DĂRUIND DIN CEEA CE EȘTI*Cuvânt înainte de AURELIA RÎNJEA*PRIN ROUA GÂNDURILOR

RG-left

PRIN ROUA GÂNDURILOR

Cuvânt înainte de AURELIA RÎNJEA

DĂRUIND DIN CEEA CE EȘTI

În cartea PRIN ROUA GÂNDURILOR, apărută la Editura Globart Universum, Montreal, Canada, 2023, de mână cu autoarea MIHAELA CD,  pășim prin roua de gânduri, în dimineața crudă, ce încă păstrează inocența și comorile copilăriei, alături de omul matur care acum este, care a știut să adune polenul și să-l metamorfozeze în Cuvânt, pe care să-l așeze apoi în faguri de timp, în sufletelor celor care îi cunosc  comorile, personalitatea și realizările.

Așa cum albina se orientează în drumul ei spre casă după direcțiile de vibrație ale luminii (fenomenul de polarizare), așa și MIHAELA CD își urmează întreg parcursul său existențial, având repere autentice, sădite adânc în sufletul ei, cu rădăcinile vii pe aceste plaiuri românești.

Cu un concept grafic de excepție, cartea ne oferă eseuri, impresii, articole, recenzii şi cronici literare, care și ele sunt adevărate bijuterii literare.Cum bine ne spune domnul JOHNNY CIATLOȘ DEAK, fiecare „avem propriile scări de valori și judecați”, dar și aspirații și vise tainice.

MIHAELA CD scrie solar, promovând virtuțile umane creștine, sădindu-le în solul roditor al generațiilor viitoare, în marea Bibliotecă a Umanității, spre a dăinui peste timp.Se dovedește a fi o bună cunoscătoare a condiției scriitorului din Țară și din lume, mai ales în contextul actual.            Într-o lume mercantilă și plină de agresivitate, cu scări de valori răsturnate, manipulată din umbră de forțe ce vor să distrugă cu orice preț umanul, sufletul poetului cu greu își face în jur un spațiu vital, spre a dărui lumii ceea ce Creatorul i-a încredințat să facă.

Printre stropii de bucurie pe care ni-i oferă, câțiva ajung și la mine despre cărțile mele, ediții bilingve, româno-franceză, apărute la Ed. LUCVAL&KEN, 2022, alături de recenzii pentru cărțile scriitoarelor Mara Popescu – Vasilca și Aurelia Oancă.

Autoarea ne împărtășește cu dezinvoltură bucuria primirii și oferii de daruri spirituale, cărți și reviste care vin din țară sau pleacă spre țară. Un poștaș, precum un Moș Crăciun, împarte bucurii, cu „aromă” de România, cu spiritul creator al acestui minunat și sfânt popor.

Cât de mult înseamnă un dar oferit din inimă, din partea cuiva, în această singurătate existențială, din ce în ce mai profundă și generalizată!Adevărate nestemate, sunt cronicile despre cărțile scriitorilor: Sandu Chiva, Aurelia Rînjea, Simona Mihuțiu, despre ANTOLOGIA GALAXY în 4 volume, publicată la Editura Globart Universum. Gânduri care ne sensibilizează memoria și viața, despre prietenia adevărată, despre adevăr și  credință, despre iubirea și respectul față de părinți, față de personalități marcante ale vremii, despre fericirea ale cărei fructe de aur își are rădăcinile lăuntric, în noi, în raiul din suflet.

Emoții literare împărtășite cu Carmen Doreal, Gabriela Raucă pentru ca bucuria să fie deplină, într-un dialog cu sufletul, cu Dumnezeu, cum știe atât de bine poeta s-o facă,  alături de  bucuria de a fi împreună, precum Evenimentul Lansării de carte, de la Sinaia  din 3 iulie 2022, atunci când Dumnezeu a limpezit drumurile și ne-a deschis oportunități pentru a ne întâlni.

Autoarea ne împărtășește Lecția Iubirii, pe care dumneaei a învățat-o încă din copilărie de la cei dragi, o lecție de dat mai departe spre a fi învățată, trăită și dăruită.

Lăuntric, autoarea își ascultă muzica sufletului, în bătăile de „fluture” ale inimii, ca apoi să își poarte cu demnitate menirea.

Volumul este reprezentativ, o adevărată carte de vizită, cu un cod unic personal, dar și de natură divină, prin harul cu care a fost binecuvântată.

Ce înseamnă să faci o recenzie?În viziune mea, înseamnă să privești prin ochii tăi, dar și prin ai scriitorului, pentru a înțelege ce a vrut acesta să spună, înseamnă să pri-vești ca într-o hologramă, când vezi doar dacă privești pe direcția Laserului care a creat-o.Este un demers curajos, res-ponsabil, constructiv și drept,prin care să împărtășești bucuria acolo unde există,să promovezi umanul și adevărata valoare.

 Aici o recunosc din plin pe distinsa doamnă MIHAELA CD, care rezonează tainic prin firele nevăzute ale iubirii de Cuvânt, cu toți cei care o admirăm, îi suntem alături și îi recunoaștem contribuția imensă la promovarea culturii românești.

Iată cum scrisul, poezia, ne face să fim aproape unii de alții, ne întinde o mână binecuvântătoare, care  întru spirit, ne ține mereu pe recepție, bucurându-ne că „suntem”!

AURELIA RINJEA

Cu un palmares literar și artistic de excepție, scriitor, poet, jurnalist, artist plastic și cronicar, distinsa scriitoare MIHAELA CD știe să se dăruiască pe sine, din ceea se dumneaei este, să ne ofere bucurii și lecții de viață.O felicităm cu prilejul apariției acestei minunate cărți și o asigurăm că îi vom fi alături și în viitor, în grandioasele sale proiecte culturale!

Cu prețuire,

prof. AURELIA RÎNJEA

Membru al World Poets Association România
Membru al Uniunii Scriitorilor de Limba Română

 

mk_OM-CN-BCe-NA

Mai citește: 

 Johnny Ciatlos Deak- editor *videoclip lansarea cartii Prin ochii mei

Datoria scriitorului de a lumina tânăra generație-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-COPIII ȘI POEZIA, Aurelia Rînjea

Invitație de participare la antologiile tematice ”ÎMPREUNĂ” editura GLOBART UNIVERSUM *Montreal 2023

Spiritul superior al Păpușarului-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-PĂPUȘARUL, Aurelia Rînjea

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

Radio Power Love -despre revolutia din Canada-Mihaela & Johnny CD- realizator Lucian Dumbrava

Căutând copilul din noi-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-ADAGIETTO, Aurelia Rînjea

Jurnalista ANA MARIA SURUGIU despre interviul cu Nadia, Presedintele Basescu la emisiunea SALUT ROMÂNESC DIN MONTREAL

Evenimentul Magia Slovelor – Montreal 28 ian 2023

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

Ce mai e nou prin librărie?

TRIO! Cadoul tau de suflet! FORMAT TIPARIT (softcover)

Cumpara cele TREI ”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele ”Uneori elefantii zboara”(250 pag) ”Focul din Noi” (240 pag) si ”Binecuvantare si chin”(250 pag) in format tiparit si ofera-ti un cadou de suflet tie, sau celor dragi tie! Comanda acum la pret promotional de 95$ (Pret intreg 115$) Pachetul TRIO contine 750 pagini color pentru sufletul tau!

95,00 CAD

Pachet TRIO LOVE-format TIPĂRIT (softcover)

Pachet TRIO LOVE este un pachet de 3 volume de poezii romantice :PAȘI DE CATIFEA, DIALOG PESTE OCEAN și IUBEȘTE-MA ÎN FIECARE ANOTIMP, însumând 700 de pagini în care veți pluti pe valul iubirii bucurându-va privirea cu imagini și picturi color care îmbogățesc trăirea. Comanda acum la preț promoțional pachetul TRIO LOVE la 95$ (Preț întreg 105$) și veți primi gratuit trei semne de carte din partea autoarei

95,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.