”Paste în familie” la Domeniul ROMAN coltul nostru de rai romanesc la Montreal

 

337870702_891912645224352_138671119069331053_n

”Paste în familie”  la Domeniul ROMAN coltul nostru de rai romanesc la Montreal

Dragi prieteni,

In perioada Sfintelor Sărbători Pascale am fost binecuvântați cu temperaturi ce au depășit mult 20 de grade, o vreme deosebit de frumoasă și călduroasă cu mult soare. Aceeași căldură am resimțit cu toții în inimi la revederea cu prieteni buni, oameni dragi sufletelor noastre, la restaurantul Roman din Berthierville, minunatul nostru colț de rai românesc, unde ne simțim ca și în familie alături de dragii noștri români.

Pădurea adormită se trezea la viață, pâlcuri de toporași scoteau capul prin pătura de frunze uscate, zâmbind cu gingășie, dezmierdate de razele blânde ale soarelui primăvăratic.Ici-colo se observau printre arborii seculari pete încăpățânate de zăpadă încercând parcă să țină piept cu îndârjire fenomenului ce urma să le curme ultimul zâmbet glacial.

O multitudine de surprize plăcute ne așteptau din clipa în care am sosit, fiind așteptați de un iepuraș drăgălaș la intrarea în restaurant, personaj excepțional de bine interpretat de doamna Elena Grădinaru. Dintr-un coș viu colorat oferea oaspeților ouă de ciocolată.

Gazdele noastre au pregătit un meniu extrem de bogat și delicios desigur din meniu nelipsind drobul și ciorba tradițională de miel. Într-o vastă gamă de culori ouăle tronau în coșulețe la fel de viu colorate așteptând înfruntarea finală la rostirea tradiționalului ”Hristos a înviat”. Mi-a rămas oul cel mai mic la final,oferind din curtoazie întâietate doamnelor să aleagă culoarea preferată. Și de această dată vechea zicală ”Cei din urmă vor fi cei dintâi” s-a adeverit negreșit. Cu coaja solidă micuțul a câștigat duelul. Friptura de miel și porc deosebit de delicioasă stropită cu vin roșu a fost deplin savurată de meseni.

Un show de zile mari a fost oferit de artiștii responsabili cu buna dispoziție. Formația TRANSYLVANIAN SOUND & LIGHT având în componență pe Arpi Demeter și Alex Țuțuianu voce, Iulian Gugu la saxofon și Csaba Kiss la clape muzicieni deosebit de talentați, alături de cunoscuta artistă Cătălina Mirică.

Plăcuta surpriză a serii fost maestrul și virtuozul Marius Băețică artistul mărilor și oceanelor recent revenit dintr-o lungă croazieră de lux din îndepărtata Australie și Noua Zeelandă de unde ne desfăta privirile cu imagini de vis surprinse pe albastrul infinit, de pe luxosul pachebot,sau plajele de aur din țara cangurilor. Ne-au răsfățat cu șlagăre mai vechi și mai noi, dansante sau minunate melodii de pahar, menite să ofere o seară de neuitat. Fără nici o reținere pot afirma că și-au îndeplinit pe deplin misiunea într-un decor festiv. Seara întreagă a decurs într-o atmosferă de sărbătoare caldă și familiară, de altfel și titlul evenimentului a fost denumit foarte sugestiv de domnul Mihai Roman, proprietarul restaurantului, ”Paște în Familie” .

Doamna Mirela Popescu secondată de echipa de ospătari, a fost cea care s-a ocupat de bunul mers al servirii meniului. Pentru final nu-mi rămâne altceva de adăugat decât un MULȚUMIM din SUFLET tuturor pentru aportul adus, ca cea mai importantă sărbătoarea a creștinătății să o putem petrece în sânul familiei noastre canadiene formată din prieteni dragi de suflet.

HRISTOS A ÎNVIAT!

a consemnat

Johnny Ciatlos Deak 

jurnalist UJIR,

senior editor  GLOBART UNIVERSUM 

Mai citește: 

D-na ing Mariana Manu prin cartea sa aduce un omagiu meseriei de inginer!-SALUT ROMANESC DIN MONTREAL 

Ce mai e nou prin librărie?

Invitatie la concurs: Gala Artelor la ceas aniversar editia a 3-a- cu participare in revista de colectie nr 8 tiparita

Johnny Ciatlos Deak câștigă PREMIUL LIGII SCRIITORILOR  DIN ROMÂNIA ” CARTEA DE ANTOLOGIE SI CULTIVARE A VALORILOR LITERARE 2022” cu volumele GALAXY  editura GLOBART UNIVERSUM! 

Despre poeziile Mihaelei CD -George Calin -cronica literara  apărută  in  cartea Interpretarea timpului -comentarii  literare  si articole vol II editura  Ro cart 2022

EMISIUNI SALUT ROMANESC DIN MONTREAL-talk-show

Invitație de participare la antologiile tematice ”ÎMPREUNĂ” editura GLOBART UNIVERSUM *Montreal 2023

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.