Nora in cautatea identitatii -fragment -Prima dragoste

IMG_8649 - Copy

Nora in cautatea identitatii

Autor: Mara Popescu Vasilca 

 fragment

Prima dragoste

Nora aruncă pantofii de la ușă, o fac și eu, apoi se întoarce grăbită și încuie ușa. Eu o privesc atent. Ochii ei au o strălucire deosebită, suntem incitați, dornici, dornici de ceva ce eu nu știam că pot să-i dau. Felurile în care pot rata această ocazie sunt multe, unul poate fi să am o viziune melodramatică, să nu pot face nimic, Doamne ferește, mă gândesc îngrozit, altul să am o criză de responsabilitate sau chiar să refuz ca să nu mă fac de băcănie din cauza emoțiilor, cine mai știe? Dar acum trebuie să văd cum să fac ca să nu pierd esențialul, frumusețea momentului cu Nora, care este dispusă să mi se dăruiască.  Eu acum trebuie doar să mă concentrez, să pot să mă detașez de cunoștințele mele anatomice și chiar chirurgicale, să nu cumva să tai sentimentul care se crease din dorință, o dorință mai puternică decât rațiunea.

Oare, după ce facem dragoste, am să o iubesc sau detest? Iar mă gândesc prea departe. Oricum, e firesc, aceste gânduri sunt cele care ar trebui să se schițeze după, sau cu o umbră de ironie, sau de autoironie care vor fi scrise în poveștile mele cu femei importante, ce vor trece prin viața mea. Oare astea sunt realități sau le inventează mintea mea acum, ca să mă pună mai mult în încurcătură?  O fi adevărat că dragostea nu poate fi falsă sau adevărată, cred că trebuie doar să fie verosimilă.

Trage pulovărul de pe ea, rămâne cu sânii goi, nu mai avea nimic pe dedesubt. Acum eu iar văd dublu, mă frec la ochi, nu mai văzusem decât sânul mamei când eram mic și-l alăpta pe fratele meu. Sunt în fața unui miracol, al Norei, sunt mici și stau drept înainte. Mărturisesc că e un început greu. Mă înroșesc, mă ia de mână și mă duce spre dormitor, deschide. Un pat imens, cu perne și așternuturi fine, albe.

O privesc cum își scoate fusta, desface fermoarul și o lasă să cadă. Apoi pășește peste ea, iese de undeva de unde era protejată, o împinge în spate cu piciorul, pare conștientă de ce face. Se apropie de pat. Pune un picior pe margine și începe să-și tragă ciorapul în jos în timp ce mă privește cum trag și eu de pantaloni. Cred că am febră, am luat foc, ard, ardem amândoi, nu o mai las să scoată și al doilea ciorap că mă năpustesc asupra ei sărutând-o pe unde apuc. Îmi iau inima-n dinți și îi pun mâinile pe sâni. Mai pusesem mâna doar pe cei din laboratorul de anatomie. Ăștia sunt de necrezut, fierbinți, tari, senzuali. Parea că sunt turbat sau venit de cine știe unde și ard de dorința de a o avea. Ea nu se împotrivește, mă lasă să mă joc cu sânii pe care îi sărut și îi privesc continuu, de parcă ar fi fost cei care ar fi trebuit să contribuie la începutul înfruptării din fructul oprit. Nora închide ochii, eu o îmbrățișez, îi caut gura, o sărut. Acum sărutul e mult mai sigur și mai incitant, sunt amețit și iar mă ia cu frică, dar acum nu mai pot să dau înapoi, oare acestea sunt plăceri vinovate? O să trebuiască să plătim când o fi să dăm socoteală…

Mă uit la Nora, e la pieptul meu, realizez că există o atracție a contrariilor, nu e nici pe departe tipul de femeie de care aș fi vrut să mă îndrăgostesc. Cred că la nivel mental o să se conecteze, poate, și sufletul, cine știe. Nu am avut exemplele altora în situații reușite de îndeplinire a dorințelor. Poate că fericirea și reușita în viață nu depind de dorințele imediate, poate că e nevoie de răbdare, să ne cunoaștem mai bine pe noi, puterile noastre, să ne controlăm emoțiile, dar mai ales să renunțăm la ținte de neatins în momentul de față. Ar trebui să mă gândesc la niște soluții, cum să câștig lucruri valoroase, de durată, ca să ne fie bine. Nu cred că e momentul potrivit…

E dimineață. Nora e trează. O țin la pieptul meu ca pe un trofeu. E liniște. Îmi vin în minte versurile din poezia lui Eminescu. Nu știu altceva, nici ce să-i spun și nici ce să fac. O strâng la piept în semn de mulțumire, că mi s-a dăruit și îi amintesc:

Ce e amorul?

E lung prilej pentru durere,

Căci mii de lacrimi nu-i ajung,

Și tot mai multe cere.

 

De-un semn în treacăt de la ea

El sufletul ți-l leagă,

Încât să n-o mai poți uita,

Viața ta întreagă.

Îmi curg lacrimi de bucurie, simt pe pieptul meu alte lacrimi din ochii ei de femeie care mi s-a dăruit mie, un tânăr, a pus toată speranța ei de fată în mine, m-a bucurat și surprins cât de frumos e să iubești, să poți să te dăruiești, să dezlănțui dorințe încătușate de o viață de tineri neprihăniți. Totul într-un amestec de neștiință, curiozitate, dorință și început de ceva. Poate de dragoste?

-Hai să citim toată poezia, Valentin. Vrei? Și sare să aducă volumul de versuri ale marelui poet Mihai Eminescu. Mă acopăr de parcă mă rușinez, de el și de ea, femeia care m-a așezat în altă categorie, aceea a bărbaților. Se așeză din nou la locul ei. Deschid cartea la poezia care ne dusese într-o lume pe care noi nu o știam. O citesc de la început, în șoaptă, să nu ating vorbele cu puterea sunetului, să le mângâi înainte să le rostesc, să pot să le dau sens, să vadă că pe noi ne-au unit și bucurat.

Ce e amorul? E lung

Prilej pentru durere,

Căci mii de lacrimi nu-i ajung,

Și tot mai multe cere.

 

De-un semn în treacăt de la ea

El sufletul ți-l leagă,

Încât să n-o mai poțiuita,

Viața ta întreagă.

O simt pe Nora cum respiră calm. E conștientă de faptul că ea a dat primul semnal spre împlinire? O strâng ușor la pieptul meu, las capul peste pletele ei moi, ca gândurile, ca vorbele rostite, vorbe pe care nu știam că le știm, mă minunam, mă întrebam de unde sunt aduse? Din ce lumi, de la cine? Pot fi de la Dumnezeu? Ne învață el cum să iubim? Ne arată strada pe care și cu cine să o alegem în viață?

Dar încă de te-așteaptă-n prag,

În umbră de unghere,

De se-ntâlnește drag cu drag

Cum inima o cere.

-Ca noi, Valentin, spune ca să motiveze pornirea ei. Eu nu-i răspund. Citesc mai departe cu aceeași voce caldă, visătoare.

Dispar și ceruri și pământ

Și pieptul tău se bate,

Și totu-atârnă de-un cuvânt

Șoptit pe jumătate…

-Adică cum pe jumătate? Ridică capul și se uită la mine de parcă eu aș fi scris poezia sau caut să motivez contextul. Iar nu-i răspund. Iar citesc mai departe, o las singură să găsească rezonanța proprie în aceste versuri.

Te urmărește săptămâni

Un pas făcut alene,

O dulce strângere de mâini,

Un tremurat de gene.

Fac o pauză crezând că mai are ceva de spus. Nimic. E liniște.

Te urmăresc luminători

Ca soarele și luna,

Și peste zi de-atâtea ori

Și noaptea totdeauna.

 

Căci scris a fost ca viața ta

De doru-mi să nu-ncapă,

Căci te-a cuprins asemenea

Lianelor din apă.

Mă sărută peste tot. Acum simt că trebuie să fiu responsabil de acțiunile mele care au fost nesățioase.

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

Mai citeste : 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

AURELIA RÎNJEA-Recenzia romanului  BIANCA, PRINTRE CASTELE DE NISIP al scriitoarei MARA POPESCU – VASILCA

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Măiestria de a stârni emoții-Lacrimioara Iva -recenzie-Nora, in cautare identitatii-Mara Popescu Vasilca

PASI DE CATIFEA format TIPARIT (softcover)

Cartea Pasi de catifea a autoarei Mihaela CD vine sa confirme inca o data sensibilitatea si talentul poetei prin versuri care va vor mangaia sufletul. Cartea contine 250 pagini si 17 capitole insotite de incantatoare imagini color. Comanda acum la un pret de numai 35 CAD fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarei.

35,00 CAD

QUATRO-Daruieste-i inimii tale bucurie! -in format TIPARIT (softcover)

Cumpara cele PATRU ”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele ‘Pasi de catifea(250 pag)”,”Uneori elefantii zboara”(250 pag) ”Focul din Noi” (240 pag) si ”Binecuvantare si chin”(250 pag) in format electronic si daruieste-i inimii tale bucurie! Comanda acum la pret promotiona,l inainte de lansare, pachetul QUATRO [990 pagini] in format TIPARIT [in valoare de 150 $] la numai 130$!

130,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.