Trandafir Simpetru* Adio

trandafir Simpetru

 

Adio 
 

Autor:Trandafir Simpetru

319281627_1310846899458687_2452987021348722218_n
 
 
 

DespreTrandafir Simpetru:

324338536_838421750784672_8962722155503350344_n

Volumele publicate
1.Suflete înghețate, poezii, ed. Alma, Galați 1990, 2. Prizonierii umbrei, poezii, ed.Setra, Brăila 2001. 3.Dezlăcrimarea nopților, poezii, ed. Setra,Brăila 2001. 4.Privește, visând iubito,poezii,ed.Setra,Brăila 2002. 5. Furia îngerilor, poezii, ed. Amurg sentimental,București 2003.6. În pas cu orologiul, poezii,ed. Amurg sentimental, București 2003.7. Pașaport spre libertate, poezii,ed. Amurg sentimental, București 2003.8. Aventură cu moartea, poezii, ed. Amurg sentimental, București 2004.9. Perorând printre fluturi, poezii,ed. Amurg sentimental, București 2005.10. Tinerețe furată, roman,ed. Amurg sentimental, București 2005.11. Punct și de la capăt, poezii,ed. Amurg sentimental, București 2006.12. Trepte de lumină, poezii, ed. Amurg sentimental 2006.13.Statornice clipe, poezii, ed. Amurg sentimental, București 2006.14. Privighetori de rouă, poezii, ed. Amurg sentimental, București 2008.15. Faliment sentimental, poezii, ed. Teocora, Buzău 2009.16. Făurei – dragostea mea, însemnări, ed. Anca print, Buzău 2010.17. Pe contrasens spre criză, poezii, ed. Rawex coms, București 2010.18. Lacrima lui Eminescu, poezii,ed. Rawex coms, București 2011.19. Pădurea de gheață, poezii,ed.Dacia, Cluj 2011,20. Prințesa de Istrița, poezii, ed. Teocora, Buzău 2011,21. Ard în lacrima ta, poezii, ed. Rawex coms, București 2012,22. Poveste de viață, însemnări, ed, Rawex coms, București 2012 etc…
,,Trandafir Sîmpetru s-a născut la 19 aprilie 1962, în comuna Jirlău judeţul Brăila, debutează la vârsta de 15 ani cu poezia ” Voinţa noastră” în revista „Luceafărul”.
” Trandafir Sîmpetru prin poezia sa, ne aruncă într-o vârtelniţă de tropi, un fel de cod de lăsat nedecriptat, spre a nu-i strica mecanica interioară şi organizarea alogică. Acest copil teribil al poeziei româneşti mai are multe de spus. Mă bucur că l-am cunoscut şi i-am îndrumat paşii pe acest tărâm al literelor care nu este deloc uşor….”
( Adrian Păunescu, Brăila 1986 )
” După fiecare poezie bună, pe care o citesc, a poetului Trandafir Sîmpetru, mă înalţ şi mă întreb uimit:
Cine a făcut atâta gol în jurul meu?
O floare sau chiar Dumnezeu? ”
( Fănuş Neagu, Brăila, noiembrie 1988 )
Poetul Trandafir Sîmpetru are publicate până în prezent peste 42 de cărţi. O adevărată valoare artistic – literară. Este un OM sensibil scrie cu condeiul sufletului, mereu plin de inspiraţie şi stăpân pe lumea sa interioară. Poeziile poetului Trandafir Sîmpetru îmbracă o formă aparte de expresie cu metafore bine conturate, pline de sensibilitate.
În poeziile poetului întâlnim pete de culoare, urme, suflet, iubire mesaje ce transmit descumpănirile vieţii din zilele noastre.
În 2004, Trandafir Sîmpetru pleacă în Spania pentru un loc de muncă în cadrul redacţiei unui ziar care se ditribuia în comunităţile româneşti din Franţa, Italia, Spania şi Portugalia.
În Spania a publicat „Tinereţe furată”, roman ce pune accent pe terorismul internaţional şi atentatele cu bombă de la metroul din Atocha, dar şi pe zdrobirea comunismului din România.
Pentru acest volum, Trandafir Sîmpetru a obţinut locul I la Festivalul Internaţional de Carte din Madrid, dar şi premiul Primăriei Madrid.

Mai citește: 

Trandafir Simpetru-Despre Mihaela CD -Iubeste-ma in fiecare anotimp

Silvia Mihalachi – AMIRALII POEZIEI DE DRAGOSTE,MIHAELA CD și TRANDAFIR SIMPETRU -Dialog peste ocean

SĂ TE CHINUI CU UN SĂRUT…

GURA TA SE STRIVEȘTE DE UMĂRUL MEU…

Impresii după tripla lansare de carte de la SINAIA

Lacrimioara Iva *A simți dincolo de distanțe și tăceri!*recenzie DIALOG PESTE OCEAN

mk_OM-CN-BCe-NA

 

Mai citește: 

EMISIUNI SALUT ROMANESC DIN MONTREAL-talk-show

VASILE BELE -SEMNAL EDITORIAL. ANTOLOGIA GALAXY. AUTORI ROMÂNI CONTEMPORANI VOL 2

Leonid Șaramet-DRAGOSTEA PIERDUTĂ

DACĂ DRAGOSTE NU E NIMIC NU E -Gheorghe Gheorghiu revine la Montreal de Valentine’s Day!

INVENTAREA „IADULUI” ȘI AL „RAIULUI” MIJLOACE DE A EDUCA OMUL DE LA ÎNCEPUTUL CREȘTINISMULUI PÂNĂ ÎN PREZENT-Al Florin Tene

Abonamente 2023 la revista de colecție POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

SUSTINE SCRIITORUL ROMAN!  Cultura se pastreaza prin scriitura!

Ce mai e nou prin librărie?

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-FORMAT TIPĂRIT(softcover)

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-este o carte bilingvă de aforisme, reflecții, versuri și enunțuri motivaționale ce poartă semnătura autoarei Mihaela CD. Imprimată full color conținând imagini extraordinare, cartea te va cuceri pe loc datorită pozitivismului pe care îl degajă. Autoarea va oferă gratuit un semn de carte și livrare gratuită pentru comenzile făcute înainte de 31 decembrie!Comandă acum cartea care te va ajuta să iți descoperi forțele ascunse!

55,00 CAD

Blessing and Torment -în limba engleză- FORMAT ELECTRONIC (ebook-pdf)

Blessing and Torment- este un volum de poezii din suflet si pentru suflet al autoarei Mihaela CD, care reprezinta o traducere din limba romana în limba engleza și o adaptare a cărții de poezii Binecuvântare și chin. Volumul conține 250 de pagini imprimate color. Comanda acum volumul Blessing and Torment în format electronic(ebook) și vei primi cartea ta în email în mai putin de 24 de ore. In plus vei primi gratuit din partea autoarei încă o carte în format electronic (pdf) pentru comanda ta făcuta înainte de 31 decembrie. Mai ieftin mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

BINECUVANTARE SI CHIN( softcover)

Volumul de debut al autoarei Mihaela CD ne ofera un vast buchet de sentimente parca traindu-si viata prin poezie. Volumul viu colorat contine imagini din arhiva personala. Un volum amplu, 250 pagini, structurat in 17 capitole cu tematica diversa. Cumpara acum si vei primi in dar un semn de carte si un cupon de reducere de 30% la urmatoarea carte.

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.