Dragă Daniela,fragment din romanul   Catia, gustul amar al trădării / Mara Popescu-Vasilca

Mara hershey palarie noua 2019

Dragă Daniela,

fragment din romanul   Catia, gustul amar al trădării / Mara Popescu-Vasilca

Te felicit pentru frumoasele rezultate pe care le ai la facultate. Mă bucur și sunt fericită că reușești așa de bine să intri în materii și că îți place să studiezi. Mă bucur că iubești și că ești iubită. Vlad este un copil bun, dar te rog doar atât, nu te grăbi, ca să nu faci aceleași erori pe care le-am făcut și eu în viață.

Cred că a sosit timpul ca eu, mama ta, să-ți mărturisesc că am cunoscut un bărbat care m-a cerut de soție. Sunt fericită, Daniela! Este dintr-o familie bună și este îndrăgostit de mine. Tu știi cât am suferit, am discutat de multe ori.

Sper să te bucuri.

Vreau să-ți mai spun că a venit timpul să-l cunoști pe tatăl tău. Numele lui e Daniel Dogaru, este arhitect, locuiește în București, pe strada Radu Calomfirescu, la numărul 361, e aproape de Calea Moșilor. Sigur că acum o să-ți spun și de ce nu e cu noi. Dragă Daniela, eu am fost căsătorită cu Mircea Manolescu, tot arhitect, trei ani. Nu ne-am înțeles, a avut o discuție cu fratele lui, s-au certat, eu am fost între ei și am căzut pe scări după ce Mihai intrase în casă și Mircea fugise pe scări. Au chemat vecinii salvarea. M-au dus la spitalul Colțea. Acolo am fost operată la cap. Nu mai știam bine cine sunt.

Acolo, Daniel, tatăl tău, era în același salon cu soția lui care a murit a doua zi. Disperat de pierderea soției, a început să se ocupe de mine văzând că nu e nimeni care să mă caute sau ajute. Așa că, după ce am fost externată, el m-a dus acasă la el. După ce m-am făcut bine, m-a angajat la el, la Teatrul de Comedie, unde era administrator, casieră. Între timp, m-a ajutat să termin facultatea de arhitectură. Dar în ziua în care am luat diploma și voiam să-i spun că sunt însărcinată, mă anunță că el are o legătură de aproape un an cu o balerină de la teatru și că vrea să se căsătorească cu ea. Chiar în seara aceea am plecat de la el la hotel, urmând ca a doua zi să-mi caut de lucru și să caut să închiriez o casă. NU i-am mai spus nimic ca să nu-l încurc. Îi eram recunoscătoare pentru tot ce făcuse pentru mine. Eram fericită că eu trebuie să cresc copilul nostru, al lui, măcar din recunoștință. Și am făcut-o cu mare dragoste. Te-am iubit din clipa în care am știut că ești în pântecul meu, Daniela. Nu mai știu nimic despre el. Iartă-mă!

Dacă consideri că ar fi cazul să fim și noi, așteaptă-ne, vom fi în curând, împreună.

Asta e tot, acum fă tu ce crezi. Știu că este o situație foarte dificilă pentru tine, la vârsta fragedă pe care o ai, dar te rog, nu te grăbi. Nu vreau să te superi, nu fă nimic ce nu vrei. Rămâne la latitudinea ta să hotărăști. Sigur o să ți se pară un străin, dar trebuie să știi că el nu este vinovat, eu am vrut să te am, să-ți dau viață, deși am fost doar trei ani împreună. În rest, nu mai contează. Tu să nu ne judeci. Să te bucuri că ești frumoasă, inteligentă și ai crescut cu toată dragostea bunicilor și a mea, atât cât am putut noi să-ți dăm.

Aș vrea să nu te superi, să nu consideri această situație o tragedie. Noi atât am știut, atât am făcut.

Sper să-mi răspunzi.

Te îmbrățișez cu dragoste, mama.

Îmi șterg lacrimile care-mi curg șiroaie, din cauza emoțiilor, a vinei și a forței cu care am scris Danielei, nu se putea pe uscat, fără lacrimi. Asta sunt eu, emotivă, sensibilă, dar mai ales, mamă.

Mă ridic de la birou, mă duc aproape de fereastră. Mă uit pierdută afară. Pare că am intrat într-un program de purificare.

Revin, misiunea mea abia a început. Aceeași emoție, aceleași cuvinte.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.