Georgiana-Laura Gheorghe-Impresii *Măsurând Clipa

MC-right

MǍSURÂND CLIPA

Impresii

“Măsurând Clipa”-versuri nemuritoare,

autori: Mihaela CD, Aurelia Oancă ,

Editura GLOBART UNIVERSUM,

Montreal, Canada, 2023

”Măsurând clipa” este  un volum de poezii scris de către scriitoarea Mihaela CD, fondatoare a revistei de literatură, artă și cultură a românilor de pretutindeni „Poezii pentru sufletul meu” în colaborare cu scriitoarea Aurelia Oancă, șefa departamentului “Noutăți Editoriale” al revistei “Poezii pentru Sufletul Meu”, Montreal, Canada și redactorul revistei “Freamăt” al Ligii Scriitorilor din Baia Mare. Poeziile  cuprinse in acesta carte reprezintă ”versuri nemuritoare” ce se axează pe viziunile poetice ale celor două scriitoare asupra vieții și a timpului.

Cartea începe cu o  prezentare în linii mari făcută de către reprezentantul editurii GLOBART UNIVERSUM senior editorul Johnny Ciatlos Deak,  in cuvântul editorului. Titlul volumului de versuri „Măsurând Clipa” este in fapt o frumoasă metaforă prin care scriitoarele doresc să ne demonstreze că orice clipă trăită, bună sau rea face parte din viața noastră, a fiecăruia.

Versurile nemuritoare din acest volum sunt rânduri scrise în  cartea vieții celor două poete, care într-un fel sau altul le-a oferit nemurire. Muzica la fel ca literatura este o formă de artă și este menționată de Mihaela CD în “Violoncelul Trădat” și de Aurelia Oancă în “Izvor de Fericiri”, dându-ne impresia că participăm la un concert simfonic dedicat vieții și iubirii dirijat de cele două poete.

Anotimpurile au rol de unități de măsură ale clipelor, ajungând să oglindească amintiri din viața poetelor, dar și starea lor emoțională. “Când Treci Prin Anotimpuri”  aduni din primăvara vieții iubirea, ai parte de blândețea și mângâierea caldă a verii, treci fără veste prin viață alături de toamnă și te cureți de păcate în timpul iernii. Cititorii vor învăța că viața este prea scurtă să o irosească pe lucruri inutile ca ura și grijile, timpul este nemilos pentru că nu așteaptă pe nimeni. si uneori au impresia că acesta trece prea repede atunci când se întâmplă lucruri frumoase în viața lor.

Iubirea și credința ne vor ajuta mereu în cele mai grele momente, iar unul dintre cele mai importante lucruri prezentate în carte este întoarcerea la rădăcinile noastre. Este de datoria fiecăruia dintre noi să transmită mai departe tradițiile, obiceiurile și cultura țării noastre generațiilor viitoare. Studiind filele de istorie ajungem să ne cunoaștem trecutul mai bine și să ne omagiem strămoșii.

MC_patruTrăim într-o lume în care “Poeții Toți ne Pleacă” formând un ”cenaclu literar” în împărăția Domnului de unde aceștia veghează asupra noastră și ajung să le fie ghizi poeților aspiranți. Deși avem impresia că nepăsarea și răutatea au câștigat, cele două scriitoare ne îndeamnă să continuăm să fim un exemplu bun pentru ceilalți prin aplicarea celor șapte virtuți.

„Vremea Trece Vrei Nu Vrei”, dar “Nicicând Nu-i Prea Târziu…”  să ceri ajutor atunci când ai nevoie, să speri la o viață mai bună, să mulțumești celor care te ajută, să crezi în ceea ce vrei să faci și în iubire.

Recomand această carte cititorilor de la 12+ întrucât există scene pe care cititorii mai mici nu le înțeleg.

Georgiana-Laura Gheorghe,

Poetă și traducătoare, România

 mk_OM-CN-BCe-NA

Mai citește: 

Mihaela CD*Cuvintele mele se  unesc în Magia Slovelor ca sǎ vǎ mulţumeascǎ!  

Datoria scriitorului de a lumina tânăra generație-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-COPIII ȘI POEZIA, Aurelia Rînjea

Invitație de participare la antologiile tematice ”ÎMPREUNĂ” editura GLOBART UNIVERSUM *Montreal 2023

CAMPANIA CONTINUĂ-VĂ INVIT SĂ VĂ ALĂTURAȚI! Mihaela CD

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

Recenzie vol.5 * Universum*Georgiana L Gheorghe

Scriitoarea Mihaela CD invitată la emisiunea SALUT ROMÂNESC DIN MONTREAL

Jurnalista ANA MARIA SURUGIU despre interviul cu Nadia, Presedintele Basescu la emisiunea SALUT ROMÂNESC DIN MONTREAL

Evenimentul Magia Slovelor – Montreal 28 ian 2023

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

Ce mai e nou prin librărie?

TRIO! Cadoul tau de suflet! FORMAT TIPARIT (softcover)

Cumpara cele TREI ”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele ”Uneori elefantii zboara”(250 pag) ”Focul din Noi” (240 pag) si ”Binecuvantare si chin”(250 pag) in format tiparit si ofera-ti un cadou de suflet tie, sau celor dragi tie! Comanda acum la pret promotional de 95$ (Pret intreg 115$) Pachetul TRIO contine 750 pagini color pentru sufletul tau!

95,00 CAD

Pachet TRIO LOVE-format TIPĂRIT (softcover)

Pachet TRIO LOVE este un pachet de 3 volume de poezii romantice :PAȘI DE CATIFEA, DIALOG PESTE OCEAN și IUBEȘTE-MA ÎN FIECARE ANOTIMP, însumând 700 de pagini în care veți pluti pe valul iubirii bucurându-va privirea cu imagini și picturi color care îmbogățesc trăirea. Comanda acum la preț promoțional pachetul TRIO LOVE la 95$ (Preț întreg 105$) și veți primi gratuit trei semne de carte din partea autoarei

95,00 CAD

Un gând despre „Georgiana-Laura Gheorghe-Impresii *Măsurând Clipa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.