Sărbătorind Paștele în colțul nostru de rai românesc DOMENIUL ROMAN 

paste roman

Sărbătorind Paștele în colțul nostru de rai românesc DOMENIUL ROMAN de la Berthierville 

 
Duminică  24 aprilie 2022  am sărbătorit Sfintele Paște  în colțul nostru de rai românesc, așa cum ne place nouă  să îi spunem DOMENIULUI  ROMAN al cărui patron domnul Mihai Roman  un român  maramureșean  din Vișeu,  un om minunat,  cu suflet mare și cu drag de români  ne primește de fiecare dată  ca și acasă. 
Acolo ne simțim bine cu românii din comunitatea montrealeză , depănăm amintiri,  schimbăm impresii, mâncăm bucate alese românești și ne încingem în horă, dansăm și petrecem în stil românesc. 
Și de această dată la Domeniul Roman,  sărbătoarea Sfintelor Paște a fost sărbătorită  cum se cuvine cu  bucurie smerenie și voie bună după datina noastră românească  așa cum știm noi românii.
Restaurantul primitor și  vesel, gătit parcă în haine de sărbătoare ne aștepta cu mesele frumos  împodobite cu ouă multicolore, cozonaci, pască, aperitive și pâine proaspătă.
Bucuria revederii  radia pe fețele gazdelor noastre, domnul Mihai Roman și staful său cărora le mulțumim din inimă pentru primirea și dăruirea cu care ne-au pregătit atâtea bunătăți și  ne-au servit  pe durata întregii seri:  bucătărie:doamna Paula Vlase,  servire: doamna Mia Coste,  și domnul Gabriel Brânzaru,  entertainment  doamna Cătălina Mirică și regia tehnică  domnul Claudiu Cochior.
Meniul  bogat  din care nu  a lipsit umplutura, salata boeuf, ouăle tradiționale, cozonacul, brânza, șunca, cârnăciori, sfeclă , ciorba de burtă ciorba de miel, friptura de porc și friptura de miel  au fost pe deplin  apreciate de invitați  iar cozonacul delicios cu   nucă și rahat a fost  savurat acolo și chiar luat acasă de cei prezenți. 
Seara a fost  împodobită cu muzica  românească  oferită de solistele noastre extraordinare doamna  Cătălina Mirică și  doamna Paula Alecu, acompaniate de virtuosul  violonist  și pianist domnul  Marius Băețică și de talentatul  instrumentist   domnul Vasilică Cojocaru la clape și acordeon.  Scriitoarea Mihaela CD a mulțumit celor prezenți pentru  bucuria de a fi împreună și a recitat  poezia ”Ce-i Clipa” în  aplauzele  auditoriului.
Sala arhiplină a apreciat din plin prestația artiștilor și dăruirea acestora pentru comunitatea românilor din  diaspora  montrealeză încingând  rapid câte o horă în mijlocul localului.
La finalul petrecerii  de fiecare dată regretul că ne despărțim este același dar  mulțumirea din inimă și bucuria sufletească sunt incomensurabile pentru că numai  în marea noastră familie românească  putem sărbători tradițional sărbătorile noastre românești. Vă mulțumim dragi români  pentru  unitate, pentru dăruință și jertfă!  
Așteptăm  cu mult interes  și  mare nerăbdare întâlnirile  noastre viitoare în colțul nostru de rai românesc de la DOMENIUL ROMAN!  
 
Johnny Ciatlos Deak 
 senior editor, jurnalist membru UJIR
 

Mai citește: 

Spiritul superior al Păpușarului-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-PĂPUȘARUL, Aurelia Rînjea

Menirea poetului în vers de poem-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-PRIMA IUBIRE, POEZIA, Aurelia Rînjea

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

Mihaela CD -recenzie-Singurătatea poetului în cartea Păpușarul,  de Aurelia Rînjea

Invitație de participare la revista de colecție numărul 9/2022

ÎNSCRIERILE la Antologia GALAXY-volumul 2-3-4- au început!Vă asteptăm cu drag!

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

2 gânduri despre „Sărbătorind Paștele în colțul nostru de rai românesc DOMENIUL ROMAN 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.