Așa au trecut anii.

final CATIA

 

Așa au trecut anii.

fragment din romanul   Catia, gustul amar al trădării / Mara Popescu-Vasilca

Așa au trecut anii. Mai vorbeam cu Paula care avea o viață liniștită, plină de succes. A călătorit foarte mult. După ce s-a despărțit de Claudiu a fost singură șaptesprezece ani. Lucra și ea la proiectări în Constanța. În tot acest timp a mai avut două încercări de a se căsători, una cu un italian și a doua cu un american. Bravo Paula, tu chiar că ai căutat norocul și l-ai și găsit. Cum ai vrut tu, așa a fost. Da, dar tu ești o femeie deosebită, tu ceri, dar și dai, ești talentată, elegantă, știi să te porți în societate, în familie și mai ales cu soții, cum să nu se îndrăgostească de o femeie ca tine? Așa că lecții a luat și ea de la viață. Când își pierduse orice speranță, nepotul ei din Italia îi face cunoștință cu un italian care voia să se căsătorească. S-au cunoscut. A plecat cu el în Italia, apoi în Canada. După douăzeci de ani de căsnicie, el a decedat. Așa că era singură și ea. Vorbeam mult la telefon. Până într-o zi când îmi spune că a scris un roman. Am rămas surprinsă mai ales când mi-a spus că începuse să scrie și poezie.

Nu se plângea niciodată. Avea casă, nu-i lipsea nimic. Era liniștită și mulțumită. Și când credea că așa va fi finalul vieții, de una singură, surpriză. Cineva din America îi prezintă un tip, și el văduv. A fost în America. S-au cunoscut, dar nu se legase nimic. Peste un an vine și el în Canada, la ea în vizită. A plecat fără să mai discute nimic despre ei, a fost primit și el frumos, în dormitor separat așa cum făcuse și el. După câteva luni o cheamă și o cere de soție. Na, beleaua! Îmi spuse la telefon. S-a căsătorit cu el în America, la biserica ortodoxă. Și acum sunt împreună, fericiți. Paula este foarte acomodabilă, pricepută, educată și are talent. Am auzit că a scris câteva romane. Nici eu nu pot să mă plâng. Am patru copii mari, frumoși, două fete și doi băieți. Dovada că tații lor au trecut prin viața mea, dar din mai multe motive au și plecat. Dar eu, Catia, am ce am mai bun, am copiii lor, așa ei nu se vor mai putea debarasa de mine, femeia cu care au trecut prin viață și au făcut ce au vrut. Eu m-am ales cu copii, și ei, cu nimic. Acum sunt mari…

                                           *** 

 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.