia o altă cale. Ba mai mult, vreau ca Dan să fie aproape de mine. Prezența lui e din ce în ce mai necesară existenței mele. Am post fix în viața lui de când a pus inelul pe degetul meu. Pare că vrea să mă atenționeze că sunt importantă, așa ca și tablourile din galeriile naționale și internaționale de artă pe care le are expuse. Mă simt bine în prezența lui. Am fost invitată să iau masa cu ei în familie. 

        Bianca---4-carti

Familia lui despre care nu știu mare lucru. Vag îmi amintesc chipul tatălui care de tânăr era gras și imposibil de ajuns în apropierea lui, mi-l amintesc cu ceafa grasă cu forța unuia care mănâncă numai grătare, un corp de muncitor îmbrăcat elegant. Era catalogat ca fiind unul care umblă cu nasul pe sus, că norocul l-a ajutat cu ani în urmă, și că deodată a devenit important. Nimeni nu știe cum și nici care a fost evenimentul. Îmi povestise Dan despre bunicul lui Niculae Bălănescu care se mutase în capitală, undeva în centru. Se căsătorise cu fiica unui bijutier, Marina, singura fată la părinți. Nu se căsătorise deși avea 26 de ani pentru că nu găsise pe nimeni care să vrea o nevastă șchioapă. Avea un picior mai scurt, da nu prea mult, trebuia să fii atent ca să-ți dai seama. Așa că s-a însurat bunicu’ cu ea, era mai tânără decât el. Era blândă, tăcută, ștearsă. A trăit în umbra lui. Locuiau pe o stradă mohorâtă la fel ca și viețile lor, cu case vechi și fațade umede și neîngrijite. Bunicu pierduse două degete la gaterul pe lângă care se jucase când era copil. Așa că se potriveau el ciung și ea șchioapă. Devenise bogat, a cumpărat o casă mare în centru. Avea viața bine planificată. Joia era ziua lor conjugală. Umbla peste tot, cumpăra tot felul de lucruri pe care el le credea de valoare. Statuete, obiecte casnice, pânze vechi. Era un om ciudat, spunea tata. Se ducea pe la târguri de unde lua obiecte care-i plăceau lui. În ultima perioadă a vieții cumpăra mobilier, piese tot așa pe care alții le vindeau, le lua el și le ducea acasă la el unde abia aveai loc să te miști. După ce au murit bunicii, tatăl meu a luat tot ce era acolo. Se spune că într-o noptieră era un seif și unde găsise ceva care era foarte valoros și că mai găsise sub saltea o grămadă de bani, unii de aur alții de argint, monede vechi și noi. Și așa a început și el să se documenteze și să se dedice artei și femeilor. Se pare că a moștenit și o colecție impresionantă și foarte ciudată pentru acele timpuri când bunicu’ le cumpărase de la un jucător înrăit de jocuri de noroc. Îi dăduse un sul cu niște pânze pictate pe care spusese că le are de la un mare artist francez cu care învățase el să picteze când era tânăr.

       – Le-am căutat în toată casa Bianca, crede-mă, dar nu le-am găsit. Nu știu dacă le-a vândut tata ca să scape de ele neavând certețea că nu sunt furate și pe care luase o grămadă de bani cu care a cumpărat casa în care suntem acum, pe cea a bunicului a vândut-o, nu era pe gustul lui…

                                                       *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.