O seară magnifică- lansarea cărții  PRIN OCHII MEI autor Mihaela CD  la Domeniul Roman -Canada

283682819_1440876039676002_105699326660803693_n

O seară magnifică- lansarea cărții  PRIN OCHII MEI autor Mihaela CD-  la Domeniul Roman -Canada

 Așa cum  ne învață datina creștină,  că orice prunc sosit pe această lume trebuie să fie botezat, tot așa  al optulea copil de suflet al autoarei Mihaela CD cartea de proză Prin ochii mei  a avut parte de un superb botez  fiind lansată pe data de 4 iunie 2022  în cadrul evenimentului intitulat foarte sugestiv  ” Să dansăm pe valul libertății ”. Domeniul Roman din localitatea Berthierville  care reprezintă colțul nostru de rai românesc, locul de întâlnire al românilor -canadieni din zona Montrealului,  a găzduit evenimentul mult așteptat.

Sala  restaurantului a fost pregătită de sărbătoare iar bunătățile apetisante preparate  în bucătărie așteptau  să fie așezate pe mese. Distinșii oaspeți au onorat invitația la acest eveniment deosebit sosind din diverse colțuri ale provinciei Quebec și nu numai  căci  ne-au  încântat cu  prezența la eveniment  și două familii sosite din îndepărtatul Moncton oraș situat în  provincia New Brunswick la o distanță aproximativă de 700 de km.

Musafirii au fost întâmpinați la intrare de însăși autoarea Mihaela CD și  de editorul  cărții ciocnind câte o cupă de șampanie și înmânându-le fiecăruia câte  un exemplar din cea mai noua carte a autoarei Prin ochii mei.

Pentru a avea o  imagine cât mai concretă a superbului eveniment vă invit  să parcurgem împreună momentele memorabile ale serii.  Cuvântul de bun venit a fost  adresat de distinsa  doamnă Edviga Iordachi deja cunoscută pentru rolul de prezentator în cadrul evenimentelor organizate de revista Poezii pentru sufletul meu, editura Globart Universum și de Universum VIP studios.

Programul  serii a fost  alcătuit din două părți,prima dedicată lansării de carte și a doua parte  dedicată muzicii  și dansului. În prima parte a programului  luările  de cuvânt au fost intercalate cu  momente artistice deosebite de muzica și poezie.

Primul val de aprecieri și aplauze pe deplin meritate au revenit doamnei Elena Grădinaru după recitarea impecabila a poeziei, ”Iubiți-vă voi oameni”  poezie   aparținând  autoarei Mihaela CD  ce va face parte din volumul în curs de publicare:  ”La casa de nebuni”

La doar câteva minute după acest frumos moment poetic, virtuosul Marius Băețică ne-a răsfățat auzul și ne-a încântat inimile cu superba  melodie ”ADAGIO”. Ovațiile și aplauze freneticele au urmat imediat ce arcușul viorii s-a oprit să mai mângâie strunele minunatei sale viori de un negru  de abanos decorată cu diamante sclipitoare.

Șarmanta doamnă Edviga Iordachi revenind la microfon a vorbit  publicului  despre  activitatea literară și publicistică a Mihaelei CD incluzând  și participarea la diverse festivaluri și  concursuri literare și enumerând câteva  dintre  medaliile și diplomele obținute de aceasta. 

Renumitul și talentatul cântăreț George Șomle a fost primit de public în aplauze îndelungate, prima melodie a serii fiind un cunoscut șlagăr al anilor 80′ din repertoriul românesc iar pe parcursul întregii  seri a interpretat și melodii din repertoriul international care  au incantat  auditoriul.

A succedat la microfon doamna Ana Maria Surugiu jurnalistă de excepție cu peste 40 de ani de  activitate  atât  în Romania cât și în Canada. Domnia sa a subliniat calitățile de jurnalist și cronicar ale  scriitoarei Mihaela CD pe lângă cele de scriitor și poet,  și a  făcut referire la recenzia scrisă de doamna profesor Aurelia  Rînjea  cărții  Prin ochii mei.

Îndrăgita artistă Cătălina Mirică ne-a încântat cu o melodie superbă intitulată ” Nouraș” interpretată cu mult profesionalism  și demonstrând încă odată calitățile sale vocale și  faptul că muzica ocupă un loc extrem de important în viața  sa. După binemeritatele aplauze pe scenă a fost invitată doamna Ileana Anghel Meșter o talentată pictoriță cu o colecție impresionantă de icoane pe sticlă dar și o poetă cu mult har. Deși este plecată de câteva decenii din țara  natală, domnia sa s-a prezentat publicului asa cum ne-a obișnuit,  ca  fiind o moață  neaoșă din Abrud,  fiind  foarte mândra de originile sale. Doamna Ileana Anghel Meșter a citit recenzia distinsului domn profesor Victor Manole cuprinsă în finalul  cărții  Prin ochii mei.

După doamna Ileana Anghel Meșter, locul pe scenă i-a revenit îndrăgitei  cântărețe doamna Paula Alecu o artistă ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, domnia sa fiind foarte populară în rândul românilor canadieni și nu numai fiind mereu prezentă în mijlocul comunității la diverse evenimente culturale.Cu un timbru vocal plăcut și energic stăpânește cu mult profesionalism un spectru larg de genuri muzicale cu care încântă publicul ori de câte ori se află pe scenă. De această dată ne-a cântat și încântat cu superba melodie ”Acasă-i România”  fiind acompaniată la clape de  talentatul instrumentist domnul Vasilică Cojocaru.

În calitate de editor al volumului Prin ochii mei  am dorit să mă adresez celor prezenți pentru o scurtă prezentare de ansamblu a cărții Prin ochii mei punând accent pe recenzia scrisă de doamna profesor Violeta Bobocea care felicita autoarea pentru modul cum tratează și descrie în cartea sa  problemele  lumii contemporane și o considera ”un mesager al iubirii și al frumosului, al binelui dar și al adevărului, al slovelor încărcate de lirism și sensibilitate” 

Înainte de a părăsi scena am invitat-o în  aplauzele celor prezenți, pe autoarea superbei cărți Prin ochii mei scriitoarea  Mihaela CD adresându-i cele mai calde și sincere felicitări pentru păstrarea verticalității și a simțului civic cu care a apărat dreptul la libertate,pentru demnitatea și tăria de caracter de a expune versiunea nealterată a realității pe care o trăim și o experimentăm în viața cotidiană. În semn  de apreciere  și mulțumire pentru implicarea atât de activă în apărarea valorilor sănătoase, într-o societate tot mai confuză și zdruncinată i-am oferit Mihaelei CD  un superb buchet de flori de un rosu aprins, înflăcărat!

Scriitoarea Mihaela CD a adresat mulțumiri tuturor celor care au contribuit la reușita  acestui eveniment  mulțumind deopotrivă celor prezenți cât și celor care nu au putut fi prezenți, prieteni, cititori, colegi, colaboratori  sau membri de familie și  tuturor celor care au scris recenzii și cronici literare despre cartea sa, menționând în mod deosebit  pe cei care  au luptat pentru libertate la Ottawa și cărora le-a dedicat poezia : ”Venit-am sa rămânem pe pământ” pe care a recitat-o în prima audiție fiind o poezie care se va afla în următorul sau volum ”La casa de nebuni”.

Vădit impresionați de recitarea autoarei Mihaela CD, cei prezenți în sală au răsplătit-o cu aplauze îndelungi iar doamna Otilia Tunaru, fondator și director al școlii românești Junimea Romană din Montreal a luat cuvântul felicitând-o pe Mihaela CD , urmată fiind la microfon de domnul Cezar Pelin, preot român la Moncton, New Brunswich,  care a adresat cuvinte călduroase și felicitări atât autoarei  cât și întregii comunități.

Cu acest moment festiv s-a încheiat prima parte a serii, iar după o scurtă pauză în care s-au făcut fotografii și Mihaela CD a acordat autografe cititorilor a urmat un alt moment  minunat  și solemn în care tortul  purtând  imaginea  cărții Prin ochii mei a fost adus într-o ploaie de steluțe iar spațiul restaurantului a răsunat de minunatul ”La mulți ani, Sa trăiți o mie de ani” de Radu Ile.

Artista Cătălina Mirică aflată la microfon a plusat momentul solemn cu tradiționalul La mulți ani sprijinită cu ardoare de întreaga sală. În clinchetul paharelor de șampanie dar mai cu seamă într-o atmosferă ce radia o energie extrem de pozitivă  s-au exprimat felicitări,urări de bine și la cât mai multe volume publicate.

O surpriză muzicală deosebit de savurată a fost melodia pe versurile Mihaelei CD la care ea însăși a compus și linia melodică ”Românii din lumea mare”cântată cu mult entuziasm de artista Cătălina Mirică pe superbele acorduri de acordeon ale maestrului Marius Băețică iar în câteva clipe s-a încins  o horă de proporții,  ce s-a extins pe toată suprafața restaurantului,clipe unice trăite cu intensitate și rezonanță maximă.

Cântec, dans și voie bună sunt cuvintele cheie ce vor descrie a doua parte a evenimentului! Cei cinci artiști prezenți Cătălina Mirică, Paula Alecu,George Șomle,Marius Băețică și Vasilică Cojocaru  n-au precupețit nici un efort pentru a crea și oferi  invitaților un spectacol de zile mari presărat fiind de o bogată varietate de melodii dansante și de pahar. În tot acest timp gazdele noastre au servit un meniu bogat și foarte gustos ce a cuprins  un aperitiv tradițional românesc  garnisit după gustul și tradiția românească  cu salată de boeuf și salată de vinete,  urmat de un platou principal cald  alcătuit din diverse fripturi  aromate, cartofi  și salata , ce au fost udate apoi  cu o Fetească Neagră sau o Grasă de Cotnari. Nu au lipsit nici delicioșii mititei spre răsfățarea papilelor gustative iar tortul festiv a fost  servit alături de un pahar de șampanie rece.

Ringul de dans a fost solicitat la capacitate maximă pe toată durata  evenimentului , șlagărele și hiturile în vogă au făcut deliciul dansatorilor. La ceas târziu în noapte,când energia și entuziasmul au cedat în fața oboselii dar pe deplin satisfăcuți de reușita evenimentului am urat gazdelor noastre  de la Domeniul Roman o noapte liniștită urându-ne la revedere și  pe curând!

În liniștea calmă  ce învăluia pădurea de arțari canadieni doar goarna unui vapor de pe bătrânul fluviu St Laurent aflat în apropiere,  a spintecat tăcerea nopții pentru o clipă, timp în care noi  ne îndreptam  spre șoseaua principală ce duce spre uriașa metropolă care nu doarme niciodată.  Iar după mai bine de 40 de minute de condus în noapte, se zăreau în zare milioanele de licurici ce iluminau  splendidul Montreal.

În încheiere adresez infinite mulțumiri tuturor celor care au făcut ca acest minunat eveniment de mare ținută să aibă loc și invit cu această ocazie pe toți acei oameni minunați care iubesc arta, frumosul și în general tot ce este aproape de sufletul și tradițiile sfinte românești să participe ori de câte ori au ocazia la diverse evenimente culturale din frumoasa noastră comunitate, pentru că  prin unitate și interacțiune vom păstra tot ce este mai pur și mai  frumos, tot ce înseamnă român și românesc!

Johnny Ciatlos Deak

senior editor Globart Universum Publishing House Montreal

membru al Uniunii Jurnaliștilor Independenți din Romania

Mai citește

Cuvântul editorului-LA CASA DE NEBUNI de Mihaela CD

Mihaela CD-Dialog cu sufletul, înainte de lansare

Cartea ”Prin ochii mei”-Secrete, secrete!

Impresii după evenimentul ”Să iubim în orice anotimp”-două lansări de carte: ”Iubește-mă în fiecare anotimp” și ”Genesis” și expoziția ”Descoperă-mi sufletul”

A sosit Antologia de ecouri literare -GALAXY- volumul 1-autori români contemporani

Expozitia ”Descopera-mi sufletul” artist Mihaela CD-la Hanul Moldovenesc din Canada

Ce mai e nou prin librărie?

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

PRIN OCHII MEI FORMAT ELECTRONIC (ebook)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea conține 242 de pagini și imagini color. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Comanda acum cartea Prin ochii mei în electronic și in mai putin de 48 de ore vei primi cartea in format psf in emailul tau. Mai IEFTIN, mai RAPID, mai ECOLOGIC!

20,00 CAD

2 gânduri despre „O seară magnifică- lansarea cărții  PRIN OCHII MEI autor Mihaela CD  la Domeniul Roman -Canada

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.