Draga mea, Marcela,fragment din romanul   Catia, gustul amar al trădării / Mara Popescu-Vasilca

MARA POPESCU VASILCA

Draga mea, Marcela,

fragment din romanul   Catia, gustul amar al trădării / Mara Popescu-Vasilca

Îmi amintesc că la aniversarea ta m-ai întrebat acum trei luni: Mamă, dar cine e tatăl meu?

Atunci m-am eschivat, nu era momentul potrivit ca să-ți spun. Dar iată că a venit și acel moment în care eu am să-ți spun cine e: tatăl tău, este Mircea Manolescu, arhitect. Este dintr-o familie bună. Am fost căsătoriți câțiva ani după care ne-am despărțit în urma unei situații pe care nu pot să o spun acum. Fiecare a urmat drumul lui în viață. Când am luat diploma mea de arhitect, m-a așteptat la Universitate. Am sărbătorit la restaurant, prilej cu care ne-am amintit toate trăsnăile pe care le-am făcut, tineri, și mereu în căutare de extraordinar, de senzațional, fără să știm că nu trebuia să depășim limita permisă și asta ca să nu ne încurcăm în situații din care nu ieși basma curată. Atunci ne-am iertat și destăinuit, cu alte cuvinte ne-am eliberat de cuvinte pe care am fi vrut, de multe ori, să le spunem, dar eram departe. Ne-am spălat ca Pilat din Pont. Așa că am rămas prieteni. După un timp a venit în delegație la Timișoara, chiar la Institutul la care lucram eu, cu un proiect. Așa că, o săptămână, timp în care ne-am văzut și petrecut poate cea mai frumoasă parte din această prietenie, ne simțeam liberi și mai ales eliberați de greutatea faptelor pe care le aveam pe sufletele noastre. Așa că ne-am iubit, ne-am iubit, timp în care eu ceream destinului să rămân însărcinată. De la el nu aveam nimic. Așa că, după ce a plecat, într-adevăr, eram însărcinată cu tine. Sigur că nu i-am spus. Și așa tu ești cel de-al treilea copil dorit de mine, și asta ca să nu uit că ei au trecut prin viața mea, dar destinul nu a vrut ca noi să fim împreună. Sunt fericită, vă iubesc.

Sigur că vrei să știi unde e. Locuiește în București pe Lipscani la nr 315, telefonul este…

Așa că acum tu gândește-te ce vrei să faci. Nu vreau să-ți spun eu decât să te gândești, să nu iei hotărâri la repezeală.

Te iubesc, draga mea, mama.

 

 

Simt că sunt obosită, dar iar simt că m-am mai eliberat, că conștiința mea se descarcă. Poate că lasă loc pentru altele noi. Închid plicul, îl sărut cu dragoste și-l așez lângă celelalte. Acum urmează misiunea cea mai grea, aceea de a-i scrie celui mai mic și mai fraged, lui Mihăiță.

                                           *** 

 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.