1 DECEMBRIE- ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI- Recepția oferită de CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA MONTREAL 

317526136_686842756343742_7089107919610401861_n - Copy

1 DECEMBRIE- ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI!

Recepția oferită de CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA MONTREAL 

Când am plecat din România, noi am luat țara cu noi în suflet, am îngrijit-o și am crescut-o în inimile și în comunitățile noastre și astfel în fiecare oraș unde trăiesc români este o mică Românie!
Comunitatea românilor din Montreal și împrejurimi este una dintre cele mai active și perene comunități asemeni unui arbore având rădăcini puternice dar și vlăstari plini de vigoare și speranță. Românii de aici nu și-au uitat graiul, datinile și portul.
Cu ocazia Zilei Naționale a României am răspuns cu bucurie invitației Excelentei sale, doamna consul Cristina Marinescu, Gerant interimar la Consulatul General al României la Montreal împreună cu Reprezentantul României în Consiliul Organizației Internationale a Aviației Civile, domnul Aleodor Frâncu de a participa la recepția organizată de Consulatul General al României la Montreal, în salonul Delegațiilor din sediul ICAO la Montreal. La eveniment au participat numeroase personalități ale comunității noastre precum și înalți demnitari, reprezentanți ai guvernului provincial, ai municipalității și diplomați străini. Am trăit momente emoționante ascultând imnul național al Canadei și imnul național al României după care au urmat câteva luări de cuvânt  ce au brodat elegant solemnitatea evenimentului.
Primul care a luat cuvântul a fost Reprezentantul României în Consiliul Organizației Internationale a Aviației Civile, domnul Aleodor Frâncu. In cuvântul său  domnul Aleodor Frâncu a subliniat importanta  actului Unirii din 1918 punând un accent deosebit asupra memorabilului zbor de la Iași la Blaj, care transporta actul de acceptare  și confirmare al  Unirii,  un zbor de mare importantă istorică care dacă nu ar fi existat probabil că istoria  ar fi  urmat alt curs, fiind un  ger năprasnic, o iarnă foarte grea, stratul de zăpada fiind foarte mare iar transportul în alt mod nu ar fi fost posibil.
Excelenta sa, doamna consul Cristina Marinescu a amintit celor prezenți despre  lupta străbunilor și jertfa înaintașilor pentru unire și pentru apărarea tării,subliniind faptul că avem o datorie morală de a ne apăra țara și neamul, de a  duce mai departe ceea ce au înfăptuit bunicii și străbunicii noștri.
Printre alte luări de cuvânt la fel de  emoționante și de solemne, s-a aflat și cuvântul  doamnei Magda Popeanu, Consilier municipal în districtul Cote-des-Neiges, membră a Comitetului Executiv, care a vorbit  despre integrarea românilor în spațiul canadian și despre aportul românilor, fiind parte din mozaicul cultural ce a  ajutat  la dezvoltarea metropolei Montreal.
Un frumos moment artistic precum Balada lui Ciprian Porumbescu ne-a făcut să vibrăm împreună cu strunele viorii și ne-a oferit un motiv în plus să fim mândri că suntem români.Un bufet cu nenumărate preparate culinare din care nu au lipsit nici tradiționalele sărmăluțe,cârnăciori sau zacusca românească a fost oferit spre deliciul invitaților alături  de un pahar de vin aromat.
 La această superbă recepție  am avut bucuria de a  reîntâlni numeroase personalități ale comunității nostre, artiști, cercetători, scriitori, profesori, oameni de cultură, jurnaliști,reprezentanți ai clerului, oameni de știință și  în aceeași măsură am avut bucuria de a  face noi cunoștințe și a întâlni oameni deosebiți. Printre personalitățile prezente la eveniment s-au numărat și  campionii mondiali la box: Lucian Bute, Leonard Doroftei și Adrian Diaconu,care au adus onoare României de-a lungul anilor și care ne-au făcut să fim mândri că suntem români. 
Mulțumim Consulatului General al României la Montreal pentru seara minunată oferită și transmitem pe această cale felicitări tuturor celor implicați în organizarea de excepție a evenimentului.         
Primind în dar atâtea momente frumoase petrecute împreună cu românii de aici doresc să transmit la rându-mi, tuturor românilor oriunde s-ar afla, multă sănătate, bucurie, spor, ințelepciune și speranță. Să fim mai buni , să fim mai uniți, primind și dăruind iubire celor din jur!
La Multi Ani România!La Mulți Ani Români!
A consemnat 
Mihaela CD
membru al Uniunii Scriitorilor din Canada,
membru al Ligii Scriitorilor Români,
Președinte al World Poets Association-filiala Canada
 

Mai citește: 

VERNISAJ ICOANE PE STICLA  ILEANA ANGHEL MEȘTER -CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA MONTREAL

O Nouă apariție editorială :  GLOBART Antologia  de artă contemporană în imagini -Artiști  români de pretutindeni 

Simpozion ,,1 Decembrie – Ziua Națională a României”

Măsurând clipa,o carte pentru biblioteci!

Mihaela CD laureata la Olimpiada Mondiala de poezie editia a 8-a 2022

1 milion de vizualizări! Vă mulțumim! Noi vă aducem România  mai aproape! 

A apărut noul număr! NOTE DE LECTURĂ: POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr. 9/ 2022

Ce mai e nou prin librărie?

De sărbători  FĂ CADOURI  INTELIGENTE! Dăruiește CĂRȚI ADEVĂRATE celor dragi!

Abonamente

CADOU ABONAMENT REVISTA PERSONALIZAT

Fă-i cadou unui om drag un abonament la revista Poezii pentru sufletul meu în format tipărit   și noi ii vom trimite o felicitare  personalizată în numele dumneavoastră  împreună cu prima revistă. Ofertă valabilă până la 31 decembrie!

75,00 CAD

QUATRO-Daruieste-i inimii tale bucurie! -in format TIPARIT (softcover)

Cumpara cele PATRU ”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele ‘Pasi de catifea(250 pag)”,”Uneori elefantii zboara”(250 pag) ”Focul din Noi” (240 pag) si ”Binecuvantare si chin”(250 pag) in format electronic si daruieste-i inimii tale bucurie! Comanda acum la pret promotiona,l inainte de lansare, pachetul QUATRO [990 pagini] in format TIPARIT [in valoare de 150 $] la numai 130$!

130,00 CAD

Card cadou GLOBART UNIVERSUM

Comandă un card cadou GLOBART UNIVERSUM iar cei dragi își vor putea alege singuri cărțile și revistele favorite! Dăruind cărți sau reviste faceți un cadou;inteligent, de suflet și; de durată!;

100,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.