Mara Popescu Vasilca – Acasă la mine-Bianca printre castele de nisip 

thumbnail

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul  Bianca  printre castele de nisip 

Acasă la mine

 Am hotărât să mă duc acasă. Trebuie să înțeleg ce vreau. Îl aud și acum pe Dan care-mi strigase cu toată forța când ieșeam de la el că Paul nu mă va iubi niciodată cum mă iubește el. Voiam să fiu acasă simțeam nevoia să plâng abșența lui Paul și poate să regret despărțirea mea de Dan, una scurtă și poate că ar trebui să mă învinovățesc că am distrus proiectul unui viitor cert dar plin de iluzii. Dar curios e că nu am reușit nici să plâng și nici să mă mai gândesc la ce-a fost.

       Am început să mă plimb prin magazine. Alaltăieri eram chiar aproape de secția de poliție. Așa deodată mă gândesc să intru să mă interesez de cazul meu, mai precis de Paul. Și bine am făcut. Cazul a fost arhivat pentru că eu am declarat că eu sunt cea care-i dăduse bijuteriile ca să le vândă. Așa că el fusese eliberat după 24 de ore. Mă bucur, dar în același moment sunt intrigată cum de nu a sunat sau nu a dat nici un semn de viață, sau să-mi mulțumească pentru faptul că-l scăpasem de pușcărie. Instinctiv mă grăbesc să plec acasă. Speram să vină. Doamne, oare ce se întâmplă cu mine? Și dacă vine, ce să fac eu cu un hoț? Mă urc în mașină și ca un făcut, începe ploaia, părea că vrea să mă oprească din drumul meu. Stropi mari cădeau pe parbriz, ștergătoarele păreau inutile, se mișcau într-un ritm drăcesc dar nu reaușeau să-l curețe. Trag pe dreapta. Inima a început să-mi bată drăcește. Doamne, ce-o fi cu mine? Cum să mă bucur dacă ar fi să vină Paul? Hoțul care m-a și…

   Bianca---4-carti

  Un fulger mă trezește din gândurile mele, era chiar în fața mașinii, apoi tunetul m-a speriat așa de tare că am uitat de tot. Mă chircesc lângă volan și închid ochii. Stropii care cad pe mașină fac un zgomot infernal. Șiroaie de apă ca o perdea densă, nu se mai vedea afară. Sunt la câteva sute de metri de casă. Nu am încotro, trebuie să aștept să se potolească. După alte tunete mai potolite începe să se limpezească, nu mai plouă așa de tare, deschid ochii și privesc înainte. Cineva trece alergând de pe partea cealaltă a străzii, se ferește de câteva mașini care-l stropeau fără milă. Zâmbesc. Cine naiba te-a scos din casă pe vremea asta domnule? Avea un trenci bej de pe care se scurgea apa ca de la streașină. Mă amuz. În cap ține diplomatul în speranța că o să-l ferească de ploaie. Trece prin fața mea pe partea dreaptă a mașinii și începe să bată în geam cu putere. Geamul este aburit. Dau cu mâna să-l curăț, să văd cine e nebunul care vrea să-l las în mașina mea elegantă cu tot șiroiul de apă. Insistă, las geamul în jos, individul se apleacă și-mi spune să deschid. Stau să leșin.

                                                       *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.