LAUDATIO: GALA 7 INIMI ROMÂNIA ediția 1-a – FESTIVAL AL INIMILOR  CE BAT ROMÂNEȘTE! 

160628929_131145858928136_5865799880523767583_n

LAUDATIO: GALA 7 INIMI ROMÂNIA ediția 1-a – FESTIVAL AL INIMILOR  CE BAT ROMÂNEȘTE! 

285044478_710923043461193_1103049951525321347_n (1)
 

Într-un concept unic  și inedit, concursul  literar-artistic   numit GALA 7 INIMI  ROMÂNIA, organizat de cunoscuta scriitoare,  doamna  LHANA ROMA NOVA, aduce  un suflu nou pe arena  concursurilor literare  românești  printr-o amprentă ce poartă o aură de  originalitate  și nemaivăzut. Incă de la început acest  concept a  atras atenția  și a stârnit curiozitatea  scriitorilor, poeților, jurnaliștilor și criticilor literari vorbitori de limba română,  din țară și străinătate,  datorită desfășurării de amploare, fiind în fapt  un festival de  festivaluri!

GALA 7 INIMI ROMÂNIA este  un festival  al inimilor ce bat românește!  Cele 7 festivaluri-concurs cuprinse în  GALA 7 INIMI ROMÂNIA plus Marea Gala  de final , a marelui trofeu  sunt strâns legate de date istorice importante și semnificative  pentru istoria  tării și a poporului român. De remarcat un  regulament de participare foarte bine pus la punct,  cu reguli stricte și clare, un juriu bine clădit,  format din personalități ale lumii literare pentru fiecare festival-concurs în parte, dar și alegerea unui mod de punctare  transparent pentru o ierarhizare corectă și completă.

Modul în care acest festival  valorizează în mod deosebit  vârstnicii dar și tinerii  face să incurajeze  participarea acestor grupe de vârsta (deseori uitate)  în concurs. Concurenții pot participa atât cu creații literare cât și cu creații de artă pictură sau desen  ceea ce dă un plus de valoare festivalului. Dacă concursuri  literare  sunt  destul de multe  pe esicherul  diverselor organisme, edituri și asociații literare nu același lucru se poate  afirma și despre concursurile de creații de artă. In calitate de artist plastic pot să vă spun că salut în mod deosebit deschiderea acestui festival de festivaluri către artă/desen/pictură,  oferind o oportunitate în plus  creatorilor de imagini artistice să își facă cunoscute creațiile.

Asigurând  o participare  extrem de  largă în rândul participanților fie debutanți sau  scriitori/artiști deja consacrați din țară și străinătate și  desfășurându-se pe parcursul unui an întreg face din GALA 7 INIMI ROMÂNIA  cel mai mare festival  literar artistic existent la ora actuală.

Desigur  toate acestea nu ar fi fost posibile fără  o muncă enormă, având în vedere că totul se desfășoară absolut gratuit  fie și doar într-un cadru on line, necesită  foarte mult voluntariat,  dăruire și altruism din partea organizatoarei, a membrilor juriului și a tuturor celor implicați. Chiar și pentru participanți  este un efort să se concentreze pe 7 festivaluri  cu teme diferite de-odată, tocmai acest lucru  îl face deosebit și inedit!

Diversele grupe și categorii de premii precum și denumirea inedită a  premiilor reprezintă un  brand unic, original plin de autenticitate  ce poartă semnătura  neobositei LHANA ROMAN NOVA  directoarea festivalurilor. Practic fiecare participant este valorizat atât individual  dar și în  competiție cu ceilalți  respectând astfel  principiul artistic și al unicității  artistice oferindu-i-se măcar o diplomă fiecărui participant!

Eu sunt de părere că oricât am dori sa fim de obiectivi, niciodată  arta și implicit arta  literară nu poate sa fie ierarhizată  fără  un oarecare subiectivism deci  oferind  recunoașteri diferite, premii, distincții diferite, premii onorifice,  diplome variate și recunoscând  creațiile fiecăruia valorizându-le într-un mod sau altul,  acest festival  oferă recunoștința  tuturor participanților ceea ce mi se pare un lucru absolut admirabil și binevenit.Deasemenea și  membrii juriului  primesc premii și diplome la rândul lor, un alt mod de mulțumire și recunoștință   unic și original pentru timpul  dăruit. Personal, făcând parte din nenumărate  jurii  știu ce înseamnă  aceasta muncă  benevolă  și extrem de epuizantă deseori,  având participanți foarte buni  și  foarte multi.

GALA 7 INIMI ROMÂNIA   reprezintă  o rampă de lansare pentru tinerii debutanți,o nișă  de ieșire din anonimat pentru cei  nepublicați încă și o șansă  de validare a propriilor creații pentru toți scriitorii/artiștii în general. Pentru scriitorii/artiștii consacrați  festivalul  reprezintă  bucuria de a fi împreună, de a fi alături  de confrați  și de a pune umărul,  de a clădi împreună , de a incuraja festivalul/concursul/ evenimentul literar  și  păstrarea- îmbogățirea patrimoniului literar-cultural românesc.

După ce ediția cu numărul 1 a avut un succes binemeritat  iată că  suntem invitați  să participăm la ce-a de a doua ediție, a GALEI 7 INIMI ROMÂNIA, care se anunță  o GALA  și mai bogată  și mai interesantă. Pe lângă cele  șapte festivaluri  deja cunoscute  mai sunt încă  șapte festivaluri prietene dar și  7 antologii  de suflet și 7 antologii omagiale, un almanah și o enciclopedie. Si toate acestea  neobosita doamnă LHANA ROMA NOVA și le propune într-un singur an! Un imens izvor de dăruire  se află în sufletul acestei doamne care  se dăruiește  pe sine într-un gest de imensă iubire și cuprindere într-o inimă mare ( cât șapte)  pentru că numai cine  nu știe cată muncă  se află  în spatele acestor proiecte  ar putea să nu  o aprecieze!

Am participat cu drag  la prima ediție a GALEI 7 INIMI  ROMÂNIA  și  voi participa cu mare drag  și la ce-a de a doua ediție pentru acest frumos ÎMPREUNĂ la care ne invită  directoarea galei, d-na LHANA  ROMA NOVA. Vă doresc mult succes, multă putere de muncă, spor, inspirație  și nu în ultimul rând, multă sănătate!

Cu multă apreciere,

Mihaela CD

Membru al Uniunii Scriitorilor din Canada, Membru al Word Poets Association-Romania, Membru al Ligii Scriitorilor din Romania, Președinte Word Poets Association-Canada, 

Membru al Federation of Canadian Artists, Membru al asociatiei Artists in Canada, Membru al NADA, National Association of Digital Artists, Massachusets, USA

Montreal, Canada

09.ian 2023

7 carti

Mai citeste: 

Clubul GOLD al revistei tiparite

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

De ce sa cumparam cartile unui autor?

Revista de colectie, tiparita

Expozitia ”Descopera-mi sufletul” artist Mihaela CD-la Hanul Moldovenesc din Canada

Copilărie -colaj Mihaela CD

Impresii după evenimentul ”Să iubim în orice anotimp”-două lansări de carte: ”Iubește-mă în fiecare anotimp” și ”Genesis” și expoziția ”Descoperă-mi sufletul”

Wow! Oferte promotionale!

Mai citește:

Scriitoarea Mihaela CD laureata a festivalului ”Fericirea -Vis Nepământean” la secțiunile: poezie și proză poetică

GABRIELA RAUCA ne invita la emisiunea sa : SIMFONIA CULORILOR la RADIO PRODIASPORA!

In curând va fi tipărită revista de colectie cu nr 9/2022

A aparut videoclipul volumului 2 al antologiei GALAXY

Poeţii nu mor niciodată

Silvia Mihalachi *UN GÂND FRUMOS-Impresii Revista de colectie PPSM nr 8/2022

Fericirea stă ascunsă în zâmbete

Ce mai e nou prin librărie?

LA CASA DE NEBUNI format tipărit (softcover)

LA CASA DE NEBUNI este o carte de poezii răzvrătite din suflet si pentru suflet Cartea este tipărita color si conține 262 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa pătrundeți alături de ea în tainele ”Casei de nebuni”. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea LA CASA DE NEBUNI în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Un gând despre „LAUDATIO: GALA 7 INIMI ROMÂNIA ediția 1-a – FESTIVAL AL INIMILOR  CE BAT ROMÂNEȘTE! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.