Impresii antologia GALAXY vol 1

 
255430046_293890529128242_4727219874964925495_n (1)
 

AURA UNGUREANU

 
Gândurile serii mele speciale
” Limba este cartea de noblețe a unui neam”
Vasile Alecsandri
” Iubirea mișcă Soarele și celelalte stele „
Dante Aligheri, „Divina comedie”
Da, au sosit volumele din Canada, Montreal, 2022, mulțumesc Editurii GLOBART UNIVERSUM, ISBN: 978… în conf.cu Legea Bibliotecii și Arhivelor din Canada, o fișă bibliografică ce descrie materialul prezentei cărți apare în Voila- The National Union Cataloque and in Aurora,LAC’s Cataloque.
Mulțumiri Senior editor & coordonator Johnny CiatlosDeak ca și redactor consultant Mihaela CD !
AURA UNGUREANU 16 aug.2022 București
 
 
 

MARIANA MOGA 

 
Am primit antologia de ecouri literare GALAXY, editura Globart Univesum din Montreal, Canada, lucrare în paginile căreia s-au publicat câteva din creațiile mele.
Mulțumesc din suflet senior editorului Johnny Ciatlos Deak și redactorului Mihaela Ciatlos Deak!
 
A TE DĂRUI ALTORA ÎNSEAMNĂ A-ȚI DĂRUI ȚIE
Astăzi aș vrea să vorbim despre valori personale.
A recunoaște meritele celor de lângă tine este calitatea unei persoane puternice.
Nu e suficient să „crești” pentru a deveni o persoană bună. Ar trebui să decizi în ce direcție vrei să crești. Cei mai mulți nu realizează asta, fiindcă obiectivitatea este o lipsă a societății de astăzi.
Valorile noastre se reflectă în mod constant în felul în care alegem să ne comportăm. Mulți gândim și spunem că apreciem anumite lucruri dar nu le susținem prin acțiunile noastre. Iar acțiunile nu mint. Asta pentru că valorile noastre sunt extensii ale noastre.
Obișnuim să ne declarăm valorile pe care ne-am dori să le avem ca modalitate de a acoperi valorile pe care le avem de fapt. În acest fel, aspirația devine adesea o altă formă de evitare. În loc să ne confruntăm cu ceea ce suntem cu adevărat, ne pierdem în ceea ce dorim să devenim.
Valorile sunt componenta fundamentală a structurii noastre psihologice și a identității noastre. Nu poți controla dacă oamenii te plac. Dar poți oricând să controlezi dacă ești sincer sau nu. Într-o carieră, nu poți controla întotdeauna cât de mult vei fi plătit. Dar poți controla oricând dacă faci ceva ce ți se pare semnificativ.
De ce am atins acest subiect? Fiindcă nu sunt ușor de surprins, dar realizez, uneori, că într-o societate „bolnavă” mai sunt persoane care au puterea de a se dărui, de a da o parte din ei altora. A te dărui celorlalți este una dintre valorile despre care aminteam mai sus, este calitatea unui om puternic. Dăruirea te face să realizezi câtă putere ai pentru ai face pe alții să se simtă mai bine cu ei înșiși și cu viața lor. Oferi încredere.
Asta fac cei care conduc Editura Globart Universum din Montreal, Canada, Johnny Ciatlos-Deak și partenera sa de viață, scriitoarea Mihaela Ciatlos-Deak. Apreciază și oferă bucurie, speranță.
Trebuie să fii puternic pentru a face asta!
Le mulțumesc din suflet pentru „Meritul de excelență” și „Diploma de excelență” trimise!
Mihaela Ciatlos-Deak, Johnny Ciatlos-Deak, vă prețuiesc pentru fiecare zâmbet pe care-l aduceți pe fața tuturor autorilor colaboratori!
 
 
 
 
 
 
 
 

CRISTINA SERGHIESCU

 
Mulțumiri cu respect și recunoștință, distinsei poete Mihaela CD și stimatului editor Johnny Ciatloș Deak, pentru includerea în prestigioasa antologie GALAXY – volumul I!
Profund onorată!
 
 
 

LILIANA ROIBU 

 
Daruri din Canada!
Impresionant să mă regăsesc în paginile Antologiei de ecouri literare GALAXY, Editura GLOBART UNIVERSUM, Montreal- Canada, 2022 și în Revista de lux ” Poezii pentru sufletul meu”, aceeași editură, alături de românii de succes de pretutindeni, de personalități marcante ale literaturii, artei, culturii.
Onorată și bucuroasă pentru a mă alătura proiectelor de excepție ce vizează valorificarea potentialului literar- artistic și intelectual coordonate de distinsul editor senator Johnny Ciatlos-Deak și distinsa doamnă Mihaela CD redactor fondator, consultant, tehnoredactare Arthur Weber.
Le mulțumesc pentru această bucurie, pentru frumoasa prietenie transoceanică, pentru fabuloasa carte „La casa de nebuni” ce poartă semnătura neobositei scriitoare Mihaela CD!( Voi reveni cu amănunte după lecturare)
Mulțumesc Editurii GLOBART UNIVERSUM, Montreal, Canada!
Mulțumesc pentru materialul de o frumusețe aparte ce mă vizează, prof. artist plastic, poet Iurie Brasoveanu!
 
301176977_5421322647922979_4856618443650895464_n
 

KONSTANTIN KORCINSKI 

 
 
Eheheiiii, au sosit volumele din Canada, Montreal, 2022, mulțumesc Editurii GLOBART UNIVERSUM, ISBN: 978…
Mulțumiri Senior editor & coordonator Johnny Ciatlos-Deak ca și redactor consultant Mihaela Miha Miha !
Cea mai mare bucurie este atunci când îți vezi numele într-o carte. Știi că rămâne ceva în urma ta.
Litera, cuvântul….o parte din inima și sufletul tău.
Vă mulțumesc !
 
 
 
 
 
O CONSTELAȚIE A POEZIEI

 de Aurelia Rinjea

Azi o să vă prezint GALAXY – Volumul I, AUTORI ROMÂNI CONTEMPORANI, ANTOLOGIE DE ECOURI LITERARE, Editura Globart Universum, MONTREAL, CANADA, 2022.

Întâmpinați de cuvintele lui Vasile Alecsandri: „Limba este cartea de nobleţe a unui neam” și ale lui Dante Alighieri, „Iubirea mişcă Soarele şi celelalte stele” (Divina comedie), deschidem această minunată antologie, în care prin Cuvântul său, senior-editor Johnny Ciatloş-Deak, vine cu invitația de a ne bucura împreună de creațiile literare ale scriitorilor români, prin care ei se adresează lumii, aşa cum fiecare „crede şi simte sau aşa i-a fost hărăzit de Dumnezeu”, într-o constelație a Cuvântului, plămădită din „lutul iubirii eterne”.

Un număr de 42 scriitori români, reprezentativi ai perioadei pe care o trăim, își aduc aportul lor, prin creații personale și relevante, la oportunitatea pe care proiectul Galaxy ne-o oferă, de promovare a literaturii române.

Români de pretutindeni s-au întâlnit aici, în paginile antologiei, într-o trăire unică, de spirit  românesc, bucurându-ne și dovedind că românii încă mai  scriu, încă mai au sufletul curat.

CORINA VLADStatele Unite ale Americii, ne invită la „Porțile sufletului”, de un unde își ia „porția de fericire”, într-o întrecere cu timpul, „Iubind!” Pentru ea, „Bucuria de A FI, / Suprema  salvare”, este „Giuvaerul din noi, A vieţii credinţă! (A FI)”.

ÁRPÁD TÓTHRomânia, ne induce în suflet, pacea care ar trebui să curgă precum un izvor pe planetă, bucurându-ne cu „florile inimii”. Ne îndeamnă simplu și convingător: „Lăsaţi dragostea să vă cuprindă”, în poezia cu același titlu, așa cum „Dumnezeu ne iubeşte!”

MARIANA MOGARomânia, ne aduce în prim plan un subiect aparte și anume „Femei în lumea literaturii”. Dincolo de reminiscențele gândirii care ajung până azi, ea ne spune ferm: Femeia azi joacă „rolul cititorului, scriitorului, personajului de roman sau poveste şi mai ales al creatorului de infinit”.  Confesiune și eternitate, lăuntric și dincolo de cer.

CRISTIAN CHISTRUGA – Canada, vine nostalgic în „Vremea trece, vremea vine”, peste Grădina Maicii Domnului, cu Moș Crăciun, cu iubirile care nu se uită…

AURA UNGUREANU – România, o regăsim printre amintirile anotimpurilor stelare, dar și în interviuri imaginare, grație dorinței de comunicare și investiției sale în prietenie: „cuvânt cu răsunet în suflet, îl preţuiesc poate mai mult decât toate cuvintele din dicţionar, îl respect şi aproape de fiecare dată am primit căldura lui”, Adaug eu, prieteniile literare adevărate sunt speciale, cosmice și ne sunt date de Dumnezeu.

AURELIUS BELEI – România, însoțit de Lumina Mamei, ne poartă „Prin livada de suflete, alături de … „îngerii de seară” și ne bucură cu aforismele sale,  precum o ploaie de meteoriți, din care am ales unul: „Dorul este capodopera unui rai crescut între iubire şi un ocean de aşteptări”.

LIGIA GRINDEANU –  Statele Unite ale Americii, într-o continuă regăsire în tot ce facem și suntem, vede Cuvântul precum un „prag deschis…  O liniște de albastru”, o colindă și ne colindă, în care se aude ,zborul unei stele / Ce a plecat să se-ntâlnească-n gând”. De la pământean la cosmic, totul este poezie.

ALICE PUIU – România, ne aduce „Tăcerile unei scrisori fără destinatar”, „Oglinzi indecise”, ne încântă cu povești de varăînCeasuri târzii” în care vede: „în mirarea dintr-un fluture /  două versuri alergând / în jocul de-a moartea oarbă”.

AURELIA OANCĂ – România, printre „Gânduri tăcute” și frunze, invocă toamna să-i fie alături, de vorbă cu timpul care spune povești.

DELIA STAMATE – Belgia, trimite „Scrisori de amor”, cu „te iubesc” scris cu litere mari, în care suntem  „muzee de frică” sau actori și ne plimbă prin casa sufletului.

Eu, AURELIA RÎNJEA – România, cuprinsă de dorul de copilărie, de bunici,  vă aduc ecouri atemporale, care îmi dau aripi, retrăind poveștile alături de copilul lăuntric.

MARIA TRIF – România, invocă atât de frumos viața: „Haide, viaţă, vino să mai stăm la masă, / Să sorbim din tihna şoaptelor de ceas”,  în care „Iubirea noastră nu-i decât o veste”, (Botez), într-o „Melancolie nocturnă”,  cu „Verde-târziu”, pe câmpurile albe ale cărților.

LĂCRIMIOARA IVA – Italia, ne trezește amintirile „La întors de fân”, printre temeri și îngeri, croiește arcade temporale, aducându-ne bunicii aproape.

GEORGE RÎUREL BĂLAN – România, într-o atmosferă pur românească, aude „cum creşte iarba” sau „naiul lui Zamfir” cu jocurile copilăriei păstrate în noi, cu zborul lui Brâncuși, cu dragostea de limbă și de pământul strămoșesc, –  o țară a visurilor, ale sale și ale noastre.

VICTOR MANOLE – România, se adresează direct cititorului: „OMULE, OMULE  / Priveşte lumina, / Iubeşte adevărul”, împărtășindu-ne dragostea de neam și de țară, cu respectul cuvenit pentru strămoșii și eroii neamului.

CRISTIAN PAVEL – Canada, stă de vorbă cu timpul, despre gândurile sale, despre Iubirea care „este o artă”, cu dorințele care îl urmăresc.

TITINA NICA-ȚENE – România, reînvie Crăciunul în sufletele noastre, readuce atmosfera satului românesc cu „Case frumoase şi triste”… cu amintiri despre bătrâni, cu Dumnezeu din sufletele lor, cu dorul de acasă: „ai venit acasă suflet rătăcit?”

IRINA VERA TEREBEŞI – România, iubește toamna, crede în începuturi, stă de vorbă cu sufletul, cu timpul, cu Copilul din noi, iar dragostea o transformă în „poezie”.

ANA DRĂGHICI MUNTEANU – Statele Unite ale Americii, e însoțită de tricolorul românesc, oriunde este, cu sufletul – o catedrală prin care ne poartă pe ale cuvintelor petale.

SIMONA MIHUȚIU – România, ne invită într-un periplu al spiritului la „Mânăstirea Moldovița”, într-o confesiune cu timpul, despre „Însingurare colectivă” și în care vom  „păstra cuvântul dor / În suflet, tainic aşezat” (Aici, Diaspora).

LILIANA ROIBU – România, se aseamănă cu o carte, „cu povestea pe care lumea o citeşte”, ziditoare a unui „pod peste rațiune”, în căutare de liniști, printre ruguri și limbi de foc, cu dorul sacru de părinți care o arde, prin timpul nepăsător, plin de amintiri, în care inima sa bună, scrie și iubește.

MARA POPESCU-VASILCA – Canada –  ne îndeamnă: „Învaţă să trăieşti luptând şi iubind!”  Ne prezintă Lecții de viață, din care trebuie să înveți de unul singur, dar care trebuie jucate cinstit. O luptă pe care o trăim fiecare din noi, până învățăm că mai întâi trebuie să ne iubim pe noi, apoi pe ceilalți, că trăinicia unei relații e atunci când doi oameni întregi își alătură destinul în numele lui Dumnezeu.  O scriere confesivă, una a așteptării, populate cu doruri, cu nostalgii și vise, cu ceea ce ar fi trebuit să se întâmple.

TIMUR CHIŞ – România, așa cum recunoaște face un salt metaforic: „Prin poeziile mele în sufletul cititorilor” ne prezintă „Peste drum de casa noastră”,  „Amintiri despre evreii din satul Săliştea de Sus, jud. Maramureş”… și conchide:Să nu uităm să fim umani”.

SERGIU GÂTLAN  – Republica Moldova, scrie „pe foaie pentru neam” despre lacrimile Prutului, într-o Patrie, frumos comparată cu un  –  „Stejar pentru români”, acești buni creștini, lângă pomul roditor al vieții, care își îndreaptă  ruga „la Domnul”.

AL. FLORIN ȚENE – România , ne amintește „cum S-a întors poetul în satul natal / Cu toate păsările lui zburătoare…”  …  „prin inimile oamenilor din satul natal / trece poetul, amintire, spre casă..”, în scrieri profunde, cu valoare documentară:  „În bătălia recanonizării au învins activiştii din sistemul propagandei PCR” , ne vorbește despre modul cum „competiţia valorilor a fost înlocuită de luptele subterane” … și cum „Doar timpul va impune valorile”.

KONSTANTIN KORCINSKI – România, scrie povești cu „cerneala timpului”, iubiri și amintiri, „un om perfect / Într-o lume cu idei concrete” care trimite scrisori, pentru timpul ce va veni.

ELENA NETCU – România,  ne poartă pe urme de pași, pe urmele sărutului  „pe aripi”  cu bătăi de inimă, printre „rugul de secunde”, cu dorul de toamnă, dincolo de tăceri, pe „Insula singurătăţii”, până la marginea timpului, în statornicul infinit.

CRISTINA SERGHIESCU – România, ne conduce pașii printre „secunde de foc”,… printre  „tăcerile cum plâng pe umărul clipei” și aflăm că uneori dragostea nu doare și „Efemeră este clipa, iar noi călători,  / trecători pribegim în cer de vis, pe-aripi de cocori” (Amurg).

TRANDAFIR SÎMPETRU – România, ne vorbește despre „Declinul  metaforei, libertate sau expresivitate”, invitându-ne la reflecții, pentru ca apoi să ne scalde în oceanul de trăiri care se revarsă în poezie. Pentru el, „Poezia e un dar unic şi universal. E singura replică pe care omul o poate da morţii.”

GETA LIPOVANCIUC – Republica Moldova, cuprinsă „de patimi de dor”,  ne spune cum „Şi-n toamnă se iubeşte”. Aprinde „felinarul iernii”,  aude pașii clepsidrei și „zborul frânt”.

VIOLETA BOBOCEA – România, ne poartă în colțul ei de rai, apoi printre gânduri și reflecții, „De vorbă cu amintirile”, prin universuri de păpădie,  într-o regăsire de sine, într-o simfonie a „cuvântului.”

RODICA MIJAICHE – România, pentru care, „Visurile nu au preț. Ele sălăşluiesc în sufletele noastre şi doar noi putem să decidem cât de mult putem să ne dedicăm îndeplinirii acestora”. Oniricul e prezent în viața noastră.

NINA LAVRIC – Elveția, stă de vorbă cu toamna, este pătrunsă de iubirea de neam: „Peste pământ, lângă munţii Carpaţi / Iubiţi-vă oameni, că sunteţi fraţi!”, dar și de basmele care i-au marcat copilăria.

ECATERINA ROLEA – România, invocă toamna, ploaia de verde crud, dorul și rugăciunea, „Îngeri pe umerii cerului”, icoana mamei și flori, îmbrățișându-ne cu „cu gândul bun de duminică”!

ROXANA TURCU – România, ne poartă într-o magică vacanță de iarnă, îmbrăcată în infinita dragoste a bunicii.

ILEANA PASCU – Spania, printre clipe și iluzii, gânduri și șoapte de frunze, redă atmosfera satului în zi de sărbătoare, sărbătorile de iarnă, în iureșul vieții, roata care scrie destinul, toate acestea când cuvintele pot să zboare.

VASILE BELE – România, este mereu pregătit de sărbătoare, călătorind prin Maramureșul drag, de unde vin ecouri peste timp, amprente ale sufletului, flori de spirit legate cu fir de rouă, pentru prieteni, pentru poeți, într-un joc românesc, acolo unde toți sunt frați!

MARIA PETRESCU – România, ne invită la reflecții, lângă copacul ei, care îi dezleagă „mistere, lumină şi gânduri” și dorul pe care îl urcă la cer.

GABRIELA RAUCĂ – Austria, nostalgică, ne dăruiește o magie de iarnă, ne colindă de sărbători, cum numai românii știu să o facă.

MARIA SÂNGEREAN-SIBIOARA – România, ne întâmpină cu esențe românești, într-o regăsire de sine, în basmele copilăriei

CAMELIA FLORESCU – România,  ne oferă  un buchet românesc de amintiri, gânduri pentru țară sau pentru diaspora: „Mă-ntreabă ţara tot mai des de-o vreme despre voi”!

MIHAELA CDCanada, de fiecare dată actuală și realistă:  „Veni-va lege nouă pe Pământ!” sau „Vânduţi în mondială piaţă”, „Judecata din urmă”  sau „Domnul pentru noi s-a îndura”,  o radiografie a sufletul de român, cu dragoste de țară,  cu ruga lui care trebuie auzită, „Veni-vor vremuri fericite încă / Şi vor sclipi în razele domneşti / Frumoasa ie românească-i, stâncă / La temelia viţelor împărăteşti”, fiind în puterea noastră „să transformăm în realitate visele”!

O antologie care se încheie rotund, într-o viziune plină de credință și nădejde, spre care aspirațiile noastre de buni români unesc cerul cu pământul. Un florilegiu, care adună într-un concept literar, creații reprezentative, care conturează crezul nostru și care prin intermediul acestei antologii capătă sens.

Antologia constituie un adevăr literar despre acest neam, la acest moment, un templu locuit de oamenii care au deschis prin scris ferestre spre lume, spre adevărata libertate, unde ne-am putut exprima liber, îmbrăcându-ne existența prin cuvinte în poveste.

Această minunată lucrare, reprezentativă pentru literatura contemporană românească, gândită frumos, conceptual și artistic, ne oferă șansa de a nu ne simți singuri în realitatea din ce în ce mai străină, în care doar uniți  ne putem împlini misiunea față de glie și țară.

aurelia-rinjea-portret-1Mulțumim realizatorilor acestui minunat proiect, care va continua și va dăinui atât în inimile noastre și în timpurile viitoare.

Mulțumim că existați în viețile noastre, MIHAELA CD și JOHNNY CIATLOȘ-DEAK, promotori ai Cuvântului Românesc în lume!

AURELIA RÎNJEA

Membru al USLR și al World Poetry Association, România.

Antologia-Galaxy-768x530

Galaxy-Autori români contemporani

Cronică de Al.Florin Țene

Acum câteva zile am primit de la Editura Globart Universum din Montreal-Canada antologia “Galaxy-Autori români contemporani “și revista de literatură, artă și cultură,  nr 8, intitulată “Poezii pentru sufletul meu “, fondată în 30 decembrie 2018 la Montreal (Publicație trimestrială ). Despre revistă voi scrie cu alt prilej.

Activitatea acestei  edituri o aflasem  prin presa străină și românească, despre care atât eu, cât și mulți alți scriitori români, au numai cuvinte de laudă, pentru simplul motiv că promovează pe meridianele lumii cultura națională. Sufletul acestei instituții culturale din Canada este scriitorul Johnny Ciatoș Deak și poeta Mihaela CD, membră a Ligii Scriitorilor Români.

În acest articol voi prezenta Antologia despre care fac vorbire la începutul acestor rânduri și revista, cu scopul de a face cunoscute aceste publicații ce cuprind în paginile lor scriitori români contemporani din țară și de pe mapamond.

Antologia, de care fac vorbire, are coordonator pe Johnny Ciatloș Deak, redactor consultant pe poeta Mihaela CD, care semnează și concepția grafică a coperți, se deschide cu două motto-uri: “Limba este cartea de noblețe a unui neam “, aparținând lui Vasile Alexandri și “Iubirea mișcă Soarele și celelalte stele “ aparținând lui Dante Alighiere, “Divina comedie. “ semn că dragostea de Patria Limbii Române este prezentă și pe Paralela 45 Nord.

“Cuvântul editorului“ semnat de Johnny Ciatloș-Deak subliniază că Editura Globart Universum din Montreal este una din editurile din diaspora românească, care cu strădanie și iubire de neam, limba română și țară, promovează cu sârg cultura națională. Aflată la a treia aniversare, editura pe care o conduce, promovează “Stele ale literaturii române contemporane din întreaga lume… “, invitându-ne să lecturăm creațiile pe care le cuprinde antologia.

În continuare sunt publicate creațiile autorilor, însoțite cu fotografiile acestora și câte un motto-u care îl definește pe autor. Antologia se deschide cu poeziile Corinei Vlad din SUA, continuând cu Arpad Toth din România, membru al Ligii Scriitorilor, Mariana Moga din România,  Cristian Chistruga din Canada, Aura Ungureanu din România, care semnează cinci proze, Aureliu Belei din România, Ligia Grindeanu din SUA, Alice Puiu din România, care semnează o proză și un grupaș de poezii, Aurelia Oancă din România, membră a Ligii Scriitorilor, Delia Stamate, din Belgia Aurelia Rînjea din România, având moto-ul “Inima mea e o vioară la care Poezia cântă o Doină “,Maria trif din România,  Lăcrimioara Iva, din Italia, George Rîurel Bălan din România, Victor Manole, din România,  care semnează poezii, Cristian Pavel din Canada, Titina Nica Țene, fondatoarea Ligii Scriitorilor, din românia, având ca motto: “ Conflictul dintre două persoane nu poate fi rezolvat de cei doi fără înțelepciunea pe care o au.“, este prezentă cu frumoase poezii, Irina Vera Terebeși, din România, Ana Drăghici Munteanu,  din SUA, Simona Mihuțiu din România, Liliana Roibu, din România, Mara Popescu-Vasilica, din Canada, semnând o amplă proză, Timur Chiș, din România, Sergiu Gâtlan, din Republica Moldova, Al.Florin Țene, președintele national al Ligii Scriitorilor Români, are ca moto: “Gândul scriitorului face greșeli. Inspirația venită dinspre Celula lui Dumnezeu, niciodată “, semnează două proze  și eseul ”În literatura română au învins scriitorii canonizați de regimul comunist “, Konstantin Korcinski din România, Elena Netcu, Cristina Serghiescu, din România, Trandafir Sîmpetru, din România, care semnează proză și poezie, Geta Lipovanciuc din Republica Moldova, Violeta Bobocea, din România, Rodica Mijaiche, din România, care semnează o amplă proză, Nina Lavric din Elveția, Ecaterina Rolea din România, Roxana Turcu din România, care publică nuvela “Vacanța de iarnă “, Ileana Pascu din Spania, Vasile Bele, din România, cu poeme ce ne duce cu gândul la vibrațiile eului, Maria Petrescu din România, Gabriela Raucă din Austria, Maria Sângerean-Sibioară din România, Camelia Florescu  cu poeme cantabile, Mihaela CD cu motto-ul ce-i definește strădania în folosul culturii românești: “Dăruind frumosul prin artă, literatură și cultură, dăruim iubire în fiecare zi “.

Statistic vorbind, sunt în Antologie un total 42 de autori, din care 14 din diaspora, fapt ce denotă că evantaiul autorilor care poartă frumusețea doinelor noastre pe plaiul mioritic este mai mare, iar al celor cu dorul nesfârșit în suflet este mai mic.

Această Antologie se înscrie în seria nenumăratelor astfel de lucrări care sunt, practic, pagini, a unei mari Istorii a Literaturii noastre contemporane.Avea dreptate T.S Eliot când a scris rândurile ce urmează: „Știm prea multe și suntem convinși de prea putine. Literatura noastră este un substitut pentru religie, și astfel este religia noastră.”

AL FLORIN TENE

Al.Florin Țene

articol apărut în revista Luceafărul

cli

 

AURELIUS BELEI 

 
Antologia GALAXY, volumul 1, Editura GLOBART UNIVERSUM, Montreal, 2022, Canada.
Proaspăt apărută cu urme de cerneală încă caldă și plină ochi de îmbrățișări prin cuvinte.
Un proiect editorial deosebit, o minunată renaștere în versuri prin versuri și din versuri.
Clipe memorabile, cu oameni frumoși la inimă, luminos prinse în zidul mântuitor al paginilor!
Un mare și sincer MULȚUMESC doamnei redactor Mihaela CD și domnului Senior editor & coordonator Johnny Ciatloș-Deak!
Admirație și respect infinit!
 

VIOLETA BOBOCEA 

 
Alte bucurii ale sufletului- antologia Galaxy, editura Globart Universum, revista de literatură, artă și cultură „Poezii pentru sufletul meu” nr.8/2022 și diploma de onoare- Gala Artelor la Ceas Aniversar, Montreal, Canada!
Mii de mulțumiri doamnei Mihaela CD, redactor fondator, dar și domnului Johnny Ciatloș-Deak, senior editor , pentru aceste daruri minunate!
 
 

Mai citește: 

GALA ARTELOR  ediția a 3-a Montreal 27 august 2022*Diplome de Excelenta -antologia GALAXY

Antologiile GALAXY 2022 in 4 volume un proiect de ecouri literare prezentat de UNIVERSUM VIP STUDIOS

Comanda antologiile GALAXY

GALAXY vol. 1* Aurelia Rinjea*O CONSTELAȚIE A POEZIEI

Al Florin Tene -Ecouri literare românești venite din Canada

Ce cumparam, carti tiparite sau eBooks ?

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare -FORMAT ELECTRONIC (ebook)

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare -autori români contemporani, este un dans al constelaţiilor cuvântului, plămădit din lutul iubirii eterne, într-o coregrafie unică cu tematica universală. In cele 384 PAGINI cuprinde 42 de scriitori contemporani. Comanda acest volum în format ELECTRONIC si vei primi in mai putin de 48 de ore in email cartea in format pdf. Comanda acum! Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 EUR

PACHET 4 VOLUME GALAXY TIPĂRITE. Stoc limitat!

Comanda toate cele 4 volume ale antologiei GALAXY 2022 pentru a avea intreaga colectie de peste 1500 de pagini la un pret promotional de numai 125 euro (pret intreg 140 euro) Economisesti 15 euro si transportul este inclus in orice colt al lumii! Oferta valabila in limita stocului disponibil! Timp limitat!

125,00 EUR

Un gând despre „Impresii antologia GALAXY vol 1

  1. Grație acestei instituții numită ,, Revista – Poezii pentru sufletul meu,, un adevărat lăcaș de cultură, literatură și arte , am avut posibilitatea să citesc ANTOLOGIE DE ECOURI LITERARE-GALAXY- volumul I/ 2022 . Lectura cărții derulându-se pagină cu pagină m-a făcut să simt cum ,, Dăruind frumosul prin artă, literatură și cultură, dăruim iubire în fiecare zi,, Mihaela CD.
    Mi-am imaginat ANTOLOGIA DE ECOURI LITERARE ca fiind un observator astronomic unde se deschide cupola pentru a primi lumina ce strălucește pe fiecare pagină din antologie … ,,Stele ale literaturii române contemporane din întreaga lume și-au dat mâna și s-au unit într-un ecou al talentului literar, spre a străluci în antologia GALAXY,,- senior editor-coordonator Johnny Ciatloș – Deak,.
    În coperta cărții ,, GALAXY,, sunt așezate diverse forme de întruchipare a scrisului care ,, s-au unit într-un ecou al talentului literar,, evidențiind numele autorilor și creațiile literare care au contribuit să devină anul 2022, din punct de vedere literar ,, un an de excelență,,. La ,, Ecourile literare ,, emise de ,, ANTOLOGIA GALAXY,, răspunde ecoul meu din postura de cititor – receptor prin a transmite aprecieri , felicitări tuturor nominalizaților și creațiile lor și totodată ecoul face auzite aprecierile pentru cei care au contribuit la așezarea creațiilor literare în ,, GALAXY,, . Memorabile cuvinte ,, Limba este cartea de noblețe a unui neam,, cuvinte din glăsuirea lui Vasile Alexandrii , care au fost meșteșugit alese să întâmpine cititorul la momentul când acesta deschide cartea ,, GALAXY,, care este un dar frumos de la slujitorii credincioși cuvântului scris. Le mulțumesc!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.