Silvia Mihalachi -GENEZA ÎNTREBĂRILOR.Cronică la ”Născut pentru a fi(Alt)cineva”

silvia mihailescu

 

 GENEZA ÎNTREBĂRILOR.Cronică la ”Născut pentru a fi(Alt)cineva”

Autor: Silvia MIhalachi

,,Întreabă-te pentru ce ai venit pe lume și caută-ți menirea,, Mihaela CD.

Pentru ce am venit pe lume? M-am întrebat, apoi citesc : ,,Experiențele de viață te conduc/ Spre zămislitele valori curate,,.  Mesajul lor m-au îndreptat să citesc cartea ,, Născut pentru a fi(Alt) cineva,, autor Mihaela CD.

Pentru mine, cititorul, coperta și titlul unei cărți  reprezintă ,,cartea de vizită,, și totodată un rol important de a-mi suscita interesul să aflu subiectul cărții. Privind imaginea de pe copertă, frumoasa imagine, am înțeles că este privirea care deja cunoaște subiectul și deslușirea dualității  din titlul ,, a fi cineva ,,și ,, a fi alt cineva,,.

Recunosc nu mi-a fost ușor să am curaj, da, să am curaj în a mă  lansa într-un subiect complex acela de a conjuga verbul ,, a fi,,  începând cu persoana mea: eu sunt ,, cineva, apoi ,tu ești ,,cineva ,, el, (ea) este ,, cineva,, și deodată apar cuvintele cheie ,, (alt)cineva,,.  Nu am continuat conjugarea, pentru că au venit, ca niște ispite întrebările pe care mi le-am adresat repetând vizual si vocal titlul cărții: te-ai născut ,,să fii cineva,,, sau,, să fii alt cineva,, decât ai fost, sau să fii și alt cineva pe lângă ce ești, ce-ai fost..?.Fiind în neputința  să-mi răspund,  nu puteam să parcurg lectura cărții.

Coperta mi-a pus întrebări,tot ea îmi răspunde prin cuvinte sihăstrie: ,,Secretul se află în tine și îl vei afla când vei fi pregătit(ă)! ,, Mihaela CD. Pregătită să citesc,  alături îmi este EUL, sunt întâmpinată ca într-un ritual  de o imagine sugestivă căreia mă supun,, momentul de meditație,, până la starea de,, Simțind exiști,,și ,,Exiști simțind,,. De bun început oratorul acestei cărți ,, Născut pentru a fi(Alt) cineva,, prezintă  cititorului ,, actul de naștere,, similar cu cel a fiecărei ființe: ,, TU, atunci când ai apărut,/altcineva a hotărât, nu TU/ Tu ești doar NOROCOS!,, .Prin alese cuvinte, versuri, aforisme, scriitoarea face un contur vieții, ca fiind ,, cel mai frumos dar pe care ți l-a făcut Dumnezeu,,. Cartea aceasta fiind ea însăși un model de ,, alt ceva,,  este un produs  novator în formă și fond, este un  cumul de multe valori deținute de autoarea cărții Mihaela CD: credință, iubire de oameni, măiestrie scriitoricească, inteligența documentării din multe domenii care  sunt compatibile să concerteze la unison pe parcursul celor 17 portative, într-o simbioză frumos avantajoasă dând unicitate între cuvânt și imagine. Ca la început de drum prin viață , autoarea transmite o urare frumoasă, ca  un sunet de vioară ,, Fă din viața ta cel mai frumos cântec de vioară!,, și totodată menționează că darul suprem primit prin suflul vieții rămâne în puterea, discernământul fiecăruia cum folosește arcușul pe vioară pentru a fi,,viața cel mai frumos cântec,,.

Într-o altă tonalitate, pe parcursul lecturii m-a însoțit ca un ,,ison,, faptul că  Dumnezeu ne-a acordat, ne-a înzestrat cu liber –arbitru, care este un dar și o mare, mare responsabilitate a fiecărui om… Întrebări ,, DE CE EU?, DE CE AICI?, DE CE ACUM?, DE CE AȘA ?,, sunt ceva normal , explicabil ,, Cogito ergo,,. Un labirint al întrebărilor și Firul Ariadnei este în scrisul, răspunsurile, soluțiile date de autoarea cărții,  concluzionate în versul, în laitmotivul ,,Secretul se află în tine, în tine și îl vei afla când vei fi pregătit,,. În procesul germinativ de formare a ,, omului om,, am întâlnit pe parcursul lecturi cum la întrebările de mai sus, subsidiar sunt și întrebările ,, Ce rol ai TU pe pământ? Cum ești TU în raport cu ceilalți? Ce faci TU pentru ceilalți?,,  care, nu numai citite se vor, trebuie răspunsuri materializare prin fapte, rezultatele și ecoul faptelor. În carte sunt date exemple de ce trebuie să faci, prin faptele tale să mulțumești lui Dumnezeu pentru darul suprem,, viața,, și anume,,Nu face umbră pământului,,, muncește, fă lucruri frumoase cum ar fi in a sădi o floare, un copac , în a dărui ceva,, fără să aștepți nimic în schimb,,.

Minunată alegere, din partea autoarei, scriitoarea-poetă Mihaela CD, a imaginilor de sfârșit de capitolul doi și începerea celuilalt capitol . Întrebările si răspunsurile sunt oglindite în mirajul a doi ochi de copil care este suprema dovadă a minunii divine si alți doi ochi deja meditativi, întrebători, dar care,, Încă nu știi, dar vei afla/Cine ești TU?  .  De aici ,de la această întrebare se revarsă  răspunsurile: ,,TU EȘTI UNIC,, EȘTI SPECIAL PENTRU CĂ EȘTI TU,,  Tu ești suma valorilor și a principiilor tale!,,.

Subiectul cărții  cuprinde   momente,  etape  existențiale  care își coordonează întrebările ce nu se vor mai opri de a se divide în alte întrebări, ca într-o ciuleandră, un dans care, cu fiecare întrebare accelerează ritmul vieții, ,, pentru a fi (Alt) cineva,, . Pe fiecare filă citită, privită, remarc nu numai o muncă asiduă de  bijutier, de fin observator al ființei umane  dintr-o multitudine de  unghiuri, ci și faptul că doamna Mihaela CD scriitoarea, poeta,psihologul s-a angrenat într-un joc subtil de sentimente și o pendulare între ani a unui,, eu,,  sensibil și frumos care își dăruiește din timpul ei  celorlalți, din dorința ca fiecare să-și găsească,, propria identitate,,..,,Fii autentic și original!Găsește-ți identitatea proprie!,,.

Lectura mă conduce în altă etapă a vieții  cea în care apar întrebările de genul  ,, CE VREI?,, Nu-ți place CINE EȚTI sau CE AI DEVENIT?,,. Aici apare personajul desprins din titlu ,, (Alt )cineva,,…dorința omului de a accede spre o altă treaptă a valorilor care să-i aducă fericirea. Este obișnuința în cadrul acestei lecturi, să așteptăm la întrebări și răspunsurile, îndrumările autoarei, precum un elev așteaptă explicațiile pedagogului pentru a putea să  afle ce își dorește pentru ,,a fi fericit,, .

După ce am citit deviza  ,,Caracterul tău este cel care te conduce până la capăt,, mi se prezintă mie, cititorul, ce  pașii sunt de urmat și anume: ,, Nu alege după bogăție , pentru că bogații sunt cei mai săraci sufletește!,, dar imperativ sfatul este ,, CAUTĂ! ÎNCEARCĂ! SCHIMBĂ!,, și modalitățile sunt pe măsura dorinței de a fi,, Alt cineva,,.  Ca intr-o oglindă deformatoare de imagine se arată( pag79) ,, alt ,, cineva. Imaginea pare să întrebe cititorul : îți place ce-ai fost, vrei sa fii alt cineva ?, privește, s-ar putea  să – ți placă, dar s-ar putea și să nu îți placă. Această dorință de schimbare este patronată de ,, liberul arbitru,, de dreptul de a risca, de a încerca ca o ,, șansă la fericire,,. Dar cel mai greu este să distingi ce-i bine și ce-i rău, un rol deosebit în acest sens îl au părinții și nu numai. Cele expuse în fraza de mai sus sunt prezentate de autoarea cărții prin  aforisme,, ,, Tu poți să fii  cine vrei/ când vrei tu,, sau ,, Riscă și încearcă!/ Zboară spre noi înălțimi!/E șansa ta la fericire!,,.

Cu fiecare capitol lectura mă impresionează prin migala, dăruirea cu care a fost modelat subiectul acestei cărți. În fiecare etapă prezentată, autoarea ține cont de întrebările individuale  la care are răbdarea, pregătirea sufletească și experiență de viață să dea răspuns ținând cont de diversitatea de caractere și  puterea de percepere a  cititorilor. Prin cuvinte cheie se arată importanța câtorva elemente cum, ar fi : ,,TIMPUL,,, și valoarea lui care este ,, inestimabilă, cunoscut este dictonul ,, times is money,,. Referitor la  ,,timp,, prin imagini( pag. 89, 93) sugestive, cuvinte, versuri  se prezintă avantajele folosirii lui judicioase, faptul că timpul îți aparține și este în favoarea ta, dar trebuie să știi că el nu este reversibil.  ,,Timpul  este cea mai scumpă AVUȚIE,, .

De remarcat în această carte este și forma de expunere scrisă, de prezentare a subiectului, subiect foarte interesant încât cuvintele cheie sunt scrise cu majuscule pentru a fi mai ușor reținute,  de a avea un efect  benefic asupra cititorilor, celor ce călătorim pe pământ în calitate de supremă făptură Dumnezeiască, cea de OM. Valoarea individului, dorințele lui sunt respectate  prin încurajări,, Gândește, Analizează, Acționează!,, îndemnuri pertinente și totodată prin prezentări se menționează și riscurile când ,, Dorința schimbării,,  ,,Pornit-ai pe un drum greșit/Și sensul vieții-i fără sens,,..Se repetă, deductibil,că întrebările cât și răspunsurile sunt în fiecare om, nu ni le spune nimeni noi înșine trebuie să ni le spunem și tot noi trebuie să ne dăm răspunsurile. Depinde ce facem, cum ne gestionăm darurile primite prin naștere la care se adaugă educația, măsura în toate : ,, Pregătește-te pentru ceea ce vrei să fii/ învață și muncește cu pasiune pentru visul tău/fă numai fapte bune ca să nu ai nimic de regretat/ Nimeni nu știe mai bine ca Tine de ce ești în stare și care îți sunt limitele!,, .

Mi-am adus aminte de întrebarea pe care mi-am pus-o la începutul lecturii ,, Pentru ce am venit pe lume?,, și acum opresc lectura să privesc imaginea omului în lumină și umbră, apoi  meditez asupra celor citite,, Nimeni nu poate trăi viața TA în locul TĂU,,.Încurajată dar și împovărată, de ceea ce sunt în unicitate mea , lectura îmi atașează întrebări ce  conturează sensul ,, Născut pentru a fi (lt) cineva,,. Întrebările sunt  vitale vieții cum sunt vitale răspunsurile la aceste întrebări. Cartea aceasta, pentru mine este unul din cele mai inteligente jocuri Puzzle, cu multe piese formate din  întrebări și răspunsuri ,  cu număr de culori prestabilit și multe nuanțe. De la începutul lecturii m-am ghidat, am primit ajutorul îndrumătoarei, autor Mihaela CD, prin conținutul cărții, în formarea, construcția acestui ,, cineva, sau (Alt) cineva,, care, sunt eu,  un simplu cititor ce nu știe încă  ,,Ce-i Fericirea/Unde găsești Fericirea/ De unde știi când o găsești.?,, sau este  -trop tard-. 

Privesc imaginea, ( pag 120) continui lectura, remarc cum autoarea a vrut spartă opacitatea  acelor doi ochi dându-le libertatea , să privească ,,Fericirea adevărată ce vine din vibrații ale sufletului care nu pot fi cumpărate pe bani,, ,, Fericirea este valsul bucuriei între inimă și suflet,,. Cu arta scrisului, autoarea însoțește pe acel ,, cineva,,  pe parcursul celor trei etape ale vieții: copilărie, maturitate bătrânețe, raportat la fiecare individ ,,fericirea,, are componente definitorii,,. Același cuvânt ,,Fericirea,, poate însemna altceva pentru o altă persoană,,… Dacă ,, iubirea,, și ,,fericirea,, în diversitatea lor de a se manifesta ,, formează un cuplu,este perfect ,, și totuși ,, poți să iubești și să nu fii fericit,,. Fericirea este o stare personală ,,iubirea este,, mult mai complexă în a o trăi, a transmite și  a o primi. Din punctul meu de vedere complexitatea problemelor de viață abordate de scriitoarea-poetă Mihaela CD prin întrebări,  răspunsurile, soluții,toate dau cărții ,,  Născut pentru a fi (Alt )cineva,,  valoarea, aspectul unui clasor special confecționat pentru ea, pentru această carte. Ca într-un lăcaș special, frumos aranjate stau versuri, aforismele, imagini, care exprimă valorile  trăirilor scriitoarei, a frământărilor și răspunsurilor ei.   ,,Fericirea  un vals al bucuriei/ între inimă și suflet,, și ea ,, merită căutată chiar dacă o cauți până la sfârșitul vieții,, . Ceea ce dă cărții caracter de ,, documentare,, sunt adevărurile, realitatea întrebărilor si răspunsurile aferente care formează un ,, tot unitar,,cuprinse între capitolele de la  ,, EXIȘTI,, până la capitolul,, EȘTI CINEVA,,. ,, Luptă pentru visele tale, nimeni nu o va face în locul tău,, este ca un motto  la începutul capitolului ,, LUPTA,,. Imaginea (pag. 137) este o alegere pe cât de frumoasă tot atât de sugestivă, ce exprimă venirea din visare cu trena dorinței spre real, pregătită cu toată fragilitatea si gingășia unei ființe umane de a lupta pentru ,,a deveni cineva,, împotriva valurilor vieții,,. ,,Tu singur trebuie să îți iei toate riscurile!,,.Acest capitol este nu numai un capitol de carte, el a fost mai întâi,, plămădit,, de autoare din multe capitole de viață personală,  observarea, implicarea benefică în lupta pentru a ajunge omul la limanul dorit. ,, Nu sta ca un spectator ce privește propria viață!,,.  Implică-te! pare a spune autoarea cărții  ,,Luptă cu tine însuți/,O luptă este viața/ Nimeni nu-ți garantează nimic,,. E grea lupta, dar mâna , suportul protector al autoarei, pentru cititorul ,, cineva,, se identifică,  se simte prin versurile ,,lupta cu viața înseamnă curajul de a privi mereu spre înălțime,, și  credința că ,,orice furtună a vieții va trece,,.

Cu importanță pe filele și conținutul acestei cărți este prezentată ,, RĂBDAREA,, ca făcând parte din viața fiecărui individ și importanța exercitării ei. .Exemple cu asocieri din viața umană , din natură, imaginile in alb și negru, aforismele cu ecoul lor reverberant toate susțin importanța răbdării în ,,a fi, a deveni ,,cineva,,. Răbdarea este o stare pe care autoarea o aseamănă cu ,,diamantul mai întâi  necesită tăiat și șlefuit ca sa strălucească,, .Toată munca, viața ca atare necesită răbdare. Cu bine-cunoscute mijloace scriitoricești autoarea menționează modalitatea de exercitare a răbdării tot așa cum au fost menționate  celelalte elemente,, AMBIȚIA, CURAJUL,CREDINȚA,,etcetera… ,,Să ai răbdare nu înseamnă să numeri toți arborii dintr-o pădure, ci să aștepți să crească,, Ceea ce îți întunecă figura, gândirea, (imagine  pag 154) este ,, nerăbdarea cel mai mare dușman al tău,, .Nu întâmplător  capitolul ,, RĂBDAREA,, este alăturat de capitolul  ,, ÎNȚELEPCIUNEA,,. În preajma tinereții înțelepciunea este reprezentată prin bătrânul care  te ia de mâna, la propriu și la figurat încă de copil,, (pag 160), este benefic dacă,, Ascultă sfaturile celor mai bătrâni căci ei au trecut deja prin lupta ta,, pentru că,, Valorile morale transmise unui copil în copilărie sunt un bagaj pentru întreaga lui viață,,. O grăitoare filă de carte, cuvinte – imagine (pag 164)  ,, Dacă vrei să ai sufletul curat nu murdări niciodată pe nimeni,, nici chiar cu o  picătură  de cuvânt scris,  îmi zic mie,  cititorul. În acest capitol rezervat,, ÎNȚELEPCIUNA,, capitol  cu a lui zeiță Atena, cuvintele înțelepte abundă prin aforisme:,, Bunul simț stă la masă cu omenia,,, ,, Înțelepciunea,,/ nu își compromite niciodată valorile morale pentru că știe că, odată pierdute, sufletul rămâne gol,,.Se remarcă  în acest capitol,pe lângă multe altele, versurile din poezia,,Înțelepciunea ta,, care concluzionează mesajul întregului capitol și chiar al întregii cărți, ,, Născut pentru a fi(Alt) cineva,,. Exemplul sunt versurile,, Experiențele de viață te conduc/ Spre zămislitele valori curate..,,și e de menționat că toate versurile acestei poezii sunt înțelepciune, wisdom, sagesse ..sau cum s-ar numi în fiecare limbă de pe pământ.

Nu pot să-mi continui lectura în celălalt portativ al cărții, fără să privesc, citesc (și să meditez, de ce nu..?) imaginea( pag.168) unde treptele spre ,,a fi cineva ,, sau,, alt cineva,, sunt din cărți,,.,, Cărțile au fost făcute pentru oameni,pentru a fi mai deștepți și mai înțelepți deci CITEȘTE!,,. Numai un suflet sensibil, credincios și dacă acel suflet sensibil și credincios mai aparține unei scriitoare-poetă și dacă numele ei  este MIHAELA CD , imaginea unui copil îngeraș cu mânuțele în rugăciune și ruga sfânta a lui,, Te rog, DOAMNE,fă-i pe toți oamenii buni,, nu sunt întâmplătore, sunt parte integrantă în capitolul de carte ,,CREDINȚA,,, care îmi spune ( ne spune),, Crede în creatorul tău!,,. Versurile ca niște porunci părintești din poezia ,, Credința-n bine,, cum ar fi :,, Crede în binele-omenesc/ Învinge răul ce-i făcut/ Cu binele…/Împarte-n jurul tău doar bine,, fac parte din pașii, treptele-cărți care trebuie să fie în  actul de naștere a fiecărui om, a fiecărui credincios, ,,Tu ești doar NOROCOSUL,, ești ,, Născut pentru a fi(Alt)cineva,, pentru că,,Cel mai frumos dar pe care ți l-a făcut Dumnezeu este viața,,.

Pe tot parcursul lecturii am avut acel sentiment plăcut că, nu am citit numai  o carte, ci am auzit cum îmi vorbește această carte. Se întărește această plăcută senzație când am vrut să deschid capitolul,, PUTEREA IUBIRII,,  vocea cărții îmi spune să revin la pag 127. Așa fac. De ce ?Pentru a privi dansul în doi,  a accepta că iubirea este jumătatea fericirii întru-un cuplu, că ele două sunt în tot și toate: ,,Iubirea este cel mai nobil sentiment,, iar ,, Fericirea înseamnă să dansezi după bătăile inimii iubitului tău,,. Pregătită de mediatoarea sentimentelor, stăpâna tărâmului iubirii , poeta Mihaela CD căreia îi slujește EROS ,  încrezătoare îmi continui lectura ,, Simțind candoarea iubirii,,prin aforisme, imagini, portative , note muzicale și un sărut , drept,, hrana sufletului (pag.194). Puterea iubirii,  ne spune autoarea prin aforisme că nu trebuie subestimată ea ,, …învinge distanța și trece oceane!/iubirea îmblânzește orice fiară/distruge orice bariere,,.În versurile poeziei ,, PUTEREA IUBIRII,, se motivează această putere,,Iubire-ai cheie magică în toate/chiar lacătele-nchise izbutește/,, pentru că,, Am fost creați din iubire și suntem dependenți de iubire !/ Toți avem nevoie de iubire, chiar și TU!,,.

Ce mult a contat în această specială, educativă, carte, interacționarea scriitoarei cu prezumtivul cititor încă de la începutul lecturii până la ultima filă,,. Câteva exemple,,/ Fă din viața ta ceva frumos/Ce faci tu pentru ceilalți/  Tu ești unic/Tu ești special/ Bucură-te de noul TU/,,  și în final,, Felicitări!Bucură-te!,,. Lectura mai cuprinde, până la momentul de care aminteam în rândurile de mai sus cel al,, Bucură-te!,, o punte imaginară prin  capitolul  ,,MIRACOLE,,. Toate elementele folosite de autoarea cărții în acest capitol,  poezie, aforisme, imagini au menirea de a face să înțeleagă cititorul călător pe drumul vieții că este,, Născut pentru a fi (Alt)cineva,/ ,, Tu ești un miracol, TU!/ Miracolul e-n tine tăinuit/ Tot ce-ai gândit ți- ai ales/Ție îți este astăzi dăruit!,,. Încurajările vin din partea autoarei față de personajul cărții care poate fi eu, tu, el,  adică, cititorii acestei cărți prin ,, TU ești cel care ai ajutat la aceste ,,MIRACOLE!,, cu ajutorul lui Dumnezeu ,,Dumnezeu te iubește/.. îți dă exact ce  ceri, dar nu imediat, ci la momentul pe care îl consideră EL oportun,,.

Drumul spre,, Happy ending!,, -,, Final fericit,, are bifurcații și alegerea drumului corect îți aparține în conformitate cu ce ai acumulat până aici, și dacă ai reușit să urci de la prima treaptă,, EXIȘTI,, și până la treapta ce definește scopul călătoriei prin viață,      ,, EȘTI CINEVA!,,. La momentul răscrucii de drumuri, momentul alegerii între cele trei indicatoare, direcția în care să te îndrepți tu, călătorul prin viață ești singur, decizia îți aparține. Un singur indicator are dublă direcție si acela este al iubirii care se află în toate ,,Love is everywhere,,  .

Încurajarea se face prin cuvinte,, Fii puternic, inteligent, concentrat,,/,, Important este să iei decizia bună, să nu te pripești și să nu te lași!,, să  perseverezi. Miracolul se întâmplă și el cuprinde o perioadă imensă de încercări, propriile tale încercări ce susțin încrederea în  putere, pregătirea de a decide ,,Tu ești miracolul,, .Drumul ales este cel care duce în etapa următoare, etapa schimbării ,, a fi alt cineva,, dacă îți dorește și te simți pregătit ,, SCHIMBĂ-TE!,, Forța e numai în tine.!,, .Este și atenționarea, ea este dată prin cuvintele îndrumătoarei,,Drumul vieții nu-i pavat cu flori, ci cu pietre dure, care îți șlefuiesc tălpile pantofilor,,.

Și în acest capitol al schimbării sau cu atât mai mult în acest capitol se pune accentul din partea autoarei, ca un bun pedagog, psiholog,  pe importanța fiecărui individ în deciziile pe care le ia, pentru că deciziile bune sunt rezultatul unei perioade de pregătire parcursă anterior. Imaginile de la pag 215  definesc dorința de schimbare care se exprimă  prin imensitate de valuri și gânduri prelucrate din diferite unghiuri de percepere. Un pas de popas în care ,, Dă-ți voie să fii fericit!,,  să fii ,,ALTCINEVA,,.,, Schimbările venita rând pe rând/Croite-s slove ce se plimbă-n gând/Venite-s să-mi formeze altă soartă,,. Frumoase versuri,  ce lung și greu a fost drumul până le ele …Imaginile( pag 124 și 129), sunt culori, nuanțe, umbre și lumini printre lacrimi, întrebări și zâmbete. Toate au contribuit la reflecția de uimire a ceea ce i se întâmplă: ,,Nedumerit, mirat se întreabă,, Să văd plânge-voi eu, ori alt cineva?,, care are același trup dar cu multe schimbări la nivel mintal și comportamental,  un nou,, TU!,,. Răspunsul îi este dat, îl percepe când trăiește starea dorită  ,, EȘTI CINEVA!,,. ,, După atât de multă muncă și străduință/ Iată și satisfacția ta ,,Bucura-te!,, ,, Scena vieții îți aparține!,,. La scenă deschisă printre aplauzele cititorilor, ( deci și aplauzele mele,)  se recită poezia ,, Născut pentru a fi altcineva,,de către poeta,distinsa doamnă Mihaela CD ce ne prezintă într-un ,, FINAL FERICIT,, poemul vieții pe parcursul căruia  ,, Valorile și calitățile pe care le ai  dau frumusețe sufletului tău,, . Un glas de cititor întreabă…Aud doar răspunsul ; ,, Eu omul Mihaela CD , artista sau scriitoarea, sunt un tot unitar ca o sferă care nu are capete, laturi,început sau sfârșit,,.

 Mai țin cartea lângă mine ,, CARTEA VORBITOARE,, , cum am denumit-o și ea  m-a atenționat  că  puzzle-ul vieții mele este completat cu multe piese-întrebări, dar am lipsă mule  piese – răspunsuri. Atunci în imaginația mea, între geneza  întrebărilor și ecoul răsunător al răspunsurilor am simțit încurajarea scriitoarei – poetă  Mihaela CD care prin filele acestei cărți îmi vorbește :,, Fă din viața ta, care este cel mai frumos dar de la Dumnezeu, fă cel mai frumos cântec de vioară, și  în tine vei găsi răspunsurile,,. Și mi-a mai spus ,, Dă-ți voie să fii!,, că nu-i prea târziu.

Viața este un dar de la Dumnezeu și-i mulțumesc din suflet..!

Cartea ,, Născut pentru a fi(Alt)cineva,,este un dar de la autoarea Mihaela CD căreia îi mulțumesc (tot)din suflet!

…Apoi voi mai rătăci printre   întrebările, răspunsurile din această ,, carte vorbitoare,, . 

Un cititor care a citit și a ascultat cum îi vorbește cineva ,, NĂSCUT PENTRU A FI ALTCINEVA,, 

Silvia Mihalachi

 

 
 

Mai citeste:

Silvia Mhalachi-NEBUNIILE DE ,,LA CASA DE NEBUNI,, PE TOT MAPAMONDUL

Silvia Mihalachi,IMPRESII -PRIN OCHII MEI

Silvia Mihalachi *Cugetand

Silvia Mihalachi*Impresii* ”GENESIS,, O CARTE MANUAL DE INTUIȚII

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

Rezultatele concursului GALA ARTELOR editia a 2-a*diplome (participantii la revista nr4)

Ce mai e nou prin librărie?

SUSTINE SCRIITORUL ROMAN!  Cultura se pastreaza prin scriitura!

 
 
 
 

Card cadou GLOBART UNIVERSUM

Comandă un card cadou GLOBART UNIVERSUM iar cei dragi își vor putea alege singuri cărțile și revistele favorite! Dăruind cărți sau reviste faceți un cadou;inteligent, de suflet și; de durată!;

100,00 CAD

Revista de colecție TIPĂRITĂ nr 9/2022 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 9 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.